Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ουκρανική επίθεση με συντονισμό ΝΑΤΟ στο Kursk παρέλυσε, έχασαν 112 τεθωρακισμένα – Οι Ρώσοι επιτέθηκαν στο Sumy

H Ουκρανική επίθεση με συντονισμό ΝΑΤΟ στο Kursk παρέλυσε, έχασαν 112 τεθωρακισμένα – Οι Ρώσοι επιτέθηκαν στο Sumy
Apty Alaudinov (Επικεφαλής Akmhat): Η επιχείρηση των Ουκρανών στο Kursk συντονίζεται από το ΝΑΤΟ - Ο Ουκρανικός στρατός ηττήθηκε στο Kursk, η εισβολή παρέλυσε έχασαν 112 τεθωρακισμένα σε 4 ημέρες
(upd7) Δεν υπάρχει προηγούμενο αποτυχίας τόσο του ΝΑΤΟ, όσο και του Ουκρανικού στρατού…
Μεταξύ 6 με 9 Αυγούστου 2024 δηλαδή διάστημα 4 ημερών ο Ουκρανικός στρατός επιχείρησε επίθεση αυτοκτονίας στην συνοριακή περιοχή Kursk της Ρωσίας και το αποτέλεσμα ήταν 112 τεθωρακισμένα διαλυμένα και 1.000 νεκροί και τραυματίες Ουκρανοί στρατιώτες.
Η επίθεση – εισβολή των Ουκρανών στο Kursk συντονίστηκε από το ΝΑΤΟ, το ΝΑΤΟ κρύβεται πίσω από αυτό το σχέδιο αλλά απέτυχε παταγωδώς.
Είναι προφανές ότι η επίθεση στο Kursk αποτελεί casus belli για την Ρωσία, το σενάριο των διαπραγματεύσεων ενταφιάζεται… οι Ρώσοι θα τελειώσουν την Ουκρανία…
Την ίδια ώρα ενώ στην περιοχή Kursk οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν διαλυθεί… οι ρώσοι μπήκαν στην Ουκρανική περιοχή Sumy και κατέλαβαν δύο περιοχές…
Το Sumy βρίσκεται μεταξύ Κιέβου και Kharkiv.
Εν τω μεταξύ στο Donbass ο Ουκρανικός στρατός διαλύεται η μια ήττα διαδέχεται την άλλη…
Ας δούμε τα πραγματικά δεδομένα…
Οι Ρώσοι προχώρησαν στο Chasiv Yar, μπήκαν στα περίχωρα της πόλης Toretsk και το κυριότερο έφθασαν στο Prokovsk έχουν πλέον οπτική επαφή διένυσαν σχεδόν 18 χιλιόμετρα σε βάθος χωρίς Ουκρανική αντίσταση.
Οι Ρώσοι μετά το Kursk… έχουν πάρει μια απόφαση κανένα έλεος στους Ουκρανούς τρομοκράτες… μόνο θάνατος.

Ο Ουκρανικός στρατός ηττήθηκε στο Kursk, η εισβολή παρέλυσε έχασαν 112 τεθωρακισμένα –  Οι Ρώσοι ετοιμάζουν το τελικό χτύπημα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν τις χερσαίες επιχειρήσεις στη ρωσική περιοχή Kursk.
Ως αποτέλεσμα 3 ημερών σκληρών μαχών, η ουκρανική επίθεση παρέλυσε.
Ορισμένες ουκρανικές ομάδες επίθεσης σταμάτησαν και περιορίστηκαν σε μάχες θέσης, οι άλλες ήδη υποχωρούσαν.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο ουκρανικός στρατός έχασε σχεδόν 1000 στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι γραμμές του μετώπου αλλάζουν γρήγορα στην περιοχή του Kursk.
Το πρωί της 9ης Αυγούστου, οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να εξαπέλυσαν αντεπίθεση βόρεια της Sudzha που ανακατέλαβαν.
Οι μάχες συνεχίζονταν στο χωριό Malaya Loknya.
Αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πήραν τον έλεγχο της πόλης Sudzha, οι ομάδες επίθεσης τους με τεθωρακισμένα οχήματα προσπάθησαν να προχωρήσουν πιο ανατολικά κατά μήκος του δρόμου.
Οι επιθέσεις απέτυχαν.
Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το πεδίο της μάχης, οι ουκρανικές δυνάμεις απωθήθηκαν από την Sudzha.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση έστειλε ενισχύσεις στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας, οι οποίες εισήλθαν στην πόλη και καθαρίζουν τους δρόμους καταστρέφοντας την ουκρανική ομάδα.

Οι Ουκρανοί στέλνουν δυνάμεις… μάταια

Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις στην περιοχή του Kursk στοχεύουν στον περιορισμό των ενεργειών του εχθρού προκειμένου να κερδίσουν χρόνο για την προσέγγιση των συνδυασμένων εφεδρειών του στρατού.
Ο ουκρανικός στρατός στέλνει επίσης μεγάλες δυνάμεις στις ρωσικές συνοριακές περιοχές σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την άμυνά του στους καταληφθέντες οικισμούς.
Οι αντιμαχόμενες πλευρές κυνηγούν η μία τα οχήματα της άλλης που κινούνται προς το μέτωπο.
Τη νύχτα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν πλήγματα ακριβείας με το αμερικανικής κατασκευής HIMARS MLRS οπλισμένο με πυρομαχικά διασποράς.
Ως αποτέλεσμα, μια ρωσική στρατιωτική στήλη καταστράφηκε κοντά στο Rylsk.
Επίσης οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί στρατιώτες αντάλλαξαν μαζικά χτυπήματα στις πίσω περιοχές του άλλου.
Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι επιτέθηκαν σε στόχους στις περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Ουκρανίας. Ρωσικά πλήγματα αναφέρθηκαν στις περιοχές Dnipro, Zaporizhia και Poltava.
Ταυτόχρονα, μαζικά ρωσικά πλήγματα σφυροκοπούν την περιοχή Sumy όπου ο ουκρανικός στρατός συσσώρευσε δυνάμεις για στρατιωτικές επιχειρήσεις στις ρωσικές συνοριακές περιοχές.
Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επανέλαβαν μαζικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις ρωσικές συνοριακές περιοχές για να υποστηρίξουν τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις στην περιοχή του Kursk.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, συνολικά 75 ουκρανικά UAV καταστράφηκαν σε ένα βράδυ.
Άλλη μια νυχτερινή επίθεση αποκρούστηκε στη Σεβαστούπολη.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν UAV, μη επανδρωμένα σκάφη και τουλάχιστον έναν πύραυλο Neptune.
Δεν αναφέρθηκαν ζημιές.
Το Κίεβο επίσης δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες να πυροδοτήσει μια νέα εστία εχθροπραξιών στα ρωσικά μετόπισθεν.
Το βράδυ της 9ης Αυγούστου, 12 με 16 ακόμη ουκρανοί κομάντος καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης επιχείρησης στο Kirburn Spit στην περιοχή Kherson.

Apty Alaudinov (Επικεφαλής Akmhat): Η επιχείρηση των Ουκρανών στο Kursk συντονίζεται από το ΝΑΤΟ

Η επιχείρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων επιβλέπεται από το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας στρατιωτικοπολιτικής διεύθυνσης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Apti Alaudinov.
Ο Alaudinov ανέφερε ότι βρισκόταν στην περιοχή Kursk, μια από τις μονάδες των ειδικών δυνάμεων Akhmat.
«Τώρα από όλες τις κατευθύνσεις καταγράφουμε ότι υπάρχουν πολλοί Γάλλοι, πολλοί Πολωνοί, δηλαδή πολλοί ξένοι, φυσικά, πρέπει να δηλωθεί ότι αυτή η επιχείρηση διευθύνεται από τη διοίκηση του αρχηγείου του ΝΑΤΟ, οι ίδιοι οι Ουκρανοί το υποστηρίζουν, είναι απίθανο να το κάνουν μόνοι τους», είπε ο Alaudinov.
Σύμφωνα με τον υποστράτηγο, σε δύο ημέρες καταστράφηκε μεγάλη ποσότητα εχθρικού εξοπλισμού στην κατεύθυνση του Kursk.
«Μάλλον δεν είχαμε κάτι τέτοιο σε ολόκληρη τη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα καταστράφηκε τόσος εξοπλισμός».
Ο Alaudinov πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις απέσυραν δυνάμεις από τα σύνορα της Λευκορωσίας στην περιοχή Kursk.

Οι Ρώσοι διαλύουν τις Ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή Kursk με ελικόπτερα Mi-28NM

Επιθετικά ελικόπτερα Mi-28NM έπληξαν ουκρανικές μονάδες στην περιοχή Kursk, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Τα πληρώματα της αεροπορίας του στρατού που πετούσαν ελικόπτερα Mi-28NM εκτόξευσαν αερομεταφερόμενα πυρομαχικά κατά ουκρανικών στρατευμάτων, τεθωρακισμένων και αυτοκινήτων στρατιωτικών οχημάτων κοντά στην περιοχή του Kursk στα σύνορα με την Ουκρανία».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα ελικόπτερα εκτόξευσαν μη κατευθυνόμενους πύραυλους αέρα S-13 σε στόχους που εντοπίστηκαν.

Η Sudzha της περιοχής Kursk δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού

Η πόλη Sudzha στην περιοχή του Kursk που συνορεύει με την Ουκρανία δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων σε αντίθεση με τις φήμες που κυκλοφορούν, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Slashchev.
«Η εκκένωση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η Sudzha είναι δική μας.
Αυτό το σχόλιο τα λέει όλα» τόνισε ο Slashchev όταν ρωτήθηκε για την αυθεντικότητα των φωτογραφιών των Ουκρανών στρατιωτών που φέρονται να βρίσκονται μπροστά από ένα κατάστημα στη Sudzha.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της περιοχής Sudzha, Alexander Bogachev, δήλωσε ότι η εκκένωση του πληθυσμού πραγματοποιείται σε περιόδους ηρεμίας μεταξύ των ουκρανικών βομβαρδισμών.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περισσότερα από 60 άτομα, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά, τραυματίστηκαν… 55 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.
Οι 12 από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Οι κάτοικοι της περιοχής μεταφέρονται σε άλλες ρωσικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας και της περιοχής της Μόσχας.
Tο υπουργείο Άμυνας είπε ότι η ομάδα μάχης Βορράς μαζί με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) απέτρεψαν τις προσπάθειες των ουκρανικών δυνάμεων να διαρρήξουν τις περιοχές Sudzha της περιφέρειας Kursk.
O Ουκρανικός στρατός έχει χάσει 1.000 στρατιώτες και 112 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 12 τανκς και 17 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού από την έναρξη της εισβολής στην περιοχή του Kursk.

Οι Ουκρανικές δυνάμεις ηττήθηκαν και υποχωρούν από την περιοχή Kursk – Ποια τα δεδομένα στις 9 Αυγούστου 2024

Ρωσικές πηγές υποστήριξαν στις 9 Αυγούστου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν πιο ανατολικά στην περιφέρεια Kursk, αλλά πιθανότατα δεν επιχειρούν πλέον τόσο βόρεια ή δυτικά όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί.
Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν άλλη επίθεση βορειοανατολικά της πόλης Sumy προς το Kucherov (περίπου ένα χιλιόμετρο από τα διεθνή σύνορα) αλλά δεν έχουν εισέλθει στον οικισμό.
Οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιφέρεια Kursk προχώρησαν νοτιοανατολικά της Sudzha…
Οπότε το αρχικό στάδιο των ουκρανικών προελάσεων επανακαθορίζεται μέχρι το Snagost (νότια του Korenevo), δεδομένου ότι οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν στις 8 Αυγούστου ότι οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να εκκαθαρίζουν τον οικισμό…
Επίσης οι Ουκρανοί έφθασαν έως την Malaya Loknya (βορειοδυτικά της Sudzha και περίπου 13 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα) αλλά οι Ρώσοι αντεπιτέθηκαν και τους διέλυσαν.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 9 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούσαν πρόσφατα δυτικά της Sudzha, εντός του οικισμού, βόρεια της Sudzha κοντά στην Kazachya Loknya και βορειοανατολικά του Leonidovo (βορειοδυτικά της Sudzha και περίπου 10 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα) και στο Dmitriukov.
Μια ρωσική πηγή ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν επιχειρούν εντός της Sudzha, ενώ μια άλλη πηγή ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται στον οικισμό αλλά δεν μπορούν να λειτουργήσουν ελεύθερα

Η στρατηγική των Ρώσων

Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση φαίνεται να βασίζεται σε υπάρχουσες μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στη διεθνή συνοριακή περιοχή και άμεσα διαθέσιμες δυνάμεις στα μετόπισθεν, οι περισσότερες από τις οποίες είναι μονάδες στελεχωμένες με στρατεύσιμους, για την αντιμετώπιση της ουκρανικής εισβολής στην περιφέρεια Kursk.
Αυτές οι μονάδες πιθανότατα θα είναι οι πρώτες που θα απαντήσουν ακόμη και αν η ρωσική στρατιωτική διοίκηση αποφασίσει να μεταφέρει επιπλέον, πιο έμπειρες μονάδες από αλλού.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε στις 9 Αυγούστου ότι έστειλε πρόσθετα συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων (MLRS), πυροβολικό και βαρέα ιχνηλατούμενα οχήματα για την ενίσχυση των δυνάμεων στη Sudzha και οι Ρώσοι ενίσχυσαν πλάνα που δείχνει πρόσθετες ρωσικές δυνάμεις να φθάνουν στην περιφέρεια Kursk.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση ανέθεσε στις ρωσικές δυνάμεις Spetsnaz και SSO να «εκκαθαρίσουν» τη ζώνη διάρρηξης και να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις πέρα από τα διεθνή σύνορα, και αρκετοί Ρώσοι εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι οι ρωσικές δυνάμεις Spetsnaz είναι ικανές ρωσικές δυνάμεις να απαντήσουν στον ουκρανικό μηχανοκίνητο ελιγμό.

Οι Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν νέους οικισμούς στο Kharkiv και εισέβαλλαν στην περιοχή Sumy

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν συνοριακούς οικισμούς βορειοδυτικά της πόλης Kharkiv στις περιφέρειες Sumy και Kharkiv στις 9 Αυγούστου.
Οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων του αποσπάσματος των Τσετσενών Akhmat Aida Spetsnaz, πραγματοποίησαν επιθέσεις κοντά στο Sotnytskyi Kozachok, στην περιοχή Kharkiv και κατέλαβαν τον οικισμό και επίσης απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις έξω από τη Lukashivka, στην περιοχή Sumy.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις βόρεια της πόλης του Kharkiv κοντά στο Hlyboke και βορειοανατολικά της πόλης του Kharkiv κοντά στο Vovchansk στις 8 και 9 Αυγούστου.
Η ουκρανική Ομάδα Δυνάμεων του Kharkiv ανέφερε στις 9 Αυγούστου ότι στοιχεία του ρωσικού 153ου Συντάγματος Αρμάτων (47η Μεραρχία Αρμάτων, 1η Στρατιά Αρμάτων Φρουράς [GTA], Στρατιωτική Περιοχή της Μόσχας [MMD]) επιχειρούν εντός του Vovchansk.

Alexander Dubinsky (Ουκρανός Βουλευτής): Ο Zelensky προσπαθεί να παρασύρει το ΝΑΤΟ στην σύγκρουση με την Ρωσία

Ο Zelensky προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να κλιμακώσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο βουλευτής της Verkhovna Rada, Alexander Dubinsky, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση.
«Αναζητάει τρόπους για να αυξήσει την επιθετικότητα προκειμένου να φέρει τον πόλεμο σε έναν νέο γύρο κλιμάκωσης» τόνισε ο Dubinsky.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου αναζητά απεγνωσμένα τρόπο να παρασύρει το ΝΑΤΟ στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Προηγουμένως, η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει την επιθυμία της Ουκρανίας να προκαλέσει πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Spectator: Η ΕΕ δεν θα επηρεάσει την απόφαση της Ουγγαρίας να χορηγήσει βίζα δύο ετών στους Ρώσους

Η απόφαση της Ουγγαρίας να επιτρέψει την έκδοση βίζας δύο ετών στους Ρώσους εκλαμβάνεται ως μεγάλο πρόβλημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζει το Spectator.
Στις 9 Ιουλίου, η επίσημη εφημερίδα της ουγγρικής κυβέρνησης δημοσίευσε έναν κατάλογο χωρών των οποίων οι πολίτες δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για «εθνική κάρτα» - διετή βίζα εργασίας.
Αυτά τα κράτη περιελάμβαναν τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.
Η εισαγωγή μιας εθνικής κάρτας ήταν μια από τις συνέπειες των αλλαγών στη μεταναστευτική νομοθεσία της Ουγγαρίας, η οποία τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2024.
«Οι αλλαγές στην ουγγρική μεταναστευτική πολιτική είναι πιθανό να είναι ακόμη πιο προβληματικές με βάση την ευρωπαϊκή προοπτική», τόνισε το Spectator.
Η Δύση έχει ήδη σπεύσει να κατηγορήσει την Ουγγαρία ότι διακυβεύεται η ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Spectator, θα είναι δύσκολο για τις χώρες της ΕΕ να αντιταχθούν στις αποφάσεις της Ουγγαρίας λόγω του γεγονότος ότι κατέχει την προεδρία της ΕΕ.
Νωρίτερα, οι Financial Times έγραψαν ότι ο πρόεδρος της μεγαλύτερης παράταξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να αναλάβουν δράση κατά της Ουγγαρίας λόγω της προτεινόμενης απλοποίησης της έκδοσης βίζας στους Ρώσους πολίτες.

Σε κούρσα εξοπλισμών η Πολωνία - Τρόμαξε από τα σχέδια Zelensky

Η Πολωνία υπέγραψε συμφωνία με τις ΗΠΑ
ενόψει της αγοράς εκατοντάδων πυραύλων αέρος-αέρος AIM-120C AMRAAM, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής 9/8, η πολωνική εθνική υπηρεσία εξοπλισμών, με τίμημα 855 εκατομμύρια δολάρια, ή περίπου 783 εκατομμύρια ευρώ.
Η παράδοση των πυραύλων αέρος-αέρος μέσου βεληνεκούς, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν διευκρινίστηκε, θα γίνει την περίοδο «2029-2033» και θα «χρησιμοποιούνται από τα μαχητικά» της πολωνικής πολικής αεροπορίας.
Η Πολωνία διαθέτει πλέον αμερικανικά μαχητικά πολλαπλών ρόλων F-16.
Η Πολωνία θα αφιερώσει φέτος πάνω από 4% του ΑΕΠ της στην άμυνα, δαπανώντας όχι λιγότερα από 33 δισεκατομμύρια δολάρια· πρόκειται για ποσοστό διπλάσιο από αυτό που ορίζεται από το NATO (τουλάχιστον 2%).
Έχει αποδυθεί, με κόστος δισεκατομμυρίων, σε σειρά αγορών στρατιωτικών εξοπλισμών, κυρίως από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.
Σύμφωνα με ΜΜΕ, η Βαρσοβία και η Ουάσιγκτον, που έδωσε πράσινο φως την περασμένη χρονιά, θα υπογράψουν την Τρίτη 13/8 οριστική συμφωνία για την αγορά 96 επιθετικών ελικοπτέρων αμερικανικής κατασκευής AH-64E Apache, εκτιμώμενης αξίας εννέα και πλέον δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η Βαρσοβία ανακοίνωσε επίσης αυτή την εβδομάδα πως επίκειται η υπογραφή σύμβασης ενόψει της αγοράς 48 εκτοξευτήρων αμερικανικών πυραύλων του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot.
Υπενθυμίζεται πως παρά τη συνεχή στρατιωτική στήριξη του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή της Δύσης στον πόλεμο με τη Ρωσία, χρησιμοποιώντας ρητορική που δημιουργεί πίεση για κινήσεις που θα μπορούσαν εύκολα να φέρουν πιο κοντά τον μεγάλο πόλεμο.
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι εργάζεται ήδη σε ορισμένες κοινές πρωτοβουλίες με «γειτονικές» χώρες για να τους καταστήσει δυνατή την επέκταση της συμμετοχής τους στη σύγκρουση.
Τα λόγια του Zelensky έρχονται εν μέσω μιας πρόσφατα υπογραφείσας συμφωνίας με την Πολωνία για να επιτραπεί στα πολωνικά στρατεύματα σε ουκρανικό έδαφος να καταρρίψουν ρωσικούς πύραυλους.
Παρά το γεγονός ότι έχουν υπογράψει τη συμφωνία, οι Πολωνοί είναι απρόθυμοι να κάνουν αυτό το βήμα, φοβούμενοι ότι οι συνέπειες θα είναι ανεξέλεγκτες.
UAF_Kursk_Incursion_August_9_2024.png

Kharkiv_Battle_Map_Draft_August_9_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_August_9_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_August_9_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_August_9_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_August_9_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης