Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η στρατηγική των Ρώσων - Kατέλαβαν νέους οικισμούς στο Kharkiv, εισέβαλλαν στην περιοχή Sumy

Η στρατηγική των Ρώσων -  Kατέλαβαν νέους οικισμούς στο Kharkiv, εισέβαλλαν στην περιοχή Sumy
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις βόρεια της πόλης του Kharkiv κοντά στο Hlyboke και βορειοανατολικά της πόλης του Kharkiv κοντά στο Vovchansk
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση φαίνεται να βασίζεται σε υπάρχουσες μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στη διεθνή συνοριακή περιοχή και άμεσα διαθέσιμες δυνάμεις στα μετόπισθεν, οι περισσότερες από τις οποίες είναι μονάδες στελεχωμένες με στρατεύσιμους, για την αντιμετώπιση της ουκρανικής εισβολής στην περιφέρεια Kursk.
Αυτές οι μονάδες πιθανότατα θα είναι οι πρώτες που θα απαντήσουν ακόμη και αν η ρωσική στρατιωτική διοίκηση αποφασίσει να μεταφέρει επιπλέον, πιο έμπειρες μονάδες από αλλού.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε στις 9 Αυγούστου ότι έστειλε πρόσθετα συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων (MLRS), πυροβολικό και βαρέα ιχνηλατούμενα οχήματα για την ενίσχυση των δυνάμεων στη Sudzha και οι Ρώσοι ενίσχυσαν πλάνα που δείχνει πρόσθετες ρωσικές δυνάμεις να φθάνουν στην περιφέρεια Kursk.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση ανέθεσε στις ρωσικές δυνάμεις Spetsnaz και SSO να «εκκαθαρίσουν» τη ζώνη διάρρηξης και να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις πέρα από τα διεθνή σύνορα, και αρκετοί Ρώσοι εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι οι ρωσικές δυνάμεις Spetsnaz είναι ικανές ρωσικές δυνάμεις να απαντήσουν στον ουκρανικό μηχανοκίνητο ελιγμό.

Οι Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν νέους οικισμούς στο Kharkiv και εισέβαλλαν στην περιοχή Sumy

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν συνοριακούς οικισμούς βορειοδυτικά της πόλης Kharkiv στις περιφέρειες Sumy και Kharkiv στις 9 Αυγούστου.
Οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων του αποσπάσματος των Τσετσενών Akhmat Aida Spetsnaz, πραγματοποίησαν επιθέσεις κοντά στο Sotnytskyi Kozachok, στην περιοχή Kharkiv και κατέλαβαν τον οικισμό και επίσης απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις έξω από τη Lukashivka, στην περιοχή Sumy.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις βόρεια της πόλης του Kharkiv κοντά στο Hlyboke και βορειοανατολικά της πόλης του Kharkiv κοντά στο Vovchansk στις 8 και 9 Αυγούστου.
Η ουκρανική Ομάδα Δυνάμεων του Kharkiv ανέφερε στις 9 Αυγούστου ότι στοιχεία του ρωσικού 153ου Συντάγματος Αρμάτων (47η Μεραρχία Αρμάτων, 1η Στρατιά Αρμάτων Φρουράς [GTA], Στρατιωτική Περιοχή της Μόσχας [MMD]) επιχειρούν εντός του Vovchansk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης