Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spectator: Η ΕΕ δεν θα επηρεάσει την απόφαση της Ουγγαρίας να χορηγήσει βίζα δύο ετών στους Ρώσους

Spectator: Η ΕΕ δεν θα επηρεάσει την απόφαση της Ουγγαρίας να χορηγήσει βίζα δύο ετών στους Ρώσους
«Οι αλλαγές στην ουγγρική μεταναστευτική πολιτική είναι πιθανό να είναι ακόμη πιο προβληματικές με βάση την ευρωπαϊκή προοπτική», τόνισε το Spectator
Η απόφαση της Ουγγαρίας να επιτρέψει την έκδοση βίζας δύο ετών στους Ρώσους εκλαμβάνεται ως μεγάλο πρόβλημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζει το Spectator.
Στις 9 Ιουλίου, η επίσημη εφημερίδα της ουγγρικής κυβέρνησης δημοσίευσε έναν κατάλογο χωρών των οποίων οι πολίτες δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για «εθνική κάρτα» - διετή βίζα εργασίας.
Αυτά τα κράτη περιελάμβαναν τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.
Η εισαγωγή μιας εθνικής κάρτας ήταν μια από τις συνέπειες των αλλαγών στη μεταναστευτική νομοθεσία της Ουγγαρίας, η οποία τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2024.
«Οι αλλαγές στην ουγγρική μεταναστευτική πολιτική είναι πιθανό να είναι ακόμη πιο προβληματικές με βάση την ευρωπαϊκή προοπτική», τόνισε το Spectator.
Η Δύση έχει ήδη σπεύσει να κατηγορήσει την Ουγγαρία ότι διακυβεύεται η ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Spectator, θα είναι δύσκολο για τις χώρες της ΕΕ να αντιταχθούν στις αποφάσεις της Ουγγαρίας λόγω του γεγονότος ότι κατέχει την προεδρία της ΕΕ.
Νωρίτερα, οι Financial Times έγραψαν ότι ο πρόεδρος της μεγαλύτερης παράταξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να αναλάβουν δράση κατά της Ουγγαρίας λόγω της προτεινόμενης απλοποίησης της έκδοσης βίζας στους Ρώσους πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης