Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Τριήμερο εθνικό πένθος μετά τον θάνατο 61 ανθρώπων σε συντριβή αεροσκάφους

Βραζιλία: Τριήμερο εθνικό πένθος μετά τον θάνατο 61 ανθρώπων σε συντριβή αεροσκάφους
Το αεροσκάφος μετέφερε 57 επιβάτες και είχε 4 μέλη πληρώματος
Σχετικά Άρθρα
Τριήμερο εθνικό πένθος στη Βραζιλία, μετά τον θάνατο 61 ανθρώπων στη συντριβή αεροσκάφους στην πολιτεία Σαν Πάουλου το προηγούμενο 24ωρο.
Ο βραζιλιάνος πρόεδρος Luiz Inácio Lula da Silva κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά το «τραγικό δυστύχημα» που σημειώθηκε στη νοτιοανατολική Βραζιλία.
Έχει εντοπιστεί το μαύρο κουτί του αεροσκάφους που υπέστη απώλεια στήριξης και άρχισε περιδίνηση ώσπου κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή.
Το αεροσκάφος, που είχε κατασκευάσει η γαλλοϊταλική ATR, μετέφερε 57 επιβάτες και είχε 4 μέλη πληρώματος, σύμφωνα με τον αερομεταφορέα Voepass, ενώ εκτελούσε πτήση από την Cascavel στην πολιτεία Parana (νότια) προς το διεθνές αεροδρόμιο Guarulhos, στη Σαν Πάουλου.

Η συντριβή

Μετά από απότομη απώλεια ύψους, συνετρίβη στις 13:25 (τοπική ώρα, 19:25 ώρα Ελλάδας) στη Vinhedo , κοινότητα 76.000 κατοίκων, περίπου 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πόλη Σαν Πάουλου, προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους, χωρίς να υπάρχουν επιζώντες.
Εικόνες που μεταδόθηκαν από βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης δείχνουν το αεροσκάφος καθώς χάνει ύψος με μεγάλη ταχύτητα, να συνεχίζει την περιδίνηση ανεξέλεγκτο και στη συνέχεια, πυκνό καπνό στο σημείο όπου συνετρίβη.
Έρευνα για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας διεξάγει το κέντρο ερευνών και πρόληψης αεροναυτικών ατυχημάτων της Βραζιλίας (CENIPA).
Πάντως, σύμφωνα με την βραζιλιάνικη πολεμική αεροπορία, η πτήση «εκτυλισσόταν ομαλά ως τις 13:20» (τοπική ώρα, 19:20 ώρα Ελλάδας), αλλά ένα λεπτό αργότερα, το αεροσκάφος έπαψε «να απαντά στις κλήσεις» του πύργου ελέγχου και το πλήρωμα «δεν δήλωσε πως βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ούτε πως αντιμετώπισε δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες».
Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Βραζιλίας, το αεροσκάφος συμμορφωνόταν προς όλους τους ισχύοντες κανονισμούς.
«Η απώλεια της επαφής με τα ραντάρ διαπιστώθηκε στις 13:22», πρόσθεσε η πολεμική αεροπορία.
Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος ήταν τύπου ATR72-500 και η κατασκευάστριά του, θυγατρική της Airbus και της ιταλικής Leonardo, τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι ειδικοί της θα υποστηρίξουν «την έρευνα που διενεργείται».
Η πρώτη πτήση του αεροσκάφους, το οποίο κατασκευάστηκε στη Γαλλία, έγινε τον Απρίλιο του 2010, σύμφωνα με καταχώριση στον εξειδικευμένο ιστότοπο planespotters.net.
Στη Βραζιλία από την αρχή της χρονιάς είχαν καταγραφεί 108 αεροπορικά ατυχήματα και δυστυχήματα με συνολικά 49 νεκρούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης