Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χαρδαλιάς: Αμείλικτος ο πόλεμος κατά του βαθέος κράτους - Μέγιστη προτεραιότητά μου το ξήλωμα των παρασιτικών κυκλωμάτων

Χαρδαλιάς: Αμείλικτος ο πόλεμος κατά του βαθέος κράτους -  Μέγιστη προτεραιότητά μου το ξήλωμα των παρασιτικών κυκλωμάτων
«Ο πόλεμος κατά του βαθέος κράτους περνά και μέσα από την Αττική. Θα είναι διαρκής, αμείλικτος, αλλά και δύσκολος», τονίζει ο Ν. Χαρδαλιάς
«Ο πόλεμος κατά του βαθέος κράτους θα είναι αμείλικτος», δηλώνει ο περιφερειάρχης Αττικής, Ν. Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής και στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να υπάρξουν δραστικές παρεμβάσεις ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου έναντι των θεσμών.
Ο κ. Χαρδαλιάς σε άρθρο του στην «Καθημερινή» υπενθυμίζει ότι η σύγκρουση με το λεγόμενο «βαθύ κράτος» ήταν ένα από τα βασικά προεκλογικά πρόταγματα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και προσθέτει πως «αυτό το πρόγραμμα υπερψήφισαν οι πολίτες, αυτό ζητούν και από την Αυτοδιοίκηση. Έχουμε χρέος να κάνουμε πράξη αυτό που απαίτησαν με την ετυμηγορία τους. Όποιος δεν μπορεί να ακούσει τη φωνή της κοινωνίας, καλύτερα να πάει σπίτι του» υπογραμμίζει.
Ο ίδιος διευκρινίζει πως για τον ίδιο το «βαθύ κράτος» είναι «η αόρατη, αλλά αισθητή παθογένεια, που επηρεάζει όχι τόσο τους θεσμούς, αλλά την καθημερινότητα του πολίτη. Είναι το καθεστώς που εκπορεύεται από μια πολύ μικρή μειοψηφία επίορκων υπαλλήλων».

Ξήλωμα των παρασιτικών κυκλωμάτων

«Το ξήλωμα των παρασιτικών κυκλωμάτων αποτελεί μέγιστη προτεραιότητά μου, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα την Περιφέρεια», ξεκαθαρίζει και κάνει λόγο για την ανάγκη διαφάνειας και λογοδοσίας σε όλες τις υπηρεσίες που τελούν υπό την εποπτεία του.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται, μεταξύ άλλων, οι αποφάσεις του για την παραπομπή στη Δικαιοσύνη με συγκεκριμένο κατηγορητήριο 26 επίορκων, όπως υποστηρίζει, υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών, για μετακίνηση 50 στελεχών με ταυτόχρονη αντικατάσταση από νεότερους υπαλλήλους, για αλλαγή του συνόλου των εργαζομένων στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου «για να υπερασπιστούμε τους πολλούς, έντιμους υπαλλήλους που κάνουν με ευσυνειδησία του δουλειά τους», αλλά και η απόφαση για προώθηση της διενέργειας διαχειριστικού ελέγχου στην Περιφέρεια και στον ΕΔΣΝΑ, προκειμένου «για γνωρίζουμε τί παραλάβαμε ως νέα αρχή».
«Ο πόλεμος κατά του βαθέος κράτους περνά και μέσα από την Αττική. Θα είναι διαρκής, αμείλικτος, αλλά και δύσκολος». Θα λήξει «μόνο με την οριστική μας νίκη, τη νίκη της κοινωνίας των πολιτών απέναντι σε όσα και όσους μειώνουν την ποιότητα της ζωής μας», καταλήγει ο κ. Χαρδαλιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης