Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Σύλληψη 36χρονου αλλοδαπού διωκόμενου με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές του Ισραήλ

ΕΛ.ΑΣ: Σύλληψη  36χρονου αλλοδαπού διωκόμενου με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές του Ισραήλ
Επέδειξε πλαστό διαβατήριο προκειμένου να διαφύγει την σύλληψη
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ένας 36χρονος αλλοδαπός διωκόμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές του Ισραήλ.
Ο άνδρας εντοπίστηκε στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας τις μεσημβρινές ώρες της 6/8/024 στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη.
Σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από αρχές Ισραήλ, καθώς έχει καταδικαστεί σε ποινή 25 μηνών για κλοπή, ενώ διερευνάται η συμμετοχή του σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με βομβιστική επίθεση σε βάρος έτερου ατόμου.
Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με το διωκτικό έγγραφο, ο 36χρονος το έτος 2022 διέπραξε κλοπή σε οικία στο Ισραήλ με αποτέλεσμα καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 25 μηνών.
Προκειμένου να μην εκτελεστεί η καταδικαστική απόφαση, ο 36χρονος αφαίρεσε διαβατήριο Ισραηλινών Αρχών έτερου ατόμου, το οποίο πλαστογράφησε τοποθετώντας φωτογραφία του και με τη χρήση του οποίου εισήλθε στη χώρα μας τον προηγούμενο μήνα.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων μόλις ενημερώθηκαν από της Αρχές του Ισραήλ για την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης, άμεσα συγκρότησαν ειδική ομάδα αστυνομικών και μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, τον εντόπισαν την ίδια μέρα να κινείται πεζός στο κέντρο της Αθήνας.
Σε έλεγχο που τον κάλεσαν, ο 36χρονος επέδειξε στους αστυνομικούς το πλαστό διαβατήριο προκειμένου να διαφύγει, όμως οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στην έδρα της υπηρεσίας όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για πλαστογραφία.
Γίνεται μνεία ότι ο 36χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές του Ισραήλ για εκβιασμούς και ληστείες, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με βομβιστική επίθεση σε βάρος έτερου ατόμου.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, όπου εκδόθηκε παραγγελία φυλάκισης του σε Κατάστημα Κράτησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης