Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αλγερία ζητά σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ισραηλινή επίθεση με 100 νεκρούς σε σχολείο στη Γάζα

Η Αλγερία ζητά σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ισραηλινή επίθεση με 100 νεκρούς σε σχολείο στη Γάζα
Το πρωί της 10ης Αυγούστου, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι η αεροπορία επιτέθηκε στο αρχηγείο του ριζοσπαστικού παλαιστινιακού κινήματος Hamas, που βρίσκεται στο σχολείο Al-Tabiyin στην πόλη της Γάζας
Η Αλγερία απέστειλε το Σάββατο 10 Αυγούστου αίτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΣΑ) να πραγματοποιήσει συνάντηση σε σχέση με το ισραηλινό χτύπημα στο σχολείο Al-Tabiyin στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο σκότωσε περισσότερους από 100 ανθρώπους.
Αυτό ανέφερε στο TASS διπλωματική πηγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω το αίτημα της Αλγερίας για συνάντηση», είπε.
Το πρωί της 10ης Αυγούστου, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι η αεροπορία επιτέθηκε στο αρχηγείο του ριζοσπαστικού παλαιστινιακού κινήματος Hamas, που βρίσκεται στο σχολείο Al-Tabiyin στην πόλη της Γάζας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του IDF, αυτό το αρχηγείο συμμετείχε στον σχεδιασμό και την εκτέλεση επιθέσεων κατά του ισραηλινού στρατού.
Η Hamas είπε ότι το Ισραήλ επινοεί δικαιολογίες για να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε στόχους αμάχων και χαρακτήρισε ψέματα τους ισχυρισμούς του Ισραηλινού Στρατού.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας της Γάζας, που επικαλείται το Al Jazeera, τουλάχιστον 93 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση, μεταξύ των οποίων 11 παιδιά και 6 γυναίκες.
Με τη σειρά της, η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης της Λωρίδας της Γάζας ανέφερε ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού του σχολείου. Το IDF χαρακτήρισε αυτά τα δεδομένα υπερεκτιμημένα.
Η ημερομηνία και η μορφή της συνάντησης δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης