Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολεμική ένταση – Εσπευσμένα στο υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας η Ουκρανή επιτετραμμένη - Έρχονται αντίποινα

Πολεμική ένταση – Εσπευσμένα στο υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας η Ουκρανή επιτετραμμένη -  Έρχονται αντίποινα
Η πιο έντονη διαμαρτυρία και το αντίστοιχο διάβημα επιδόθηκαν στην Ουκρανή διπλωμάτη για την παραβίαση των συνόρων της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας από σμήνος μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εκτοξεύθηκαν από την Ουκρανία
Το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας κάλεσε εσπευσμένα την επιτετραμμένη της Ουκρανίας Olga Timush μετά την πτήση ουκρανικών drones στον εναέριο χώρο της χώρας στις 9 Αυγούστου.
«Η πιο έντονη διαμαρτυρία και το αντίστοιχο διάβημα επιδόθηκαν στην Ουκρανή διπλωμάτη για την παραβίαση των συνόρων της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας από σμήνος μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εκτοξεύθηκαν από την Ουκρανία», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του το Σάββατο (10/8/2024).
«Η λευκορωσική πλευρά ζήτησε να ληφθούν εξαντλητικά μέτρα για την αποτροπή τέτοιων περιστατικών που ενδέχεται να κλιμακώσουν την κατάσταση στην περιοχή στο μέλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε την Timush ότι η Λευκορωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να προχωρήσει σε αντίποινα προκειμένου να προστατεύσει το έδαφός της σε περίπτωση που επαναληφθούν τέτοιες προκλήσεις.
Νωρίτερα το Σάββατο , ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko δήλωσε ότι η λευκορωσική αεράμυνα κατέρριψε μερικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από την Ουκρανία.
Ο Λευκορώσος ηγέτης εξέδωσε οδηγίες για την ανάπτυξη περισσότερων στρατευμάτων στις περιοχές Gomel και Mozyr στα σύνορα με την Ουκρανία.
Ο υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας Viktor Khrenin εξήγησε ότι η απόφαση για την ενίσχυση των συνοριακών στρατευμάτων ελήφθη εν μέσω των εξελίξεων στην Ουκρανία και στην περιοχή Kursk της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης