Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βάναυση ήττα – Μήνυμα Ρώσων μετά το Kursk η Ουκρανία θα πέσει – CIA: Τραγικό λάθος – Κατέρρευσε το μέτωπο σε 6 περιοχές

Βάναυση ήττα – Μήνυμα Ρώσων μετά το Kursk η Ουκρανία θα πέσει – CIA: Τραγικό λάθος – Κατέρρευσε το μέτωπο σε 6 περιοχές
New York Times: Οι ουκρανικές Δυνάμεις υφίστανται βάναυση ήττα στην περιοχή του Kursk - Βόμβα Apty Alaudinov (Διοικητής Akhmat): Αμέσως μετά τη μάχη του Kursk η Ουκρανία θα πέσει
(upd9) Με βάση τους New York Times ο Ουκρανικός στρατός στην επίθεση στο Kursk έχει υποστεί βάναυση ήττα…
Με πάνω από 1.200 νεκροί και τραυματίες Ουκρανοί κομάντος, οι επίλεκτες δυνάμεις και σχεδόν 160 τεθωρακισμένα οχήματα πάσης φύσεως καταστραμμένα…
Αυτό δεν ονομάζεται επιτυχημένη επίθεση… για τους Ρώσους δεν είναι Ουκρανική εισβολή αλλά τρομοκρατική ενέργεια και αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση…
Ο Alaudinov Διοικητής των Τσετσένων Akhmat έκανε μια πολύ σημαντική δήλωση… αμέσως μετά τη μάχη του Kursk η Ουκρανία θα πέσει.
Και ενώ οι Ουκρανοί εστιάζουν στο Kursk… όλο το μέτωπο στο Donbass καταρρέει, οι Ρώσοι προελαύνουν σε 6 κατευθύνσεις.
Ήδη μπήκαν στην κρίσιμη πόλη Chasiv Yar, μπήκαν στα περίχωρα του Toretsk και το κυριότερο έφθασαν στο Pokrovsk διανύοντας 20 χιλιόμετρα σε βάθος… η πτώση του Pokrovsk θα είναι στρατηγική ήττα της Ουκρανίας.

Βόμβα Apty Alaudinov (Διοικητής Akhmat): Αμέσως μετά τη μάχη του Kursk η Ουκρανία θα πέσει

Μία ιδιαίτερα σημαντική πρόβλεψη έκανε ο Apty Alaudinov Ρώσος υποστράτηγος και διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, ασκώντας παράλληλα κριτική σε όσους αφήνουν αιχμές για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις με αφορμή την ουκρανική εισβολή στο Kursk.
Η μάχη στην περιοχή του Kursk είναι η αποφασιστική μάχη, μετά την οποία η Ουκρανία θα πέσει σημείωσε ο Alaudinov μέσω του καναλιού του στο Telegram.
«Δεν βλέπω κανέναν λόγο να αμφιβάλλετε ή να σκέφτεστε ότι μπορεί να χάσουμε αυτή τη μάχη.
Σε όσους κάθονται εκεί κάπου στον καναπέ τους και συζητούν τι πρέπει να γίνει ή τι έπρεπε να γίνει ή σε εκείνους που πολέμησαν στην Ουκρανία και τώρα είναι σε διακοπές έχω να πω το εξής: Αυτή είναι ακριβώς η μάχη για την οποία μιλούσα πάντα, η αποφασιστική μάχη, γιατί μετά από αυτή τη μάχη η Ουκρανία θα πέσει», είπε ο Alaudinov.
Πρόσθεσε τέλος ότι οι ρωσικές δυνάμεις κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τη Ρωσία.
Ο Alaudinov ανέφερε ότι βρισκόταν στην περιοχή Kursk, μια από τις μονάδες των ειδικών δυνάμεων Akhmat.
«Τώρα από όλες τις κατευθύνσεις καταγράφουμε ότι υπάρχουν πολλοί Γάλλοι, πολλοί Πολωνοί, δηλαδή πολλοί ξένοι, φυσικά, πρέπει να δηλωθεί ότι αυτή η επιχείρηση διευθύνεται από τη διοίκηση του αρχηγείου του ΝΑΤΟ, οι ίδιοι οι Ουκρανοί το υποστηρίζουν, είναι απίθανο να το κάνουν μόνοι τους», είπε ο Alaudinov.
Σύμφωνα με τον υποστράτηγο, σε δύο ημέρες καταστράφηκε μεγάλη ποσότητα εχθρικού εξοπλισμού στην κατεύθυνση του Kursk.
«Μάλλον δεν είχαμε κάτι τέτοιο σε ολόκληρη τη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα καταστράφηκε τόσος εξοπλισμός».
Ο Alaudinov πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις απέσυραν δυνάμεις από τα σύνορα της Λευκορωσίας στην περιοχή Kursk.

Kazuhiko Togo (Ιάπωνας διπλωμάτης): Η Ουκρανία θα καταρρεύσει, θα διαλυθεί σε 3 μέρη… εάν δεν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις άμεσα

Η Ουκρανία μπορεί να διαλυθεί σε τρία μέρη εάν δεν ξεκινήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις άμεσα, δήλωσε ο Kazuhiko Togo, πρώην επικεφαλής του Τμήματος Ευρώπης και Ασίας στο ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ο Kazuhiko Togo ήταν ένας από τους κύριους παίκτες στην προετοιμασία της συνόδου κορυφής στο Ιρκούτσκ το 2001 μεταξύ του Προέδρου Putin και του Ιάπωνα πρωθυπουργού Yoshiro Mori, καθώς και στην προετοιμασία της επίσκεψης στην Ιαπωνία του πρώτου Προέδρου της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, το 1991.
«Η άρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας να διαπραγματευτούν με τη Ρωσία για την Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάσπαση της Ουκρανίας σε τρία μέρη.
Στους επόμενους τρεις μήνες, η Ρωσία μπορεί να προχωρήσει όσο μπορεί, να πάρει όσο περισσότερο έδαφος μπορεί…
Η Ουκρανία μπορεί να σπάσει σε τρία μέρη:
Το ανατολικό θα πάει στη Ρωσία, το δυτικό στη Δυτική Ευρώπη, και στη μέση θα υπάρχει μια μικρή Ουκρανία με το Κίεβο», είπε ο Kazuhiko Togo.
Ο πρώην διπλωμάτης πιστεύει ότι η Ουκρανία και οι δυτικές χώρες δεν πρέπει να αγνοήσουν τις ειρηνευτικές προτάσεις του Putin που έγιναν στα μέσα Ιουνίου.
Οι ειρηνευτικές προτάσεις που έκανε ο Putin στα μέσα Ιουνίου είναι ήδη πιο σκληρές από αυτές για τις οποίες μίλησε σε μια συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Carlson.
Ο Putin κάνει αυτές τις ειρηνευτικές προτάσεις, αλλά ο Bide και ο Zelensky λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουν και ότι στόχος της Ουκρανίας είναι τα σύνορα του 199.
Αυτό είναι παράλογο, αφού η ίδια η Ουκρανία εγκατέλειψε τις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης», εξηγεί ο πρώην διπλωμάτης.
Ζητεί να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ειρηνευτικές προτάσεις της Ρωσίας.
«Μπορώ να πω με πλήρη ευθύνη ότι αυτά τα λόγια πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη», κατέληξε ο Kazuhiko Togo

New York Times: Οι ουκρανικές Δυνάμεις υφίστανται βάναυση ήττα στην περιοχή του Kursk

Ο ρωσικός στρατός έδωσε σκληρή απάντηση στις ενέργειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη αναλυτή της φινλανδικής οργάνωσης Black Bird Group.
«Η Ρωσία απέκρουσε την επίθεση της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk», ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα New York Times.
Όπως σημείωσε ο Φινλανδός ειδικός Pasi Paroinen, δεν θα υπάρξει «εύκολος περίπατος» για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτήν την περιοχή.
Κατά τη γνώμη του, με τις ενέργειές της, η Ουκρανία, προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή της Ρωσίας από το κύριο θέατρο της μάχης, όπου τα ουκρανικά στρατεύματα ηττώνται δηλαδή Donets και Luhansk.
Κατά την αμερικανική εφημερίδα New York Times το καθεστώς του Κιέβου δεν τα κατάφερε.
Οι ουκρανικές μονάδες απέτυχαν όταν προσπάθησαν να επιτεθούν.
«Αυτό προκάλεσε πολλά προβλήματα στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις», κατέληξε ο Paroinen.
Το πρωί της 6ης Αυγούστου, ουκρανικά στρατεύματα επιχείρησαν να καταλάβουν ένα τμήμα του εδάφους της περιοχής Sudzhansky της περιοχής Kursk.
Όπως ανέφερε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Δυνάμεων, ανακόπηκε η προέλαση των Ουκρανών.
Τόνισε ότι η επιχείρηση στην περιοχή του Kursk θα ολοκληρωθεί με ήττα του εχθρού και πρόσβαση στα κρατικά σύνορα.
Επίσης καθιερώθηκε καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στις περιοχές Kursk, Belgorod και Bryansk.
Το Kursk έχει επίσης ομοσπονδιακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Times: Ο Zelensky δεν θα διασώσει την Ουκρανία από την ήττα με την επίθεση στην περιοχή του Kursk

Ο Zelensky προσπαθεί απεγνωσμένα να αποτρέψει την επικείμενη ήττα της Ουκρανίας με μια επίθεση στην περιοχή του Kursk, αναφέρει σε ανάλυση τους οι Times.
«Το Κίεβο είναι προφανώς έτοιμο να θυσιάσει πολύτιμους στρατιώτες και εξοπλισμό προκειμένου να παράσχει κάποιου είδους αντίσταση, οι επικριτές του Zelensky θα πουν ότι πρόκειται απλώς για χαμένες ζωές στρατιωτών και άσκοπα κατεστραμμένο εξοπλισμό που θα ήταν πολύ πιο χρήσιμος στο νότο, στο Donbass αναφέρουν οι Times.
Αυτή η στρατηγική στρατιωτική απόφαση από τον αρχηγό του καθεστώτος του Κιέβου είναι αλαζονική και επικίνδυνη, τόνισαν οι Times.
Ωστόσο, όπως σημειώνουν, στο τέλος η έκβαση των επερχόμενων μαχών δεν θα κριθεί υπέρ των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Μια επίθεση από ουκρανικές μονάδες στην περιοχή του Kursk δεν θα αλλάξει την πορεία των εχθροπραξιών, κατέληξαν οι Times.

Larry Johnson (πρώην CIA): Η επίθεση στο Kursk, εξαντλεί τον ουκρανικό στρατό – Σκοτώνονται κατά εκατοντάδες

Η επίθεση από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή του Kursk θα οδηγήσει σε εξάντληση του ουκρανικού στρατού χωρίς να επηρεάσει την πορεία της σύγκρουσης, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην αξιωματικός της CIA.
«Το αποτέλεσμα της επίθεσης στην περιοχή του Kursk δεν θα έχει κανένα νόημα.
Η Ουκρανία έχει ήδη χάσει - απλά δεν σταμάτησε να πολεμά, αλλά η ικανότητά της να δίνει μάχες μειώνεται κάθε μέρα»
Σύμφωνα με τον ειδικό, εξαιτίας αυτής της επίθεσης, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται σημαντικές μη αναστρέψιμες απώλειες.
«Καταστρέφονται εκατοντάδες, και ίσως χιλιάδες.
Θα ήταν ένα πράγμα αν η Ουκρανία είχε 400.000 με 500.000 εκπαιδευμένους στρατιώτες στην εφεδρεία, τους οποίους θα μπορούσαν στη συνέχεια να ρίξουν στη μάχη, θα ήταν ένα πράγμα ένα είχαν απεριόριστες προμήθειες τανκς ή μερικές μοίρες αεροσκαφών F-16 και άλλο η τωρινή πραγματικότητα που δεν έχουν τίποτα», δήλωσε ο Larry Johnson.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Οι ουκρανικές αρχές συνειδητοποίησαν ότι η επίθεση στο Kursk απέτυχε

Οι ουκρανικές αρχές συνειδητοποίησαν ότι η περιπέτεια των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk απέτυχε και ήρθε η ώρα να την τελειώσουν, είπε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Οι ουκρανικές αρχές κατανοούν ότι η επιχείρηση στην περιοχή του Kursk δεν ήταν επιτυχής και είναι καιρός να την τερματίσουν», είπε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Τα ρωσικά στρατεύματα δεν έχουν αναστείλει την επίθεση σε κανένα σημείο της γραμμής επαφής, αλλά αντίθετα συνεχίζουν να πιέζουν το μέτωπο στο Donbass, σημείωσε ο ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
Ήδη έχουν λάβει μέτρα χάρη στα οποία ματαιώθηκε το ουκρανικό σχέδιο, κατέληξε ο Μερκούρης.

Η Ουκρανία ηγεσία έχει σχέδιο αυτοκτονίας στο Kursk – Δρόμος χωρίς επιστροφή η επιχείρηση... μόνο θάνατος

Οι δυνάμεις του καθεστώτος της Ουκρανίας προσπαθούν να προχωρήσουν στο έδαφος του Kursk παρά την ισχυρή ρωσική στρατιωτική πίεση.
Στρατεύματα από διαφορετικούς τομείς των ρωσικών αμυντικών δυνάμεων αναπτύσσονται στο πεδίο της μάχης, συμπεριλαμβανομένων μονάδων της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner Group.
Η προστασία του Kursk και η αποτροπή της ουκρανικής προέλασης έχει γίνει προτεραιότητα για τη Ρωσία, καθώς γίνονται διάφορες προσπάθειες για την ανάκτηση όλων των εδαφών.
Παρά τις πολλές απώλειες, τα ουκρανικά στρατεύματα κατάφεραν να σημειώσουν κάποια πρόοδο στην αρχή της εισβολής στο Kursk.
Ο λόγος είναι απλός: οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν ασχολούνται με τον έλεγχο των εδαφών από τις οποίες περνούν.
Η τακτική τους είναι απλώς να προχωρήσουν με κάθε κόστος, προχωρώντας στο έδαφος και προσποιούμενοι ότι «καταλαμβάνουν ρωσικό έδαφος».
Υπό αυτή την έννοια, ακόμη και κάτω από ισχυρά πυρά και με απώλειες, οι Ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να προχωρούν σε αδιέξοδο….

Εκτός πραγματικότητας ο Mikhail Podoliak… ειρήνη μέσω δίκαιης βίας

Ο βοηθός του Zelensky… Mikhail Podoliak, δήλωσε ότι ο στόχος της Ουκρανίας στο Kursk είναι απλώς να σπρώξει τον πόλεμο βαθιά στο έδαφος της Ρωσίας.
Αβάσιμα ισχυρίζεται ότι οι Ρώσοι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν κατάλληλα στον ελιγμό, δείχνοντας μόνο «φόβο».
Οι Ρώσοι συνέτριψαν τις Ουκρανικές δυνάμεις αλλά προπαγανδιστικά… ο Mikhail Podoliak λέει αυτά που λέει…
Σύμφωνα με τον Mikhail Podoliak, η υπόθεση Kursk είναι σημαντική για να καταλάβει η Δύση ότι είναι απαραίτητο να γίνουν πιο τολμηροί ελιγμοί κατά της Ρωσίας.
Με άλλα λόγια, λέει ότι η επιχείρηση «αποδεικνύει» στη Δύση την ουκρανική άποψη ότι η ειρήνη πρέπει να επιτευχθεί μέσω της κλιμάκωσης της χρήσης βίας κατά της Ρωσίας.

«Σήμερα έχουν έναν πόλεμο που επεκτείνεται βαθύτερα μέσα στη Ρωσική Ομοσπονδία. Θα φοβηθούν; Ναί. (…)
Ανταποκρίνονται σε τίποτα άλλο εκτός από φόβο;
Όχι, και όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν επιτέλους (…)
Όσο περισσότερη πίεση ασκείται στη Ρωσία… τόσο πιο κοντά θα έρθει η ειρήνη – μια δίκαιη ειρήνη μέσω δίκαιης βίας», τόνισε ο Mikhail Podoliak.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια αφήγηση διαδίδεται από Ουκρανούς αξιωματούχους.
Η ίδια ιστορία είχε χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει τις τρομοκρατικές επιδρομές στο Belgorod.
H Ουκρανία χρησιμοποιούσε πάντα την υποτιθέμενη «ανάγκη» να εξαπλωθεί ο πόλεμος βαθιά στη Ρωσία ως σημαντικό εργαλείο πολιτικής προπαγάνδας, που επικεντρωνόταν κυρίως στην παροχή περισσότερης στρατιωτικής βοήθειας στο καθεστώς με βάση μια φανταστικής προσδοκίας νίκης.
Αυτό έχει γίνει ακόμη χειρότερο τον τελευταίο καιρό λόγω της επίσημης εξουσιοδότησης που δόθηκε από τις ΗΠΑ στις ουκρανικές δυνάμεις να πραγματοποιούν διασυνοριακά πλήγματα. Στην πράξη, το ΝΑΤΟ υποστηρίζει τώρα ανοιχτά την Ουκρανία να διεξάγει στρατιωτικούς ελιγμούς ακόμη και σε περιοχές εντός της Ρωσίας.

Στόχος ο έλεγχος του πυρηνικού σταθμού του Kursk

Ωστόσο, είναι επίσης πιθανό η επιχείρηση να έχει πιο τολμηρούς στόχους.
Μερικοί πιστεύουν ότι ένας από τους στόχους της Ουκρανίας σε αυτή την επιχείρηση, εκτός από την προπαγάνδα, είναι να φτάσει στον πυρηνικό σταθμό του Kursk (KNPP).
Με αυτόν τον τρόπο, οι Ουκρανοί στρατιώτες θα μπορούσαν να πάρουν τον έλεγχο μιας πολύ σημαντικής ρωσικής εγκατάστασης, που υποτίθεται ότι θα αποκτούσαν διαπραγματευτική δύναμη για να «διαπραγματευτούν» με τη Ρωσία.
Αν και μπορεί να φαίνεται παράλογο, αυτή η πιθανότητα συνάδει με την τακτική που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί στο Kurks.
Τα στρατεύματα δεν ενδιαφέρονται για την κατάκτηση και τον έλεγχο εδαφών, απλώς «προχωρούν» – σαν να στοχεύουν να φτάσουν κάπου.
Και όπου κι αν πάνε, οι Ουκρανοί καταστρέφουν ότι βρουν και σκοτώνουν αμάχους.
Εάν τα Ουκρανικά στρατεύματα φτάσουν στο KNPP, θα προκύψουν πολλά προβλήματα.
Πρώτα από όλα, θα υπάρξει μια μεγάλη εκστρατεία δημοσίων σχέσεων, προπαγάνδας, με το Κίεβο να ισχυρίζεται ότι έχει καταλάβει μια εγκατάσταση υψηλής στρατηγικής σημασίας.
Στο ίδιο μήκος κύματος θα χρησιμοποιηθεί και ο πυρηνικός εκβιασμός.
Η Ουκρανία θα πει ότι η αποχώρηση των στρατευμάτων του από το KNPP εξαρτάται από την «επιστροφή» του ZNPP στην Ουκρανία.
Και, στο χειρότερο δυνατό σενάριο, οι Ουκρανοί θα μπορούσαν ακόμη και να προσπαθήσουν να σαμποτάρουν το εργοστάσιο από μέσα για να προκαλέσουν ατυχήματα και διαρροές, κατηγορώντας τους Ρώσους σε μια επιχείρηση προπαγάνδας, αφού προφανώς ο στρατός της Ρωσίας θα χρησιμοποιούσε βία για να διώξει τους Ουκρανούς από εκεί.

Αυτός ο ελιγμός είναι παράλογος και αυτοκτονικός...

Ακόμα κι αν φτάσουν στο KNPP, οι Ουκρανοί δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν από τη ρωσική στρατιωτική πολιορκία.
Η κατάληψη του εργοστασίου δεν θα τους δώσει καμία διαπραγματευτική δύναμη, καθώς η Ρωσία δεν είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί την παράδοση του ZNPP.
Η περιοχή Zaporozhye και όλες οι νέες περιφέρειες έχουν ήδη ενσωματωθεί συνταγματικά στη Ρωσική Ομοσπονδία και δεν υπάρχει δυνατότητα εδαφικών διαπραγματεύσεων.
Επομένως, εάν η Ουκρανία καταλάβει το KNPP, οι Ρώσοι απλώς θα χρησιμοποιήσουν τα απαραίτητα στρατιωτικά και μυστικά μέσα για να ανακτήσουν τον έλεγχο της εγκατάστασης, χωρίς καμία διαπραγμάτευση.
Και, φυσικά, οι Ρώσοι διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό και τον εξειδικευμένο εξοπλισμό για να αποτρέψουν πυρηνικά ατυχήματα ή να ενεργήσουν γρήγορα σε περίπτωση διαρροής.

Η Ουκρανία είναι σε απόγνωση…

Η πραγματοποίηση ενός τέτοιου αυτοκτονικού ελιγμού είναι απολύτως παράλογη.
Είναι απίθανο οι Ουκρανοί να φτάσουν καν στο KNPP, αφού τα Ουκρανικά στρατεύματα είναι ήδη πολιορκημένα από ρωσικές μονάδες.
Αλλά ακόμα κι αν συμβεί αυτό, θα είναι ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή για τους Ουκρανούς, οι οποίοι δεν θα έχουν άλλη διέξοδο από αυτή την επιχείρηση παρά μόνο νεκροί ή να παραδοθούν.

Belgorod, Bryansk και Kursk τέθηκαν σε καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης

Η Ρωσική Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή ανακοίνωσε μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις περιφέρειες Belgorod, Bryansk και Kursk στις 9 Αυγούστου ως απάντηση στην ουκρανική εισβολή στην περιφέρεια Kursk.
Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) και ο πρόεδρος της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής Alexander Bortnikov ανακοίνωσε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στις περιφέρειες Belgorod, Bryansk και Kursk ως απάντηση σε μονάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης που πραγματοποιούν τρομοκρατικές ενέργειες στη Ρωσία και μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων διεξάγουν μια τρομοκρατική επίθεση στην περιφέρεια Kursk.
Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση επιτρέπει στις ρωσικές αρχές να λάβουν μια σειρά μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής ή του περιορισμού των υπηρεσιών επικοινωνιών, της παρακολούθησης των καναλιών τηλεπικοινωνιών, της κατάσχεσης οχημάτων και της εισόδου σε ιδιωτική περιουσία.
Η Ρωσία πιθανότατα αποφάσισε να κηρύξει μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση - σε αντίθεση με την κατάσταση πολέμου ή τον στρατιωτικό νόμο – υποβαθμίζοντας την κλίμακα της ουκρανικής εισβολής στην περιφέρεια Kursk

Joachim Krause (Γερμανός πολιτικός επιστήμονας): Οι ΗΠΑ είναι ενοχλημένες με την κίνηση των Ουκρανών στο Kursk

Η επίθεση της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk πιθανότατα αιφνιδίασε τις Ηνωμένες Πολιτείες και προκάλεσε δυσαρέσκεια στην Ουάσιγκτον, τόνισε ο Γερμανός πολιτικός επιστήμονας Joachim Krause σε συνέντευξή του στο Focus.
«Υποθέτω ότι η επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο ρωσικό έδαφος δεν χαροποίησε τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες πιθανώς δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων», τόνισε ο Joachim Krause
Σύμφωνα με τον Krause, η κυβέρνηση Biden εξακολουθεί να έχει μια νοοτροπία «ψυχροπολεμικού ελέγχου των όπλων» και ανησυχεί για μια «απρόβλεπτη ρωσική αντίδραση» που θα μπορούσε να προκαλέσει τις ΗΠΑ να αντιταχθούν σε μια επίθεση στην περιοχή του Kursk στο εγγύς μέλλον.
«Προβλέπω ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα είναι σαφής στην κριτική της προς την Ουκρανία και θα απαιτήσει η επιχείρηση να παραμείνει εδαφικά περιορισμένη ή να υποχωρήσουν οι Ουκρανοί».

Η Ρωσία ετοιμάζει «λεγεώνες» φονικών drones βαρέως τύπου, Privet-82XL για να «καθαρίσει» το ουκρανικό μέτωπο

Η Ρωσία ξεκίνησε ήδη τη μαζική παραγωγή του βαρέως τύπου drone σταθερών πτερύγων Privet-82XL με κεφαλή 10 κιλών, ένα drone με αυξημένο ωφέλιμο φορτίο που επιτρέπει την πραγματοποίηση απροσδόκητων καίριων χτυπημάτων στο μέτωπο και βαθιά μέσα στις πρώτες γραμμές του, όπως δήλωσε στο TASS το γραφείο σχεδιασμού Oko.
"Η νέα συσκευή βαρέως τύπου είναι εξοπλισμένη με ωφέλιμο φορτίο έως 10 κιλά, φέρει δηλαδή κεφαλή 10 κιλών.
Το νέο drone βαρέως τύπου έχει ήδη δοκιμαστεί, σε επιχειρησιακό επίπεδο, ωστόσο, προς το παρόν, το Privet-82XL δεν χρησιμοποιείται στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Η έναρξη της μαζικής παραγωγής του ξεκίνησε, προκειμένου να μεταφερθεί στις πρώτες γραμμές», ανέφερε το γραφείο.

Reuters: Το Ιράν θα παραδώσει «εκατοντάδες» βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία

Το Ιράν φέρεται να παραδώσει «εκατοντάδες» βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία στο εγγύς μέλλον.
Το Reuters, επικαλούμενο πολλαπλές πηγές πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων δύο ευρωπαϊκών πηγών πληροφοριών, ανέφερε στις 9 Αυγούστου ότι οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας υπέγραψαν σύμβαση με το Ιράν στις 13 Δεκεμβρίου 2023, για την παράδοση βαλλιστικών πυραύλων κοντινής εμβέλειας Fath-360 και ότι το Ιράν θα παραδώσει αυτούς τους πυραύλους σε ένα απροσδιόριστο χρόνο «σύντομα».
Οι πύραυλοι Fath-360 έχουν μέγιστο βεληνεκές 120 χιλιόμετρα και κεφαλή βάρους 150 κιλών.
Πολλές πηγές πληροφοριών ανέφεραν επίσης στο Reuters ότι δεκάδες Ρώσοι στρατιωτικοί εκπαιδεύονται αυτή τη στιγμή στο Ιράν για να χειριστούν πυραυλικά συστήματα Fath-360.
Δυτικές και ουκρανικές πηγές έχουν προειδοποιήσει προηγουμένως ότι το Ιράν μπορεί να προετοιμάζεται να παράσχει στη Ρωσία βαλλιστικά συστήματα μικρής εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών συστημάτων με μέγιστο βεληνεκές και ωφέλιμο φορτίο σημαντικά μεγαλύτερα από τα όρια που επιβάλλονται στη Ρωσία στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της στο καθεστώς ελέγχου τεχνολογίας πυραύλων (MTCR).
Αυτοί οι βαλλιστικοί πύραυλοι μικρού βεληνεκούς πιθανότατα θα επιτρέψουν στις ρωσικές δυνάμεις να χτυπήσουν ουκρανικούς στόχους κοντά στο πίσω μέρος, ενώ θα φυλάσσουν τα δικά τους αποθέματα πυραύλων (όπως πύραυλοι Iskander) για στόχους στο βάθος της Ουκρανίας.

To Ιράν διαψεύδει την προμήθεια στη Ρωσία εκατοντάδων βαλλιστικών πυραύλων Fath-360 και του συστήματος Ababil

Εκπρόσωποι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας πιστεύεται ότι υπέγραψαν συμβόλαιο στις 13 Δεκεμβρίου 2023 στην Τεχεράνη με Ιρανούς αξιωματούχους για το Fath-360 και ένα άλλο σύστημα βαλλιστικών πυραύλων που κατασκευάστηκε από τον κρατικό Οργανισμό Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας του Ιράν (AIO) που ονομάζεται Ababil
Ο εκπρόσωπος του Ιράν στον ΟΗΕ διέψευσε την αναφορά του Reuters την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024 που ανέφερε ότι το Ιράν σχεδιάζει να προμηθεύσει εκατοντάδες πυραύλους στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Νομικά, το Ιράν δεν έχει περιορισμούς ή απαγορεύσεις στην αγορά ή πώληση συμβατικών όπλων.
Όμως ηθικά, το Ιράν θα αποφύγει τη μεταφορά όπλων, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων, που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν στη σύγκρουση με την Ουκρανία μέχρι να τελειώσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ του Ιράν.
Δύο ευρωπαϊκές πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι δεκάδες Ρώσοι στρατιωτικοί εκπαιδεύονται στο Ιράν για να χρησιμοποιούν το σύστημα βαλλιστικών πυραύλων μικρής εμβέλειας Fath-360, προσθέτοντας ότι αναμένουν την επικείμενη παράδοση εκατοντάδων δορυφορικά καθοδηγούμενων όπλων στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ορισμένοι ειδικοί συγκρίνουν τους πυραύλους Fath-360, που διατίθενται σε συστοιχίες των έξι, με τους πυραύλους HIMARS των ΗΠΑ, αν και το συνολικό βεληνεκές και η ακρίβειά τους είναι μικρότερη.
Εκπρόσωποι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας πιστεύεται ότι υπέγραψαν συμβόλαιο στις 13 Δεκεμβρίου 2023 στην Τεχεράνη με Ιρανούς αξιωματούχους για το Fath-360 και ένα άλλο σύστημα βαλλιστικών πυραύλων που κατασκευάστηκε από τον κρατικό Οργανισμό Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας του Ιράν (AIO) που ονομάζεται Ababil.
Οι πηγές δεν προσδιόρισαν ακριβές χρονοδιάγραμμα για την παράδοση των πυραύλων Fath-360, αλλά ανέφεραν ότι θα γίνει σύντομα.
Οι αξιωματούχοι τόνισαν ότι ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό έχει επισκεφθεί το Ιράν για να μάθει να χειρίζεται το αμυντικό σύστημα Fath-360.
Μία από τις πηγές είπε ότι «το μόνο επόμενο δυνατό» βήμα μετά την εκπαίδευση θα ήταν η πραγματική παράδοση των πυραύλων στη Ρωσία.

Η Ρωσία ξεκινά τη μαζική παραγωγή UAV βαρέως τύπου Privet-82XL

Η Ρωσία ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του βαρέως τύπου drone σταθερών πτερύγων Privet-82XL με κεφαλή έως 10 κιλά, δήλωσε στο TASS το γραφείο σχεδιασμού Oko.
Η νέα συσκευή βαρέως τύπου είναι εξοπλισμένη με ωφέλιμο φορτίο έως 10 κιλά.
Προς το παρόν, το Privet-82XL δεν χρησιμοποιείται στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, η έναρξη της μαζικής παραγωγής του είναι σε εξέλιξη.
Το νέο drone βαρέως τύπου έχει ήδη δοκιμαστεί, είναι ήδη επιχειρησιακό αεροσκάφος», ανέφερε το γραφείο σχεδιασμού Oko.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, το drone με αυξημένο ωφέλιμο φορτίο θα επιτρέψει την πραγματοποίηση απροσδόκητων χτυπημάτων στον εχθρό βαθιά μέσα στην πρώτη γραμμή.

UAF_Kursk_Incursion_August_10_2024.png

Kharkiv_Battle_Map_Draft_August_10_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_August_10_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_August_10_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_August_10_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_August_10_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης