Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκαλεί το Facebook: «Κατέβασε» λογαριασμό βιολόγου που έγραψε ότι οι βιολογικοί άντρες δεν πρέπει να παλεύουν με γυναίκες

Προκαλεί το Facebook: «Κατέβασε» λογαριασμό βιολόγου που έγραψε ότι οι βιολογικοί άντρες δεν πρέπει να παλεύουν με γυναίκες
Ποιος μίλησε για ελευθερία του λόγου;
Ο διάσημος εξελικτικός βιολόγος Richard Dawkins κατήγγειλε στην διεθνή διαδικτυακή κοινότητα την ασύλληπτη πρόκληση του Facebook να προβεί σε ξαφνικό και χωρίς προειδοποίηση κατέβασμα του λογαριασμού του, μετά τη δημοσίευση στην οποία υποστήριξε ότι οι γενετικά άντρες μπόξερ δεν πρέπει να πολεμούν γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Το πρωί του Σαββάτου, ο Dawkins ανάρτησε το συμβάν στο X σχετικά αναφερόμενος στην συγκλονιστική λογοκρισία - λέγοντας ότι δεν του δόθηκε καν λόγος για την ξαφνική αφαίρεση του λογαριασμού του.
"Ολόκληρος ο λογαριασμός μου στο @facebook έχει διαγραφεί, φαινομενικά (δεν δίνεται λόγος) επειδή έγραψα στο Twitter ότι οι γενετικά άντρες πυγμάχοι όπως η τρανς Imane Khalif (XY αδιαμφισβήτητο) δεν πρέπει να πολεμούν γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Φυσικά η γνώμη μου είναι ανοιχτή σε πολιτισμένα επιχειρήματα.
Αλλά τέτοια απροκάλυπτη λογοκρισία; Ο «χορός» της κατακραυγής στα κοινωνικά δίκτυα για τους αμφιλεγόμενους τρανς πυγμάχους

Υπενθυμίζεται πως μεγάλη διαμάχη ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από έναν Ολυμπιακό αγώνα πυγμαχίας γυναικών μεταξύ της Ιταλίδας Angela Carini και της Imane Khelif από την Αλγερία - στον οποίο η Carini εγκατέλειψε μόλις 46 δευτερόλεπτα στον αγώνα αφού δέχθηκε ένα μπαράζ δυνατών γροθιών από τον Khelif.
Ωστόσο, η Διεθνής Ένωση Πυγμαχίας απαγόρευσε τον Khelif και έναν άλλο πυγμάχο, τον Lin Yu-ting από το περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας επειδή απέτυχαν σε τεστ φύλου.
Υπήρχαν και υφίστανται ακόμη συζητήσεις για τον γενετικό προσδιορισμό των δύο εν λόγω πυγμάχων που αυτοπροσδιορίζονται τρανς γυναίκες, σχετικά με το εάν είχαν σύσταση χρωμοσωμάτων XY, υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης (γι'αυτό κατά το παρελθόν είχαν αποκλειστεί σε άλλους αγώνες) ή είχαν γενετικές διαταραχές στην ανάπτυξη του φύλου (DSDs).
Τα δύο πρώτα επιβεβαιώθηκαν από εξετάσεις.

Aποκλείστηκαν γιατί είναι... άντρες

«Αυτές οι εξετάσεις έδειξαν οριστικά ότι και οι δύο αθλήτριες δεν πληρούσαν τα απαιτούμενα απαραίτητα κριτήρια καταλληλότητας και διαπιστώθηκε ότι είχαν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες αθλήτριες», ανέφερε η IBA σε δήλωση.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της IBA Umar Kremlev δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι οι εξετάσεις DNA «απέδειξαν ότι είχαν χρωμοσώματα XY και έτσι αποκλείστηκαν από τα αθλητικά γεγονότα».
Ωστόσο, ανεξάρτητα από το παραπάνω γεγονός, το να απαγορεύεται ο λογαριασμός κάποιου επειδή εκφράζει ελεύθερα την άποψή του, ότι οι βιολογικοί (γενετικά) άντρες πυγμάχοι δεν πρέπει να πολεμούν εναντίον βιολογικών γυναικών είναι ασυνείδητο.
Ο Dawkins είπε ότι ένας από τους πυγμάχους είναι "XY αδιαμφισβήτητος" και εφόσον ισχύει αυτό, τότε πρέπει να ανοίξει μια πραγματική συζήτηση.
Υπάρχει μια γενική συζήτηση που πρέπει να γίνει για αυτούς τους πυγμάχους ούτως ή άλλως, αφού, τελευταία που άκουσα, οι άνθρωποι διαφωνούσαν για κάθε πτυχή των δύο και υπόκεινται σε αμφισβήτηση.
Το Facebook βιάστηκε και προέβη σε απαράδεκτη ενέργεια με πολύ παραβατικό τρόπο οπότε θα πρέπει να επαναφέρει τον λογαριασμό του Dawkins, συμπέραναν κάποια από τα πιο «ευπρεπή» σχόλια κάτω από την ανάρτηση του διακεκριμένου βιολόγου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης