Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θύμα χάκερ η καμπάνια Trump - Κατηγορούν το Ιράν, που αρνείται: Ο Trump θα τερματίσει τον πολεμικό τρόμο, διαμηνύει

Θύμα χάκερ η καμπάνια Trump - Κατηγορούν το Ιράν, που αρνείται: Ο Trump θα τερματίσει τον πολεμικό τρόμο, διαμηνύει
«Τα έγγραφα αποκτήθηκαν παράνομα από πηγές εχθρικές προς τις ΗΠΑ, με πρόθεση ανάμιξης στις εκλογές του 2024 και πρόκλησης χάους» ανέφερε εκπρόσωπος της εκστρατείας του
H προεκλογική καμπάνια του Donald Trump ενημέρωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου 10/8 πως έπεσε θύμα hacking, κατηγορώντας παράγοντα «από το εξωτερικό» πως παρεισέφρησε στις εσωτερικές επικοινωνίες της και υπέκλεψε έγγραφα, όπως και φάκελο για τον υποψήφιο αντιπρόεδρο J.D. Vance.
Η ομάδα του Trump υπαινίχθηκε πως πίσω από το hacking βρισκόταν το Ιράν.
Το Politico ανέφερε πως έλαβε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από ανώνυμο χρήστη, με συνημμένα εσωτερικά έγγραφα της εκστρατείας.

Έκθεση ερευνητών της Microsoft

«Τα έγγραφα αυτά αποκτήθηκαν παράνομα από ξένες πηγές εχθρικές προς τις ΗΠΑ, με πρόθεση ανάμιξης στις εκλογές του 2024 και πρόκλησης χάους στη δημοκρατική διαδικασία μας», ανέφερε εκπρόσωπος της εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου, ο Stephen Chang.
Η καμπάνια του Trump αναφέρθηκε σε έκθεση ερευνητών της Microsoft, σύμφωνα με την οποία Ιρανοί χάκερς που συνδέονται με την κυβέρνηση προσπάθησαν να εισβάλουν στον λογαριασμό «υψηλού αξιωματούχου» προεδρικής εκστρατείας των ΗΠΑ τον Ιούνιο.
Οι χάκερ μπήκαν σε λογαριασμό που ανήκε σε πρώην πολιτικό σύμβουλο και στη συνέχεια τον χρησιμοποίησαν για να στοχοποιήσουν τον αξιωματούχο, ανέφερε η έκθεση.
Αυτή η έκθεση δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα των στόχων.

Εκπρόσωπος της Microsoft αρνήθηκε να κατονομάσει τους αξιωματούχους ή να παράσχει πρόσθετες λεπτομέρειες μετά τη δημοσίευση της αναφοράς.

Η μόνιμη αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε σε email ότι «η ιρανική κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση ή κίνητρο να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών».
«Δεν πιστεύουμε τις αναφορές» προσέθεσε ως απάντηση στους ισχυρισμούς της εκστρατείας Trump.
Ο πρώην πρόεδρος είχε τεταμένες σχέσεις με το Ιράν όσο ήταν στον Λευκό Οίκο.
Επί Trump, οι Ηνωμένες Πολιτείες σκότωσαν τον Ιρανό στρατιωτικό διοικητή Qassem Soleimani το 2020 και αποχώρησαν από μια πολυμερή πυρηνική συμφωνία του Ιράν.

«Οι Ιρανοί γνωρίζουν ότι ο πρόεδρος Trump θα σταματήσει τη βασιλεία του τρόμου όπως έκανε στα πρώτα τέσσερα χρόνια του στον Λευκό Οίκο», είπε ο Chang.
Ο Trump επέζησε από απόπειρα δολοφονίας τον Ιούλιο.
Αν και δεν υπήρξαν ενδείξεις ότι ο ύποπτος είχε σχέση με το Ιράν, το CNN ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι οι ΗΠΑ είχαν πληροφορίες σχετικά με μια ιρανική συνωμοσία εναντίον του Trump.
Το Ιράν έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.
Το 2016, χιλιάδες emails της εθνικής επιτροπής των Δημοκρατικών είχαν επίσης διαρρεύσει μετά από πειρατεία, φέρνοντας στο φως επικοινωνίες της Hillary Clinton, τότε υποψήφιας της παράταξης και αντίπαλης του Donald Trump.
Ο μεγιστάνας, ο οποίος είχε καταγάγει απρόσμενη νίκη στις εκλογές εκείνης της χρονιάς, επικρίθηκε έντονα επειδή ενθάρρυνε την υποκλοπή του υλικού των Δημοκρατικών, ενέργεια για την οποία κατηγορήθηκε η Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης