Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μία μάχη από το παρελθόν κρίνει το μέλλον - Στο Kursk δεν θα πέσει μόνο η Ουκρανία, θα καταρρεύσει με πάταγο και το ΝΑΤΟ

Μία μάχη από το παρελθόν κρίνει το μέλλον - Στο Kursk δεν θα πέσει μόνο η Ουκρανία, θα καταρρεύσει με πάταγο και το ΝΑΤΟ
Γιατί είναι αποφασιστικής σημασίας η έκβαση η μάχη του Kursk - Κρίνονται πολλά, τόσο για τη Ρωσία όσο και για το ΝΑΤΟ 
Σχετικά Άρθρα
Την κρισιμότητα των μαχών στο Kursk αναδεικνύουν με δηλώσεις τους, τόσο Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι, όσο και έγκυροι στρατιωτικοί αναλυτές.
Είναι αποφασιστικής σημασίας η έκβαση των εχθροπραξιών σε ρωσικό έδαφος, που όπως αποδεικνύουν συνεχώς και νέα στοιχεία, σχεδιάστηκε και σε μεγάλο βαθμό υλοποιήθηκε από το ΝΑΤΟ στο πλαίσιο του πολέμου αντιπροσώπων.
Ως την πλέον αποφασιστική μάχη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης τη χαρακτήρισε ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, υποστράτηγος Apty Alaudinov.
«Αυτή είναι ακριβώς η μάχη για την οποία μιλούσα πάντα στο παρελθόν», δήλωσε ο Alaudinov, δεξί χέρι του αρχηγού της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι μόνο η Ουκρανία, αλλά ολόκληρο το ΝΑΤΟ που θα πέσει ως αποτέλεσμα της εν λόγω μάχης.
«Για όσους κάθονται στις άνετες θέσεις τους, είτε πρόκειται για καναπέ είτε για ένα ζεστό μέρος, καθώς και για όσους συμμετείχαν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση και τώρα ξεκουράζονται στα σπίτια τους, θέλω να πω το εξής: παιδιά, αυτή είναι ακριβώς η μάχη για την οποία πάντα μιλούσα», είπε χαρακτηριστικά ο Alaudinov.

kursk_4.jpg
Η εξουθενωμένη Ουκρανία έχει ήδη χάσει

Τόνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κάνουν τα πάντα για να απελευθερώσουν τα ρωσικά εδάφη, που έχουν καταλάβει οι Ουκρανοί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κάτοικοι της περιοχής Kursk και των περιοχών που συνορεύουν με την Ουκρανία αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες στιγμές τώρα, αλλά οι μαχητές όλων των ρωσικών μονάδων καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξόντωση του εχθρού.
Ο υποστράτηγος σημείωσε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κρατούν υπό έλεγχο την κατάσταση στην περιοχή του Kursk.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η κατάσταση στην περιοχή παραμένει εξαιρετικά σοβαρή, αλλά πλήρως ελεγχόμενη.
«Ο εχθρός έχει προχωρήσει αρκετά στο έδαφός μας.
Αλλά για να το θέσω σωστά, έχει ήδη τεθεί υπό έλεγχο», είπε ο Alaudinov.
Ο συνεργάτης του Kadyrov σημείωσε επίσης ότι ήταν το ΝΑΤΟ που κατηύθυνε την ουκρανική στρατιωτική επιχείρηση.
Ήταν απίθανο οι Ουκρανοί να τα καταφέρουν μόνοι τους, υπογράμμισε.
Να σημειωθεί ότι ο πρώην αναλυτής της CIA, Larry Johnson, εκτίμησε πως η απόφαση της Ουκρανίας να εισβάλει στη ρωσική περιοχή θα εξουθενώσει τον ουκρανικό στρατό.
«Η Ουκρανία έχει ήδη χάσει.
Δεν έχει σταματήσει να πολεμά, παρόλο που η ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας να συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις μειώνεται καθημερινά, τόνισε ο Johnson.
kursk_3_1.jpg

Η…Δικαιοσύνη του Zelensky

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, oι Ουκρανοί έχουν ήδη χάσει 1.120 στρατιωτικούς και 140 τεθωρακισμένα οχήματα κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Kursk, που ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου.
Στις 9 Αυγούστου, τέθηκε σε ισχύ η ομοσπονδιακή απόφαση για αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις περιοχές Kursk, Bryansk και Belgorod της Ρωσίας.
Η Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Μόσχας εξήγησε αυτή την απόφαση με το γεγονός ότι το Κίεβο έχει κάνει «μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση» σε ορισμένες περιοχές της Ρωσίας.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky σχολιάζοντας για πρώτη φορά επίσημα την εισβολή, σημείωσε πως οι δυνάμεις της χώρας του μετατοπίζουν τις μάχες σε ρωσικό έδαφος «για να φέρουν πίσω τη δικαιοσύνη».
Ο Oleksandr Syrsky, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παρέδωσε αρκετές αναφορές για τις ενέργειες της Ουκρανίας στο μέτωπο να ωθήσει τον πόλεμο στο έδαφος του επιτιθέμενου, είπε ο Zelensky.
«Η Ουκρανία αποδεικνύει ότι ξέρει πραγματικά πώς να επαναφέρει τη δικαιοσύνη», κατέληξε ο Zelensky.
kursk_4_1.jpg

Οι τελευταίες μέρες του ουκρανικού καθεστώτος

Οι ουκρανικές μονάδες που εισέβαλαν διαθέτουν μεγάλη ποικιλία φορητών όπλων, αναγνωριστικού εξοπλισμού και συστημάτων αεράμυνας.
«Η εισβολή στην περιοχή του Kursk δεν έχει καμία στρατηγική σημασία.
Είναι πρωτίστως μια κίνηση τακτικής και έγινε για την προβολή από τα μέσα ενημέρωσης.
Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν μπορούν να υποχωρήσουν, πρέπει να αντέξουν μέχρι το πικρό τέλος για να αφήσουν την πλάνη να αιωρείται ότι η Ουκρανία είναι ακόμα δυνατή και μπορεί να κερδίσει.
Στην πραγματικότητα, η κρίση στο Kursk σημαίνει ότι το ουκρανικό καθεστώς ζει τις τελευταίες του μέρες.
Ο λαός της Ουκρανίας είναι έτοιμος να ξεσηκωθεί ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην ουκρανική προπαγάνδα.
Η κρίση στην περιοχή του Kursk συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την ανάγκη να σκιαγραφηθεί τουλάχιστον κάποιο είδος νίκης με φόντο όλες τις ήττες που σημειώθηκαν πρόσφατα.
Το μέτωπο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων καταρρέει, τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν», επισημαίνει ο στρατιωτικός αναλυτής Dmitry Tatar μιλώντας στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Σε ερώτηση, εάν ένας από τους στόχους της εισβολής ήταν η μεταφορά ρωσικών δυνάμεων από άλλα μέρη των μετώπου, ο Tatar απαντά καταφατικά.
Όπως επισημαίνει αυτό γίνεται για να εκτονωθεί η πίεση της ήττας και να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση της νίκης.
Υπάρχουν όμως και ευθύνες στις ρωσικές αρχές για την ουκρανική εισβολή.
Ο Tatar εύλογα ρωτά γιατί οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές δεν εκκένωσαν εγκαίρως την περιοχή και γιατί οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν είχαν παρατηρήσει τις προηγούμενες μέρες τη συσσώρευση ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού και εξοπλισμού στην περιοχή του Kursk.
Βέβαια αναγνωρίζοντας την ξεκάθαρη δυτική εμπλοκή στην εισβολή των Ουκρανών ο εμπειρογνώμονας …αποδίδει τα εύσημα στις αμερικανικές και βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών που σχεδίασαν και έφεραν σε πέρας μαζί με τους Ουκρανούς.

kursk_5.jpg
Η μάχη από το παρελθόν που κρίνει το μέλλον

Γυρνώντας πίσω στο παρελθόν πολλοί ιστορικοί και αναλυτές εκτιμούν ότι η μάχη του Kursk 2.0 έχει σχεδόν την ίδια σημασία με τη μεγαλύτερη αρματομαχία που δόθηκε ποτέ στην Ιστορία πάλι στην ίδια περιοχή.
Ήταν καλοκαίρι του 1943 (5/7 – 23/8), όταν ο Κόκκινος Στρατός πέτυχε αποφασιστική νίκη σε βάρος των Γερμανών στο Kursk
Η επιτυχία αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη λήξη -μέχρι το τέλος του πολέμου - των γερμανικών επιθέσεων στο Ανατολικό Μέτωπο και την απόκτηση (από τους Σοβιετικούς) της υπεροχής σε όλες τις κατευθύνσεις του γερμανοσοβιετικού μετώπου.
Έτσι και τώρα οι Ρώσοι εκτιμούν ότι η νίκη και η εκδίωξη των Ουκρανών από το Kursk θα σηματοδοτήσει την πλήρη κατάρρευση του ουκρανικού στρατού και πυροδοτήσει διαλυτικές τάσεις στο ΝΑΤΟ που θα χάσει το προγεφύρωμα το οποίο έστησε στο Κίεβο.
kursk_2.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης