Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gerasimov (Αρχηγός στρατού Ρωσίας): Η ουκρανική επιχείρηση στo Kursk απέτυχε... άρχισε η δραματική στροφή μπούμεραγκ

Gerasimov (Αρχηγός στρατού Ρωσίας): Η ουκρανική επιχείρηση στo Kursk απέτυχε... άρχισε η δραματική στροφή μπούμεραγκ
Οι ουκρανικές αρχές έχουν συνειδητοποιήσει ότι η προσπάθειά τους για εισβολή στην περιοχή του Kursk της Ρωσίας είναι μάταιη και ότι είναι καιρός να υποχωρήσουν

Η Ουκρανία συνειδητοποιεί ότι η θρασύδειλη επίθεση που εξαπέλυσε, σε μια προσπάθεια να καταλάβει έδαφος στην περιοχή Kursk της Ρωσίας στις 6 Αυγούστου, απέτυχε, αφού τα αντανακλαστικά του ρωσικού Στρατού αντέδρασαν άμεσα και την επόμενη μέρα, ο αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Valery Gerasimov είπε ότι η προέλαση βαθιά στο ρωσικό έδαφος είχε σταματήσει.
Οι ουκρανικές αρχές έχουν συνειδητοποιήσει ότι η προσπάθειά τους για εισβολή στην περιοχή του Kursk της Ρωσίας είναι μάταιη και ότι είναι καιρός να υποχωρήσουν, εικάζει ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης στο κανάλι του στο YouTube.
«Υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι η ουκρανική επίθεση στο Kursk αποτυγχάνει και έχει αρχίσει να αντιστρέφει την πορεία της εις βάρος του Κιέβου», δήλωσε ο εμπειρογνώμονας, προσθέτοντας ότι το καθεστώς του Κιέβου «ποτέ δεν έθεσε σαφείς στόχους ως προς το τι αφορά αυτή η επιχείρηση».

Γιατί έγινε το Kursk

Επεσήμανε τις δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης του πρώην υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας Andriy Zagorodnyuk και του Mykhailo Podolyak, επικεφαλής του γραφείου του Volodymyr Zelensky, που φαίνεται να δείχνουν ότι η επιχείρηση Kursk, σχεδιάστηκε από το Κίεβο πολύ εκ των προτέρων, σχεδιάστηκε με σκοπό την εκτροπή των ρωσικών στρατευμάτων από άλλες περιοχές του μετώπου, όπου τα ουκρανικά στρατεύματα ηττούνται.
«Αλλά δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη ότι αυτό συμβαίνει σε οποιοδήποτε βαθμό […] και ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποσυρθεί από την πρώτη γραμμή», είπε ο Μερκούρης, σημειώνοντας ότι «αν, πράγματι, αυτό ήταν μέρος του σχεδίου, απέτυχε.»
Όσον αφορά την προσπάθεια αποθάρρυνσης του ρωσικού πληθυσμού από το να δείξει υποστήριξη για τη συνεχιζόμενη ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, το Κίεβο προσπαθεί να το κάνει εδώ και χρόνια χωρίς αποτέλεσμα.
«Αντίθετα, όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι [η επιχείρηση Kursk] τον έχει σκληρύνει», είπε ο ειδικός.

Πότε ξεκίνησε η επίθεση

Η περιοχή Kursk, που συνορεύει με την Ουκρανία στη δυτική Ρωσία, δέχτηκε επίθεση από περίπου 1.000 Ουκρανούς στρατιώτες και δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα στις 6 Αυγούστου.
Τα ρωσικά στρατεύματα αντέδρασαν εμποδίζοντας τον ουκρανικό στρατό να διεισδύσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Ένα καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης (CTO) κηρύχθηκε από τις 9 Αυγούστου στην περιοχή του Kursk λόγω του αυξημένου επιπέδου δολιοφθορών και τρομοκρατικών απειλών από την Ουκρανία.
Η κατάσταση στην περιοχή του Kursk βρίσκεται υπό τον μέγιστο έλεγχο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τον διοικητή των ειδικών δυνάμεων του Akhmat, Abty Alaudinov.
Ο ρωσικός στρατός, με την υποστήριξη των δυνάμεων του Akhmat, έχει εκκαθαρίσει και έχει ελέγξει πλήρως το χωριό Martynovka, βορειοανατολικά της Sudzha, στη ρωσική περιοχή Kursk, δήλωσε ο Alaudinov στο Sputnik.
Το καθεστώς του Κιέβου έχασε έως και 1.120 στρατιωτικούς και 140 τεθωρακισμένα οχήματα κατά την απόπειρα εισβολής στο ρωσικό έδαφος στην περιοχή του Kursk, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ενημέρωση το Σάββατο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης