Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wagenknecht (Γερμανίδα πολιτικός): Το Βερολίνο θα γίνει στόχος για ρωσικά πυρηνικά, εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραύλους στη Γερμανία

Wagenknecht (Γερμανίδα πολιτικός): Το Βερολίνο θα γίνει στόχος για ρωσικά πυρηνικά, εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραύλους στη Γερμανία
Η πολιτικός της γερμανικής Αριστεράς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στο έδαφος της Γερμανίας 
Οι αμερικανικοί πύραυλοι σε γερμανικό έδαφος αυξάνουν τον κίνδυνο να γίνει το Βερολίνο στόχος για ρωσικά πυρηνικά όπλα, προειδοποιεί η πολιτικός της γερμανικής Αριστεράς Sahra Wagenknecht με αφορμή την πρόθεση των ΗΠΑ να αναπτύξουν Tomahawk και συστήματα SAM μεγάλου βεληνεκούς SM-6.
«Αυτά τα όπλα δεν κλείνουν ένα αμυντικό χάσμα, αλλά είναι επιθετικά όπλα που θα καθιστούσαν τη Γερμανία πρωταρχικό στόχο για τους ρωσικούς πυρηνικούς πυραύλους.
Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει τέτοιους πυραύλους στο έδαφός της», δήλωσε η Wagenknecht στο RND.
Συνέδεσε για άλλη μια φορά αυτό το ζήτημα της πολιτικής ασφάλειας με τις προεκλογικές εκστρατείες στην Ανατολική Γερμανία, λέγοντας ότι η αντίθεση στην ανάπτυξη πυραύλων είναι προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον συνασπισμό που σχηματίστηκε από το κόμμα Sahra Wagenknecht Alliance (BSW).
Τόνισε ότι οι υποστηρικτές του BSW έχουν λάβει υπόψη το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Michael Kretschmer περιέγραψε πρόσφατα την ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς στη Γερμανία ως «απόλυτα σωστή».
Αρκετές μέρες νωρίτερα, η Wagenknecht εξαρτούσε τις διαπραγματεύσεις για τον συνασπισμό από τις θέσεις του κάθε πολιτικού χώρου για το ουκρανικό λέγοντας πως η κυβέρνηση του κρατιδίου θα πρέπει να υιοθετήσει μια «σαφή θέση στην ομοσπονδιακή πολιτική για τη διπλωματία και ενάντια στις πολεμικές προετοιμασίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης