Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vucic: Υποδειγματική η στάση της αστυνομίας απέναντι σε διαδηλωτές που δεν σέβονται τη χώρα

Vucic: Υποδειγματική η στάση της αστυνομίας απέναντι σε διαδηλωτές που δεν σέβονται τη χώρα
Είμαι χαρούμενος που αντιδράσαμε τόσο ήρεμα, ειρηνικά και σοφά παρά τη βία κατά της χώρας συνολικά, δήλωσε ο Aleksandar Vucic
Ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic επαίνεσε τις τακτικές της αστυνομίας και των δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια των  διαδηλώσεων κατά της εξόρυξης λιθίου την Κυριακή 11 Αυγούστου 2024.
«Θέλω να συγχαρώ την αστυνομία, την Υπηρεσία Ασφάλειας και Πληροφοριών της Σερβίας και όλους τους αξιωματικούς επιβολής του νόμου για τον επαγγελματισμό, την υπομονή και τον σεβασμό τους για όλα τα δικαιώματα εκείνων που δεν σεβάστηκαν τα δικαιώματα των άλλων, σε αντίθεση με το πώς συμβαίνει σε άλλες χώρες του κόσμου», είπε. «Είμαι χαρούμενος που αντιδράσαμε τόσο ήρεμα, ειρηνικά και σοφά παρά τη βία κατά των ανθρώπων και της χώρας συνολικά».
Η υπουργός Εσωτερικών Ivica Dacic δήλωσε ότι η υπηρεσία συνέλαβε ορισμένους διαδηλωτές στο Βελιγράδι, οι οποίοι είναι ύποπτοι για ποινικά αδικήματα.
Η διαμαρτυρία στο Βελιγράδι, η οποία στρεφόταν ενάντια στα σχέδια για την έναρξη εξόρυξης λιθίου, συγκέντρωσε έως και 27.000 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης