Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΜΜΕ Κουβέιτ : Ο Khamenei συμφώνησε να αναβάλει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με παρέμβαση των ΗΠΑ

ΜΜΕ Κουβέιτ : Ο Khamenei  συμφώνησε να αναβάλει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με παρέμβαση των ΗΠΑ
Η εφημερίδα του Κουβέιτ επικαλείται πηγές που ισχυρίζονται ότι οι ΗΠΑ διεξάγουν διάλογο με το Ιράν για να αποτρέψουν την επίθεση και να επιτρέψουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
Ο πρόεδρος του Ιράν Masoud Pezeshkian φέρεται να έπεισε τον Ανώτατο Ηγέτη Ayatollah Ali Khamenei να αναβάλει την επικείμενη επίθεση στο Ισραήλ, σύμφωνα με την εφημερίδα του Κουβέιτ Al-Jarida την Κυριακή 11 Αυγούστου 2024.
Επικαλούμενος ανώνυμο ανώτερο Ιρανό αξιωματούχο, η Al-Jarida επισημαίνει ότι ο Pezeshkian ήθελε να αναβάλει την απάντηση του Ιράν, ενώ οι ΗΠΑ εντείνουν τις προσπάθειες για να προωθήσουν τις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της Hamas και του Ισραήλ.
Σύμφωνα με το Ιράν και τους αντιπροσώπους του, θα σταματούσαν επίσης τις εχθροπραξίες εάν η Hamas συμφωνούσε σε κατάπαυση του πυρός.
Η πηγή πρόσθεσε ότι ο Khamenei ήταν ενάντια στο χτύπημα στελεχών της Mossad σε χώρες που γειτνιάζουν με το Ιράν και διευκρίνισε ότι η απάντηση πρέπει να είναι εντός του Ισραήλ.
Ωστόσο, η πηγή τόνισε επίσης ότι κανείς στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του Pezeshkian, δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η απόφαση του Ανώτατου Ηγέτη.
Ο Pezeshkian πέτυχε να καθυστερήσει μια ιρανική απάντηση στη δολοφονία του ανώτερου πολιτικού ηγέτη της Hamas, Ismail Haniyeh, στα τέλη του περασμένου μήνα, κατά τουλάχιστον δύο εβδομάδες, καθώς ο Ismail Haniyeh φέρεται να περίμενε την έγκριση της νέας κυβέρνησης από την Ισλαμική Συμβουλευτική Συνέλευση, το κοινοβούλιο του Ιράν. Μετά την παρουσίαση της νέας κυβέρνησης, απομένουν δύο εβδομάδες για την έγκριση των υπουργών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ιράν έλαβε πρόσφατα ένα νέο μήνυμα από τις ΗΠΑ, το οποίο απευθυνόταν στον Khamenei διευκρινίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν πόλεμο με το Ιράν.
Η πρόθεση της ενισχυμένης στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή δεν είναι να ξεκινήσει μια εκστρατεία, αλλά να την αποτρέψει, ήταν το μήνυμα στον ανώτατο ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης