Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Όρος Όρβηλος: Για 26η μέρα καίει η φωτιά - Έχουν καεί 20.000 στρέμματα παρθένου δάσους - Δεν επιχειρούν εναέριες δυνάμεις

Όρος Όρβηλος: Για 26η μέρα καίει η φωτιά - Έχουν καεί 20.000 στρέμματα παρθένου δάσους - Δεν επιχειρούν εναέριες δυνάμεις
Η φωτιά καίει χωρίς εναέρια μέσα εδώ και 4-5 ημέρες
Για 26η ημέρα συνεχίζει να καίει η φωτιά στο όρος Όρβηλος, στον δήμο Σιντικής Σερρών.
Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τάτσιος, ανέφερε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες δεν επιχειρούν στο σημείο εναέρια μέσα.
Μάλιστα, ο ίδιος κάνει έκκληση προς την Πολιτεία να στείλει εναέριες δυνάμεις προκειμένου να σβήσει η φωτιά που προς το παρόν έχει κατακαύσει πάνω από 20.000 στρέμματα παρθένου δάσους.
Σήμερα, Δευτέρα 12 Αυγούστου στις 19:00 κάτοικοι του δήμου Σιντικής αναμένεται να συγκεντρωθούν στην πλατεία Αγκίστρου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απουσία εναέριων μέσω για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο όρος Όρβηλος.

Η δήλωση του κ. Τάτσιου:

“Η φωτιά καίει χωρίς εναέρια μέσα εδώ και 4-5 ημέρες. Νιώθουμε αβοήθητοι και ζητούμε από την Αθήνα να στείλει εναέρια μέσα για να σταματήσει αυτή τη φωτιά που έχει κατακαύσει. Η φωτιά αυτή έχει κατακαύσει πάνω από 20.000 στρέμματα παρθένου δάσους.
Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Αγκίστρου. Καλούμε τους δημότες του δήμου μας να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στην Αθήνα ότι χρειαζόμαστε βοήθεια”.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης