Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Scott Ritter σπάει τη σιωπή του: «Έτσι έγινε η επιδρομή του FBI στην κατοικία μου» - «Ανατριχιαστική η δράση των πρακτόρων»

O Scott Ritter σπάει τη σιωπή του: «Έτσι έγινε η επιδρομή του FBI στην κατοικία μου» - «Ανατριχιαστική η δράση των πρακτόρων»
O πρώην αξιωματικός της CIA κατηγορείται ότι έχεο παραβιάσει τον «Νόμο περί Εγγραφής Ξένων Πρακτόρων»
Ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών της CIA και συνεργάτης του Sputnik Sсott Ritter δέχθηκε έφοδο νωρίτερα αυτό το μήνα από πρόκτορες του FBI στη Νέα Υόρκη για ισχυρισμούς ότι παραβίασε τον Νόμο για την εγγραφή ξένων πρακτόρων, ο οποίος απαιτεί από οποιονδήποτε ενεργεί για λογαριασμό ξένου έθνους να εγγράφεται με αυτή του την ιδιότητα σε επίσημο κατάλογο της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «δεν είναι ευχαριστημένη» με το αληθινό μήνυμα που μεταφέρει ο Ritter ως συνεργάτης του ρωσικού πρακτορείου Sputnik, εκτιμά o ίδιος ο πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ.
Αυτό εξηγεί την πρόσφατη επιδρομή του FBI στο σπίτι του για ισχυρισμούς ότι είχε παραβιάσει τον Νόμο περί Εγγραφής Ξένων Πρακτόρων (FARA).
Ήταν «ανησυχητικό και ανατριχιαστικό» όταν περίπου 40 πράκτορες του FBI εισέβαλαν στο σπίτι του, αποκάλυψε ο Ritter.
«Ρώτησα επανειλημμένα "γιατί το κάνετε αυτό; Τι σε απασχολεί; Πείτε μου ποιες συγκεκριμένες ενέργειες σας απασχολούν και μπορώ να σας βοηθήσω να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα." Τώρα, είχαμε μια μακρά συζήτηση, οι ειδικοί πράκτορες και εγώ, αλλά ποτέ δεν μπόρεσαν να πουν ότι αυτός είναι ο λόγος της παραιβιάσης της ιδιωτικής μου κατοικίας», εξήγησε ο ίδιος.
Ωστόσο, αυτό για το οποίο μίλησαν πολύ οι πράκτορες ήταν η σχέση του ειδικού με το Sputnik.
«Ανησυχούσαν πολύ για τη δουλειά που κάνω ως συνεργάτης στο Sputnik [...] Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι σαφώς δυσαρεστημένη με το μήνυμά μου, δυσαρεστημένη με τον αντίκτυπο που έχει και νευρική που δεν μπορούν να με ελέγξουν και έτσι νομίζω ότι αυτή η επιδρομή, αυτό το ένταλμα έρευνας, αυτή η συνεχιζόμενη έρευνα είναι μέρος ενός μεγαλύτερου έργου εκφοβισμού που δυστυχώς θα συνεχιστεί, πιστεύω, στο εγγύς μέλλον», είπε ο Ritter.

«Τους ενοχλεί όποιος εκθέτει τις αθλιότητες των ΗΠΑ

Το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ενοχλούνται από τον αντίκτυπο που έχουν άνθρωποι σαν αυτόν «στην ενημέρωση του κοινού όχι μόνο εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά σε όλο τον κόσμο για τις αθλιότητες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής», επεσήμανε ο Scott Ritter.
Ωστόσο, ο συγγραφέας και αναλυτής αρνήθηκε να σκύψει το κεφάλι, λέγοντας ότι ανυπομονούσε να συνεχίσει να συνεργάζεται με το Sputnik.
«Είμαι πολύ περήφανος για αυτή τη σχέση και σκέφτομαι πολύ τους συντάκτες και τους παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζομαι και ανυπομονώ να συνεχίσω να το κάνω αυτό για το άμεσο μέλλον», δήλωσε ο Ritter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης