Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Λιθουανία προτείνει να μην γίνουν δεκτοί πολίτες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στην Ένωση Τυφεκιοφόρων

Η Λιθουανία προτείνει να μην γίνουν δεκτοί πολίτες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στην Ένωση Τυφεκιοφόρων

Σύμφωνα με την Ένωση Τυφεκιοφόρων, η οργάνωση αριθμεί σήμερα πάνω από 16.000 μέλη

Σχετικά Άρθρα
Το υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας προτείνει να μην γίνουν δεκτοί πολίτες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στην Ένωση Τυφεκιοφόρων, η οποία αποτελεί μέρος της άμυνας της χώρας.
Το LRT ανέφερε σχετικά.
Το υπουργείο Άμυνας της χώρας έχει ετοιμάσει σχετικές προτάσεις για την τροποποίηση της νομοθεσίας.
Η Λιθουανική Ένωση Τυφεκιοφόρων (Lietuvos šaulių sąjunga) είναι μια παραστρατιωτική οργάνωση που αποτελεί την τρίτη γραμμή άμυνας της χώρας μετά τον τακτικό στρατό και την εθελοντική εθνική φρουρά.
Σύμφωνα με τις προτάσεις του Λιθουανικού Υπουργείου Άμυνας, οι τροποποιήσεις της νομοθεσίας θα ορίζουν ότι ο σκοπευτής δεν μπορεί να είναι πρόσωπο που έχει ή έχει αποκτήσει υπηκοότητα ξένων χωρών που αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια.
Ο κατάλογος τέτοιων πολιτειών πρέπει να εγκριθεί από την κυβέρνηση.
Η Ένωση Τυφεκιοφόρων υποστήριξε την πρόταση τροποποίησης της νομοθεσίας.
Σημείωσαν ότι η οργάνωση είχε αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και ανέφεραν ότι περίπου 2.000 άτομα είχαν ενταχθεί σε αυτήν σε μόλις ενάμιση χρόνο.
Η ηγεσία της οργάνωσης υποστηρίζει τη «θέσπιση κάποιων διασφαλίσεων» για τα μέλη του συνδικάτου.
Το σχέδιο τροπολογιών στη νομοθεσία επεκτείνει επίσης τις λειτουργίες του Rifle Union με τη δημιουργία εξειδικευμένων μονάδων για την επιμελητεία, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τις επικοινωνίες, την ιατρική περίθαλψη, την έρευνα και διάσωση, την εκκένωση και άλλα καθήκοντα.
Επιπλέον, ο Υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας σημείωσε ότι μετά την έγκριση των νομοθετικών αλλαγών, τα μέλη του οργανισμού θα μπορούν να αυξήσουν τους μισθούς τους, να παρέχουν υλική υποστήριξη και να απλοποιήσουν τις διαδικασίες μεταβίβασης περιουσίας.
Σύμφωνα με την Ένωση Τυφεκιοφόρων, η οργάνωση αριθμεί σήμερα πάνω από 16.000 μέλη.
Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η κυβέρνηση της Λιθουανίας ενέκρινε έναν κατάλογο χωρών στις οποίες απαγορεύεται να επισκέπτεται το ενεργό στρατιωτικό προσωπικό για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Αυτή η λίστα περιλαμβάνει τρεις χώρες:
Λευκορωσία, Κίνα και Ρωσία.

LSS-825x0-c-default.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης