Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πύρινος εφιάλτης στην Αττική: Χάος σε Πεντέλη, Βριλήσσια, Διόνυσο, Μαραθώνα - Κάηκαν δεκάδες σπίτια, επιχειρήσεις

Πύρινος εφιάλτης στην Αττική: Χάος σε Πεντέλη, Βριλήσσια, Διόνυσο, Μαραθώνα - Κάηκαν δεκάδες σπίτια, επιχειρήσεις
Πύρινος εφιάλτης στην Αττική
(Διαρκές upd) Δραματική είναι η κατάσταση για δεύτερο 24ωρο στην Αττική, εξαιτίας της τεράστιας πυρκαγιάς που μαίνεται εκτός ελέγχου από το μεσημέρι της Κυριακής 11 Αυγούστου.
Εκατοντάδες πυροσβέστες, δεκάδες εναέρια μέσα, τοπική αυτοδιοίκηση και εθελοντές δίνουν τιτάνια μάχη για να περιορίσουν το μέτωπο, που ξεκίνησε από την περιοχή του Βαρνάβα.
Η πυρκαγιά επεκτάθηκε από τον Βαρνάβα προς Καπανδρίτι, Λίμνη Μαραθώνα, Γραμματικό, Σταμάτα, Ροδόπολη, πέρασε άμεσα στον Διόνυσο, την Πεντέλη, την περιοχή Κρασσά Βριλησσίων, μέχρι και το Πάτημα Χαλανδρίου, μια ακτίνα άνω των 30 χιλιομέτρων.
Δεκάδες σπίτια έχουν παραδοθεί στο μένος της πύρινης λαίλαπας ενώ εκατοντάδες πολίτες έχουν απομακρυνθεί από τις κατοικίες τους.
Η φωτιά βρίσκεται στη Νέα Πεντέλη, όπου κάηκαν δεκάδες σπίτια, ένα σχολείο επί της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης των κατασκηνώσεων στον Αγιο Ανδρέα.
Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η κατάσταση στα Βριλήσσια, ενώ πριν από λίγο εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για την εκκένωση της περιοχής Δέση στον Γέρακα.
«Αν βρίσκεστε στην περιοχή, απομακρυνθείτε προς το κέντρο του Γέρακα και τη Λεωφόρο Μαραθώνος», αναφέρει το μήνυμα.
Νωρίτερα, ο περίβολος στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης άρχισε να καίγεται καθώς δεν κατάφερε να σωθεί από την πύρινη λαίλαπα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, μεγάλη αναζωπύρωση σημειώνεται και στον Διόνυσο, στη λεωφόρο Αιολίδος και Κωνσταντινουπόλεως. 
Συνολικά, σε πύρινο κλοιό βρίσκονται Νέα Πεντέλη, Παλαιά Πεντέλη και Βριλήσσια, ενώ υπάρχουν αναζωπυρώσεις σε Μαραθώνα και Γραμματικό.

Μαζικά είναι από τα ξημερώματα τα μηνύματα του 112 για εκκενώσεις περιοχών που βρίσκονται στο έλεος του πύρινου εφιάλτη.
Τα τελευταία αφορούσαν στην απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς, Νέας και Παλιάς Πεντέλης, Πάτημα Χαλανδρίου, Πάτημα Βριλησσίων, Κρασσά Άνω Βριλησσίων καθώς και από Διόνυσο και Καλέντζι Μαραθώνα, προς ασφαλή κατεύθυνση

Νωρίτερα, εκκενώθηκε προληπτικά το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» στα Μελίσσια και οι 33 ασθενείς μεταφέρονται  στην Παμμακάριστο και Σπηλιοπούλειο.
Επίσης, στο Κολυμβητήριο Μελισσίων μεταφέρθηκαν από τη δομή της Πεντέλης 29 ασυνόδευτοι ανήλικοι που φιλοξενούνται από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Η μάχη για την κατάσβεση είναι τιτάνια από την πλευρά της Πυροσβεστικής και εθελοντών, ενώ όπως ανακοινώθηκε, στις επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί και οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.
Παράλληλα, η Ελλάδα ζήτησε ευρωπαϊκή βοήθεια για συνδρομή.
diaswsh-arthrou.webp


Αναφορές για αγνοούμενη στο Χαλάνδρι – Συναγερμός στις Αρχές


Η κόλαση δεν έχει τέλος στην Αττική.
Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές λόγω αναφορών για μια γυναίκα που αγνοείται από την στιγμή της εκκένωσης στην εταιρεία που εργαζόταν στο Χαλάνδρι.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια γυναίκα 60-65 ετών σύμφωνα με το STAR που εργάζεται σε εταιρεία στο Πάτημα Χαλανδρίου και η οποία δεν φαίνεται να βγήκε όταν εκκενώθηκε η εταιρεία.
Η εταιρεία τυλίχθηκε στις φλόγες το απόγευμα της Δευτέρας 12 Αυγούστου.
Έχει προκληθεί ιδιαίτερη ανησυχία καθώς η γυναίκα μέχρι αυτή την ώρα δεν απαντά στο κινητό της τηλέφωνο.


Σκάνε φιάλες υγραερίου 

 
Απανωτές εκρήξεις ακούγονται τα τελευταία λεπτά στην περιοχή των Βριλησσίων, στο τέρμα της οδού Κλεισθένους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σκάνε φιάλες υγραερίου από κατάστημα στο οποίο έφτασαν οι φλόγες. Στο κατάστημα φέρεται να υπάρχουν και χημικά, χρώματα και μονωτικά. 

Απειλείται το δασαρχείο Πεντέλης - Προσπάθειες να μην περάσουν φλογες στον Γέρακα

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στο δασαρχείο Πεντέλης, στην οδό Κλεισθένους, όταν αποθήκη ξυλείας παραδόθηκε στις φλόγες και ένα εγκαταλειμμένο σπίτι.
«Οι αναζωπυρώσεις και οι κηλιδώσεις είναι συνεχόμενες, δημιουργούν διαρκώς νέες εστίες και εξαπλώνονται αστραπιαία, υποβοηθούμενες από τους πολύ ισχυρούς ανέμους. Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν μέτωπα σε Νταού Πεντέλης, Παλιά και Νέα Πεντέλη, Μαραθώνα προς Γραμματικό, Διόνυσο και Πάτημα Βριλησσίων ενώ η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε Αφίδνες και Καλέντζι» ανέφερε στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.
fotia-penteli__1_.webp


Μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση - Ζημιές σε 120 στύλους του ΔΕΔΔΗΕ - Έχουν επηρεαστεί 5.000 πελάτες

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει η φωτιά που ξέσπασε από το μεσημέρι της Κυριακής (11/8) στον Βαρνάβα και συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ η φωτιά που ξέσπασε στις περιοχές Βαρνάβα, Αμυγδαλέζα, Λίμνη Μαραθώνα, Ραπεντώσα, Νταού Πεντέλης, Καλέντζι και Γραμματικό, έχουν δημιουργήσει ζημιές σε 120 στύλους, προκαλώντας μεγάλο πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση.
Από τα προβλήματα στο δίκτυο έχουν επηρεαστεί συνολικά 5.000 πελάτες.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Σε συνέχεια της ενημέρωσης για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που έχουν προκαλέσει οι καταστροφικές πυρκαγιές στη ΒΑ Αττική, ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι όλο το προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός για την όσο το δυνατό ταχύτερη επανηλεκτροδότηση των πληγεισών περιοχών.
Από το πρωί και έως αυτή την ώρα, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ στη ΒΑ Αττική, έχει ολοκληρώσει την επιθεώρηση στο δίκτυο Μέσης Τάσης καταγράφοντας ζημιές σε τουλάχιστον 120 στύλους στις περιοχές Βαρνάβα, Αμυγδαλέζας, Λίμνης Μαραθώνα, Ραπεντώσας, Νταού Πεντέλης, Καλέντζι και Γραμματικό.
Οι εργασίες αποκατάστασης στο Δίκτυο Μέσης Τάσης που αποτελεί και το βασικό κορμό για την επανηλεκτροδότηση των περιοχών, έχουν ήδη ξεκινήσει στα σημεία που υπάρχει πρόσβαση και αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο. Ταυτόχρονα, έχει ήδη ξεκινήσει και η επιθεώρηση στο δίκτυο Χαμηλής Τάσης στις ίδιες περιοχές, με στόχο τον προγραμματισμό ηλεκτροδότησης των πελατών.
Να σημειωθεί ότι τις πρωινές ώρες οι πυρκαγιές είχαν θέσει εκτός 120 υποσταθμούς που επηρέασαν περίπου 5.000 πελάτες, ενώ αυτή την ώρα και παρά την επέκταση της πυρκαγιάς και προς την περιοχή των Βριλησσίων, επηρεάζουν 75 υποσταθμούς και ένα σύνολο περίπου 3.000 πελατών.
Το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ είναι σε πλήρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από την εξέλιξη του δυναμικού αυτού φαινομένου, έχοντας ήδη συνδράμει στην ομαλή λειτουργία κρίσιμων υποδομών όπως το αντλιοστάσιο του Καπανδριτίου με την ηλεκτροδότησή του με γεννήτριες και άλλα σημεία στα οποία οι εγκαταστάσεις ήταν λειτουργικές.
Τέλος σημειώνεται ότι σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θ.Σκυλακάκης μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ Α.Μάνο επισκέφτηκαν τις περιοχές της Αττικής που έχουν ξεσπάσει οι πυρκαγιές στα σημεία που βρίσκονται τα συνεργεία της εταιρίας σε επιφυλακή, προκειμένου να ενημερωθούν για το συντονισμό και τις επόμενες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο.

Ευρωπαϊκή ενίσχυση 

Η Ελλάδα έχει ζητήσει έκτακτη βοήθεια για τη μάχη με τον πύρινο εφιάλτη.
Ειδικότερα, ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα με κάδο αναμένεται από τη Γαλλία το βράδυ της Δευτέρας (12/08/2024) προκειμένου να συνδράμει στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην Αττική.
Επιπλέον, από την Ιταλία αναμένονται δύο καναντέρ το πρωί της Τρίτης 13/.
Η Τσεχία θα συνδράμει με 75 πυροσβέστες και 25 οχήματα, εκ των οποίων τα 9 υδροφόρα.
Τέλος, αναμένεται εντός της ημέρας να οριστικοποιηθεί συνδρομή από την Ισπανία, την Τουρκία, Κύπρο και Μολδαβία.
fwtia-penteli.jpg
Τιτάνια μάχη με τις φλόγες

Σημειώνεται ότι πάνω από 702 πυροσβέστες έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης, καθώς η φωτιά έχει δημιουργήσει ένα πύρινο μέτωπο, που ξεπερνά τα 30 χιλιόμετρα.
Οι ισχυροί άνεμοι της τάξεως των 8 μποφόρ δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων δεν πρόκειται να υποχωρήσουν τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας. Εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ.
Παράλληλα, συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών και το πρωί της Δευτέρας 12/8 βρέθηκε στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφτεί στις 19:45 το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για να ενημερωθεί για την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική.
Στο μεταξύ, ελεύθερη είναι η διέλευση από σταθμούς διοδίων πλησίον των πυρόπληκτων περιοχών.
379e1e14c991ff22f7ff0dfdab8f9692_XL.webp
Κάηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα στον Νέο Βουτζά

Δύο πυροσβεστικά οχήματα κάηκαν στον Νέο Βουτζά, από τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στη ΒΑ Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας πυροσβέστης υπέστη ελαφρά εγκαύματα και υπόλοιποι τρεις είναι καλά στην υγεία τους.
asteroskopio-arthrou-01.jpg
Πυροσβεστική για φωτιές: Οι αναζωπυρώσεις δημιουργούν συνεχώς νέες εστίες

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής, λόγω της πυρκαγιάς ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.
«Οι αναζωπυρώσεις και οι κηλιδώσεις είναι συνεχόμενες, δημιουργούν διαρκώς νέες εστίες και εξαπλώνονται αστραπιαία, υποβοηθούμενες από τους πολύ ισχυρούς ανέμους. Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν μέτωπα σε Νταού Πεντέλης, Παλιά και Νέα Πεντέλη, Μαραθώνα προς Γραμματικό, Διόνυσο και Πάτημα Βριλησσίων ενώ η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε Αφίδνες και Καλέντζι», σημείωσε.
Στο σημείο επιχειρούν 702 πυροσβέστες με 27 ομάδες δασοκομάντος, 199 οχήματα και Εθελοντές με τη συνδρομή όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας.
Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 35 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 17 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 3 για το συντονισμό τους. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι μεγάλη και σε πολλές περιπτώσεις, τα εναέρια μέσα δεν είναι διακριτά, λόγω της διασποράς τους αλλά και των πυκνών καπνών.
Το 112 έχει εκδώσει 30 μηνύματα. Τα τελευταία αφορούσαν στην απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς, Νέας και Παλιάς Πεντέλης, Πάτημα Χαλανδρίου, Πάτημα Βριλησσίων, Κρασσά Άνω Βριλησσίων καθώς και από Διόνυσο και Καλέντζι Μαραθώνα, προς ασφαλή κατεύθυνση.
Νωρίτερα εκκενώθηκε προληπτικά το Γενικό Νοσοκομείο Μελισσίων Αμαλία Φλέμινγκ.
«Στο αίτημα της χώρας μας, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για παροχή συνδρομής, από χθες το απόγευμα, προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, ανταποκρίθηκαν, η Γαλλία με την αποστολή ενός ελικοπτέρου που αναμένεται να φτάσει σήμερα, η Ιταλία με την αποστολή 2 αεροσκαφών που αναμένεται να φτάσουν αύριο και η Τσεχία με την αποστολή 75 πυροσβεστών και 25 οχημάτων, εκ των οποίων τα 9 υδροφόρα, με αναμενόμενη άφιξη αύριο. Επίσης, αναμένεται η οριστικοποίηση της συνδρομής από Ισπανία και Τουρκία», ανέφερε.
4351977-768x524.jpg

454945153_10233161087870647_2161018225699546298_n.jpg
Καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις στην Πεντέλη

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά έχει μπει και μέσα στην Πεντέλη καίγοντας σπίτια και επιχειρήσεις. Γίνεται διαρκής προσπάθεια για εκκένωση της περιοχής ενώ ελικόπτερα κάνουν συνεχείς ρίψεις από πολύ χαμηλά.
Επιπλέον, στην κεντρική πλατεία της Πεντέλης σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πεντέλης Γιάννη Ζούνη καίγεται ο προαύλιοε χώροε του δημαρχείου. Η φωτιά έκαψε πριν τον περιβάλλοντα χώρο της Μονής

Και οι Ένοπλες Δυνάμεις στη μάχη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Όπως αναφέραμε, προσωπικό και μέσα συνδράμουν, όπου τους ζητηθεί και σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας οι Ένοπλες Δυνάμεις στην αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική.
Από το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκονται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης και στα αντίστοιχα Γενικά Επιτελεία, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης.
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πέραν της διάθεσης του εναέριου πυροσβεστικού στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας (πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου CL -215/415 CANADAIR και ελικόπτερα CH - 47D CHINOOK), στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Αττική συνδράμει η Διοίκηση Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΙΚΑΦΚΑ) - η οποία συστάθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030» - υπό τις οδηγίες του διοικητή της, αντιστράτηγου Μιχαήλ Κλούβα. Ο διοικητής της ΔΙΚΑΦΚΑ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία από το πεδίο με το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μέσω του αξιωματικού- συνδέσμου.
Μεταξύ αλλων αναφέρεται ότι η ΔΙΚΑΦΚΑ, με βαρέα οχήματα (τύπου «grader»), δημιούργησε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, χθες τη νύχτα και τις πρωινές ώρες σήμερα αντιπυρικές ζώνες στην Αττική, όπως αυτή που δημιουργήθηκε περί τις 2 π.μ. σήμερα στον Διόνυσο και συνετέλεσε στην αποτροπή της επέκτασης της πυρκαγιάς στην κατοικημένη περιοχή.
Επισημαίνεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν επίσης στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Αττική με 2 ομάδες «Δευκαλίων» και 6 ομάδες «Ξενοκράτη».
Επίσης από σήμερα η ΔΙΚΑΦΚΑ συνδράμει με αριθμό λεωφορείων και δικύκλων στις εκκενώσεις κατοικημένων περιοχών, ενώ ενισχύει τις περιπολίες της σε περιοχές υψηλού κινδύνου, για την αποτροπή και τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν νέων πυρκαγιών.
Τελος, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν διαθέσει για επιτήρηση 422 στελέχη και 211 οχήματα που εκτελούν περιπόλους που διέρχονται από ορεινούς όγκους σε όλη την ελληνική επικράτεια ενώ έχουν επανδρώσει 7 φυλάκια με 25 άτομα προσωπικό και 13 οχήματα.

31 εισαγωγές με αναπνευστικά προβλήματα 

Στις 31 ανέρχονται οι εισαγωγές σε νοσοκομεία λόγω αναπνευστικά προβλήματα λόγω της φωτιάς στη βορειοανατολική Αττική.
Όλα αφορούσαν σε ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα.
Το ΕΚΑΒ είναι σε αυξημένη ετοιμότητα με ασθενοφόρα στην περιοχή.

Στοπ στις χειρωνακτικές εργασίες σε εξωτερικό χώρο για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στη βορειοανατολική Αττική

Υποχρεωτική παύση χειρωνακτικών εργασιών σε εξωτερικό χώρο για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα στον Βορειοανατολικό Τομέα Αττικής εξαιτίας των πυρκαγιών αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας, με εγκύκλιο που εξέδωσε.
Η παύση εργασίας είναι υποχρεωτική μέχρι και αύριο Τρίτη 13/8. Το υπουργείο καλεί τους εργοδότες να προστατεύσουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Συγκεκριμένα:

1. Οι εργοδότες επιχειρήσεων που βρίσκονται σε περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές οφείλουν, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρ.32, ν.5053/2023, να συμμορφώνονται άμεσα με τα μέτρα που λαμβάνουν οι αρμόδιες δημόσιες αρχές, ιδίως μέτρα που αφορούν στην υποχρεωτική εκκένωση ή την προληπτική απομάκρυνση πολιτών.
2. Για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που βρίσκονται στον Βορειανατολικό Τομέα Αττικής και για τις ημέρες Δευτέρα 12.08.2024 και Τρίτη 13.08.2024, καθίσταται υποχρεωτική η παύση εργασιών σε χειρωνακτικές εργασίες που εκτελούνται σε εξωτερικό χώρο, ενδεικτικά αναφερόμενες, εργασίες σε τεχνικά και οικοδομικά έργα, εργοτάξια, διανομή και μεταφορά προϊόντων και αντικειμένων με δίτροχο όχημα (delivery) κ.λπ.
Η παύση εργασιών δεν εφαρμόζεται σε δραστηριότητες που αφορούν σημαντικές και κοινωνικά κρίσιμες υποδομές στους τομείς της υγείας, των μεταφορών, της κοινής ωφέλειας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης (M.M.E), καθώς και των υπηρεσιών/εργασιών που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση των εξελισσόμενων πυρκαγιών και την διάσωση και περίθαλψη ανθρώπων και ζώων. Η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της ζωής είναι και σε αυτές τις περιπτώσεις υποχρεωτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης