Τελευταία Νέα
Διεθνή

Drone S350M: Ένας ιπτάμενος υπερ-κατάσκοπος στην υπηρεσία του ρωσικού στρατού

Drone S350M: Ένας ιπτάμενος υπερ-κατάσκοπος στην υπηρεσία του ρωσικού στρατού
Το νέο μοντέλο έχει βελτιωμένη ποιότητα και ταχύτητα για την ανάκτηση δεδομένων αναγνώρισης
O αναβαθμισμένος ιπτάμενος ... υπερ-κατάσκοπος του ρωσικού στρατού παραουσιάστηκε στην έκθεση Army 2024, που εγκαινιάστηκε στη Μόσχα τη Δευτέρα 12/8.
Ειδικότερα, τα νέα χαρακτηριστικά του αναγνωριστικού drone SuperCam S350M του επιτρέπουν να τραβάει εικόνες υψηλής ευκρίνειας (HD) και να τις μεταφέρει σε ένα σημείο ελέγχου για να τα επεξεργαστεί αργότερα αυτόματα, μεταξύ άλλων μέσω μηχανικής όρασης ή τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε στο Sputnik εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων.
Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος SuperCam S350 χρησιμοποιείται για επιτήρηση, αναγνώριση, προστασία των κρατικών συνόρων, παρακολούθηση διαφόρων εγκαταστάσεων, καθώς και για άλλες στρατιωτικές, πολιτικές δραστηριότητες και εργασίες διπλής χρήσης.
Η μεταφορά μιας εικόνας από την κάμερα HD του S350M, η επεξεργασία της και στη συνέχεια η αναγνώριση του στόχου απαιτεί τώρα λιγότερο χρόνο από την ίδια διαδικασία που πραγματοποιούν οι δημοσιογράφοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες – περίπου 60-90 δευτερόλεπτα, με το χρόνο ρεκόρ να είναι 45 δευτερόλεπτα.
Η σειρά drones SuperCam είναι έχεο ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών, όπως κάμερες, θερμικές εικόνες και σαρωτές λέιζερ σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές.
Το νέο μοντέλο έχει βελτιωμένη ποιότητα και ταχύτητα για την ανάκτηση δεδομένων αναγνώρισης.
Η βελτίωση οφείλεται σε έναν ενσωματωμένο ελεγκτή φορτίου σταθεροποιημένου γυροσκοπίου, ο οποίος σταθεροποιεί την ποιότητα της εικόνας όταν πραγματοποιείται ζουμ σε έναν στόχο.
Είναι σε θέση να εκτελεί εργασίες οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Η SuperCam είναι εξοπλισμένη με ηλεκτροκινητήρα και μπορεί να κινηθεί σχεδόν χωρίς θόρυβο.
Εκτοξεύεται σε θέση μάχης με καταπέλτη και επιστρέφει με τη χρήση ... αλεξίπτωτου.
Η SuperCam S350 αναπτύσσεται και κατασκευάζεται από τη ρωσική Unmanned Aerial Systems.
Η εταιρεία πραγματοποιεί όλο τον κύκλο παραγωγής του εξοπλισμού και διαθέτει το δικό της πιστοποιημένο κέντρο εκπαίδευσης χειριστή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης