Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hummelgaard (Δανός Υπουργός): Η Νορβηγία και η Δανία «κλείνουν» τα σύνορα – Μετανάστες εισέρχονται κατά κύματα από τη Σουηδία

Hummelgaard (Δανός Υπουργός): Η Νορβηγία και η Δανία «κλείνουν» τα σύνορα – Μετανάστες εισέρχονται κατά κύματα από τη Σουηδία
Αυστηροί συνοριακοί έλεγχοι
Σχετικά Άρθρα
Η Δανία εισήγαγε πρόσφατα συνοριακούς ελέγχους στα σύνορά της με τη Σουηδία, ισχυριζόμενη ότι τόσο εγκληματικές συμμορίες όσο και ισλαμιστές τρομοκράτες εισέρχονται εντός των εδαφών της.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Δανός υπουργός Δικαιοσύνης Peter Hummelgaard είπε ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμεί να επικρατήσουν οι συνεχείς κοινωνικές εντάσεις στη Σουηδία λόγω της έλλειψης ένταξης στη Δανία.
Σύμφωνα με τη δανική αστυνομία, το πρόβλημα στη Δανία, εκτός από ένοπλες συγκρούσεις, είναι ότι εγκληματίες στρατολογούν μέλη συμμοριών και παιδιά στρατιώτες από τη γειτονική Σουηδία για να ασκήσουν παράνομη δραστηριότητα σε δανικό έδαφος.
«Αυτό είναι βαθιά απαράδεκτο», είπε ο Hummelgaard.
Στα μέσα Ιουνίου, δύο νεαροί γκάνγκστερ από τη Σουηδία συνελήφθησαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Κοπεγχάγη.
Πιο πρόσφατα, δύο ακόμη νεαροί συνελήφθησαν επειδή διέσχισαν τα σύνορα και πραγματοποίησαν δύο διαφορετικούς πυροβολισμούς στη Δανία.
«Παίρνω πολύ σοβαρά τα γεγονότα που έχω δει και τις πληροφορίες που έχω λάβει από την αστυνομία.
Είναι βαθύτατα απαράδεκτο να διαπράττουν σοβαρά εγκλήματα στη Δανία Σουηδοί και άνθρωποι που ζουν στη Σουηδία.
Δεν θέλουμε οι σουηδικές συνθήκες στη Δανία», τόνισε ο Hummelgaard.
Οι «σουηδικές συνθήκες» έχουν γίνει βασικός όρος όχι μόνο στη Δανία αλλά και στη Νορβηγία, δηλαδή το έγκλημα συμμοριών που κυριαρχείται από μετανάστες.
Σύμφωνα με την Kristin Kvigne, επικεφαλής της Νορβηγικής Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών, εγκληματικές συμμορίες από τη Σουηδία είναι πλέον παρούσες σε όλες τις αστυνομικές περιφέρειες της χώρας και υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι η βία θα αυξηθεί.
«Υπάρχει φόβος ότι οι Νορβηγοί εγκληματίες αντιγράφουν τις μεθόδους των Σουηδών εγκληματιών, όπως η στρατολόγηση πολύ νεαρών ανθρώπων», δήλωσε η Kvigne στο εθνικό ραδιόφωνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης