Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Έριξε» το Χ η συζήτηση Trump – Musk – Τι είπαν για Harris και Ευρώπη, μετά από 40 λεπτά τεχνικών προβλημάτων

«Έριξε» το Χ η συζήτηση Trump – Musk – Τι είπαν για Harris και Ευρώπη, μετά από 40 λεπτά τεχνικών προβλημάτων
Το live χαρακτηρίστηκε ως μια συνομιλία μεταξύ δύο από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο
Η πολυδιαφημισμένη συνέντευξη του Elon Musk με τον πρώην πρόεδρο Donald Trump στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X παραλίγο να εκτροχιαστεί λόγω τεχνικών προβλημάτων στα πρώτα λεπτά της έναρξης της το βράδυ της Δευτέρας.
Οι χρήστες προσπάθησαν να συνδεθούν, αλλά επί 40 λεπτά δυσκολεύονταν.
Ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Tesla και ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX έκανε λόγο για κυβερνοεπίθεση, η οποία προκάλεσε και το πάγωμα της πλατφόρμας X.
Μετά από σχεδόν μια ώρα προβλημάτων, η συζήτηση τελικά ξεκίνησε και διήρκεσε για περισσότερες από δύο ώρες.
Σε διάφορα σημεία, περίπου 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι φάνηκαν να παρακολουθούν τη συνέντευξη, σύμφωνα με την καταμέτρηση του X Spaces.
«Αυτή η μαζική επίθεση δείχνει ότι υπάρχει πολλή αντίθεση με τους ανθρώπους που απλώς ακούν τι έχει να πει ο πρόεδρος Trump», είπε ο Musk.
«ΣΠΑΖΕΙΣ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!» είπε στο X, συνοδευόμενος από μια φωτογραφία του Trump να μιλάει σε ένα τηλέφωνο στο ηχείο.

Η συνομιλία των ισχυρών ανδρών

Το live χαρακτηρίστηκε ως μια συνομιλία μεταξύ δύο από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.
Οι τρεις εβδομάδες από τότε που ο Πρόεδρος Joe Biden αποχώρησε από την προεδρική διεκδίκηση και ενέκρινε την Αντιπρόεδρο Kamala Harris ως υποψήφια των Δημοκρατικών, έχουν ανατρέψει τον σχεδιασμό του Trump και της προεδρικής εκστρατείας του.
Οι σύμβουλοι του Trump προέτρεψαν τον πρόεδρο να υιοθετήσει ένα πιο πειθαρχημένο, παραδοσιακό σενάριο εκστρατείας σε δημόσιες εκδηλώσεις: Αφήστε τον Biden στην άκρη, επιτεθείτε στην Harris για την πολιτική και προσπαθήστε να διατηρήσετε το μήνυμα, είναι η οδηγία.
Αλλά ο Trump σπάνια επιλέγει αυτή τη διαδρομή και η συνομιλία με τον Musk δεν αποτέλεσε εξαίρεση.
Ο Trump πέρασε την πρώτη μισή ώρα της συνέντευξης περιγράφοντας την απόπειρα δολοφονίας που επέζησε τον Ιούλιο στο Μπάτλερ της Πενσιόν, η οποία στοίχισε τη ζωή ενός μέλους του κοινού σε μια συγκέντρωση.
Ο Trump είπε επίσης μερικές από τις κλασικές ιστορίες που του αρέσει να λέει δημόσια: Για τις φιλίες του με αυταρχικούς όπως ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Kim Jong Un, τις ανησυχίες του για την πυρηνική ενέργεια και τη χαμηλή εκτίμησή του για το ΝΑΤΟ.
Ο Trump έκανε επίσης πολλούς από τους ίδιους ισχυρισμούς σχετικά με τη μετανάστευση και το έγκλημα που κάνει συνήθως στην προεκλογική εκστρατεία.

Η επίθεση στη Harris

Τα περισσότερα από τα θέματα ήταν γνώριμο έδαφος για τον Trump.
Ωστόσο, η διεξαγωγή μιας προεδρικής εκστρατείας εναντίον της Harris, ήταν σαφώς πολύ νέα για τον Trump, ο οποίος πέρασε τα δύο τελευταία χρόνια μιλώντας εναντίον του Biden.
Κατά τη διάρκεια των δύο ωρών του με τον Musk, ο πρώην πρόεδρος ανέφερε ονομαστικά τον Biden τουλάχιστον 24 διαφορετικές φορές.
Αλλά ο Trump ανέφερε τον Harris λιγότερο από το μισό, μόλις 11 φορές, σύμφωνα με τον άτυπο απολογισμό του CNBC.
Ανάμεσα στις επικρίσεις του στυλ της προεκλογικής του εκστρατείας στον αντιπρόεδρο, ωστόσο, μια αναφορά ξεχώρισε.
Περίπου μιάμιση ώρα μετά την εκδήλωση, ο Trump άρχισε να μιλά για μια εικόνα της Harris που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του περιοδικού Time.
«Μοιάζει με την πιο όμορφη ηθοποιό που έχει δει ποτέ», είπε ο Trump.
«Στην πραγματικότητα, έμοιαζε πολύ με τη σπουδαία πρώτη μας κυρία, τη Melania», είπε ο Trump, αναφερόμενος στην επί σχεδόν 20 χρόνια σύζυγό του.
Αλλά αφού παρατήρησε ότι η εικόνα δεν έμοιαζε πολύ με την Harris, ανέφερε: «Δεν έμοιαζε με την Kamala. Φυσικά, είναι μια όμορφη γυναίκα… ας το αφήσουμε έτσι, σωστά;»

Τι ανέφερε για την Ευρώπη

Αλλά ο Trump δεν δέχθηκε το δόλωμα όταν ο Musk προσπάθησε να τον παρακινήσει να επιτεθεί στις Βρυξέλλες για τη στάση τους απέναντι στην παραπληροφόρηση.
Αναφερόμενος σε μια ανοιχτή επιστολή προς τον Musk από τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Thierry Breton, που δημοσιεύτηκε πριν από τη συνέντευξη και υπενθυμίζει στον ιδιοκτήτη Χ τους κανόνες της ΕΕ για την προώθηση της ρητορικής μίσους, ο Musk είπε στον Trump: «Υπάρχουν πολλές προσπάθειες να υπάρξει λογοκρισία, ακόμη και σε Αμερικανούς από άλλες χώρες, τι πιστεύετε για αυτό;».
Αλλά ο Trump δεν συμφώνησε, αντιθέτως προέβη σε διάλογο για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την ΕΕ, λέγοντας ότι «εκμεταλλεύονται πολύ τις Ηνωμένες Πολιτείες στο εμπόριο» και «δεν είναι τόσο σκληροί όσο η Κίνα».

Για την Ουκρανία

Στη συνέχεια, ο Trump αναφέρθηκε σχετικά με το ποσό που ξοδεύει η ΕΕ για να βοηθήσει την Ουκρανία έναντι των δαπανών των ΗΠΑ — αλλά αντί να υποσχεθεί ότι θα περικόψει τη βοήθεια της Αμερικής, φάνηκε να προτείνει ότι ήθελε η ΕΕ να αυξήσει τη δική της.
«Λέω, γιατί δεν πληρώνουν αυτό που πληρώνουμε εμείς;», είπε ο Trump στον Musk.
"Γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες πληρώνουν δυσανάλογα περισσότερα για την υπεράσπιση της Ευρώπης από την Ευρώπη; Αυτό δεν έχει νόημα. Αυτό είναι άδικο, και αυτό είναι σωστό να αντιμετωπιστεί", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης