Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές - Ξεχώρισε ο Nikkei +3% στην Ασία

Ανοδικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές - Ξεχώρισε ο Nikkei +3% στην Ασία
Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για το ΑΕΠ του, μαζί με τα ποσοστά ανεργίας και τις τιμές παραγωγού ενώ η Γαλλία και η Ισπανία θα παρέχουν ενημερώσεις για τα στοιχεία ΔΤΚ τους
Ανοδικές τάσεις καταγράφηκαν σήμερα 13/8 στις ευρωπαϊκές αγορές με επίκεντρο τα νέα οικονομικά δεδομένα, όπως το εμπορικό ισοζύγιο, το ΑΕΠ και το οικονομικό κλίμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο Δείκτης Τιμών Χονδρικής της Γερμανίας και ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος ZEW πρόκειται να παρέχουν πληροφορίες για τις οικονομικές προοπτικές της περιοχής.
Επίσης, το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για το ΑΕΠ του, μαζί με τα ποσοστά ανεργίας και τις τιμές παραγωγού ενώ η Γαλλία και η Ισπανία θα παρέχουν ενημερώσεις για τα στοιχεία ΔΤΚ τους.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου θα παραδώσουν μια παρτίδα δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI) και των στοιχείων των λιανικών πωλήσεων.
Επίσης, πολλοί αξιωματούχοι της Fed έχουν προγραμματιστεί να μιλήσουν καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, προσφέροντας πιθανώς υποδείξεις για τη μελλοντική νομισματική πολιτική.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dax στη Γερμανία βρέθηκε στο +0,48%, ο δείκτης CAC στο Παρίσι στο +0,30%, ο δείκτης FTSE MIB στο +0,24%, ο δείκτης IBEX 35 στην Ισπανία στο +0,35% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο στο +0,30%.

Ανοδικές τάσεις στις ασιατικές αγορές – Ξεχώρισε ο Nikkei +3%

Με ανοδικές τάσεις έκλεισαν σήμερα 13/8 οι ασιατικές αγορές με τον Nikkei 225 να εκτοξεύεται άνω του 3% και να ξεπερνά το όριο των 36.000, καθώς οι τραπεζικοί και τεχνολογικοί τομείς της Ιαπωνίας ηγούνται των κερδών
Στο επίκεντρο τα στοιχεία του δείκτη τιμών παραγωγού της Ιαπωνίας που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα και σε αναμονή των στοιχείων για το ΑΕΠ αργότερα μέσα στην εβδομάδα.
Ειδικότερα ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 3% τον Ιούλιο σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι, ελαφρώς χαμηλότερα από το αναμενόμενο, αποκάλυψε η Τράπεζα της Ιαπωνίας σε προκαταρκτική έκθεση την Τρίτη.
Εν τω μεταξύ, σε μηνιαία βάση, ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,3% έναντι 0,2% του περασμένου μήνα.
Αναλυτικά, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο +3,37%, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα στο +0,13%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο +0,34%, ο δείκτης KOSPI στην Νότια Κορέα στο +0,12% και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο +0,17%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης