Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ωμή πρόκληση και παραβίαση: Η Ουκρανία ζητά τώρα χτυπήματα στη Ρωσία με γαλλικούς πυραύλους - Επιμένει στην άρση

Ωμή πρόκληση και παραβίαση: Η Ουκρανία ζητά τώρα χτυπήματα στη Ρωσία με γαλλικούς πυραύλους - Επιμένει στην άρση
Το συγκεκριμένο αίτημα καταδεικνύει την επιθυμία της Ουκρανίας να επεκτείνει την ικανότητά της να χτυπά ρωσικούς στόχους χρησιμοποιώντας δυτικά όπλα
Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας διαπραγματεύεται με τη Γαλλία για την άρση των περιορισμών στη χρήση γαλλικών όπλων για πλήγματα στόχων σε ρωσικό έδαφος.
Όπως αναφέρει το RIA Novosti, επικαλούμενο δήλωση του επικεφαλής του ουκρανικού τμήματος άμυνας Umerov, το Κίεβο επιμένει ενεργά στην άρση των απαγορεύσεων που είχαν θεσπίσει προηγουμένως οι αξιωματούχοι στο Παρίσι.
Στο μήνυμά του στο κοινωνικό δίκτυο Χ (πρώην Twitter), ο ίδιος σημείωσε ότι είχε παραγωγικές διαπραγματεύσεις με τον Γάλλο υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Sébastien Lecornu.
«Επέμεινα στην ανάγκη άρσης της απαγόρευσης προσβολής στρατιωτικών στόχων σε εχθρικό έδαφος», τόνισε ο Ουκρανός επικεφαλής.
Το συγκεκριμένο αίτημα καταδεικνύει την επιθυμία της Ουκρανίας να επεκτείνει την ικανότητά της να χτυπά ρωσικούς στόχους χρησιμοποιώντας δυτικά όπλα.
Προηγουμένως, υπήρχαν δηλώσεις ότι οι δυτικοί εταίροι, ιδίως οι Ηνωμένες Πολιτείες, επέτρεψαν στις ουκρανικές δυνάμεις να εξαπολύσουν επιθέσεις με αμερικανικούς πυραύλους στο Belgorod, αλλά απαγόρευσαν την επέκταση αυτών των ενεργειών σε άλλες περιοχές της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης