Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χαλκιδική: Το δρόμο της φυλακής πήρε ο πρώην αστυνομικός για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, ελεύθερος ο πυροσβέστης

Χαλκιδική: Το δρόμο της φυλακής πήρε ο πρώην αστυνομικός για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, ελεύθερος ο πυροσβέστης
Πάνω στον πρώην αστυνομικό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 41,55 γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ ο πυροσβέστης συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του 1,87 γραμμάρια
Μετά την απολογία τους στην εισαγγελία Πολυγύρου, για τους δύο κατηγορούμενους που εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, ο μεν πρώην αστυνομικός οδηγείται στις φυλακές, ενώ ο πυροσβέστης αφέθηκε ελεύθερος.
Η σύλληψη του πρώην αστυνομικού και του υπαρχιπυροσβέστη είχε γίνει έξω από παραλιακό κέντρο της Χαλκιδικής, έπειτα από συνάντηση μεταξύ τους. Πάνω στον πρώην αστυνομικό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 41,55 γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ ο πυροσβέστης συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του 1,87 γραμμάρια.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, διερευνήθηκε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών για την οποία συνελήφθησαν Υπαρχιπυροσβέστης, πρώην αστυνομικός και ιδιώτης, ενώ επιπλέον κατηγορούνται εν ενεργεία αστυνομικός και ακόμη ένας ιδιώτης.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση και παράβαση των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιήθηκε με την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών και φυσικών επιτηρήσεων, προέκυψε ότι ο Υπαρχιπυροσβέστης και ο πρώην αστυνομικός, είχαν ενωθεί, τουλάχιστον προ μηνός, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Οι διάλογοι των εμπλεκομένων

Αποκαλυπτικοί φέρονται να είναι οι διάλογοι μεταξύ των δύο κατηγορουμένων, όπως αναφέρει το newsbomb.gr. Οι δύο άνδρες εμπλέκονται τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις διακίνησης ουσιών, σε μία από τις οποίες αγοραστής ήταν ένας εν ενεργεία αστυνομικός.
Πυροσβέστης: «Ε, ένα παντελόνι 100 ευρώ θες εσύ, αυτό που κάνει 100 ευρώ δε θες εσύ, το καλό». (Αναφέρεται στην προμήθεια ναρκωτικών ουσιών για το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ).
Αστυνομικός: «Όχι το…».
Πυροσβέστης: «Αυτό που δεν βρέχεται».
Αστυνομικός: «Όχι ρε, το πιο φτηνό».
Πυροσβέστης: «Εντάξει, καλά, θα δω».
Οι συνομιλίες των δύο ανδρών συνεχίστηκαν στις 19 Ιουλίου όπου καταγράφηκαν τα εξής:
Πυροσβέστης: «Αυτό που είπες για πενηντάρικο».
Αστυνομικός: «Ναι».
Πυροσβέστης: «Μαλ… δεν γίνεται».
Αστυνομικός: «Γιατί;».
Πυροσβέστης: «Γιατί χρειάζεται παραπάνω».
Αστυνομικός: «Ε ναι, είναι τέλος του μήνα όμως».
Πυροσβέστης: «Εγώ τώρα μπορώ να το κάνω, δεν μπορώ να τον πω τέλος του μήνα, ο άνθρωπος ξέμπλεξε, μας είπε… με είπε εντάξει, τελειώσαμε. Αν δε το θες, δεν με πειράζει».
Αστυνομικός: «Όχι ρε Μήτσο, δεν… αφού είμαι… δεν υπάρχει θέμα».
Πυροσβέστης: «Τέλος πάντων, θα το δώσω αλλού».
Αστυνομικός: «Γιατί να το δώσεις αλλού;».
Πυροσβέστης: «Γιατί είναι ένα κατοστάρικο και δεν μπορώ να πάρω άλλο εγώ».
Αστυνομικός: «Και τι θες να κάνεις δηλαδή; Δεν κατάλαβα, τι θες να κάνεις;».
Πυροσβέστης: «Ρε μαλ… πήρα πέντε κατοστάρικα».
Αστυνομικός: «Ναι».
Πυροσβέστης: «Αφού θα το δώσεις… δεν θα το δώσεις;».
Αστυνομικός: «Δεν θα κάτσω, δεν θα κάτσω να το κουβεντιάσουμε, κάνε ό,τι θες».
Πυροσβέστης: «Δεν θα το δώσεις εσύ;».
Αστυνομικός: «Αυτή τη στιγμή εγώ λεφτά δεν έχω να σε δώσω, θα έχω στις 26, μετά που θα πληρωθώ».
Αργότερα, το βράδυ της ίδιας μέρας οι δύο άνδρες φέρονται να συζητούν και σύμφωνα με τους διαλόγους τους αναφέρουν:
Αστυνομικός: «Τι ήθελες;».
Πυροσβέστης: «Τίποτα μωρέ… να σε πω ότι… εντάξει, σόρρυ, θα σ’ το κάνω όπως και να έχει τι… τώρα να σ’ αφήσω. Απλά ήμουν νευριασμένος και… με λες και εσύ… εκεί που λέμε να πάρουμε κάτι.. με φέρνεις μουρλάδες και α…».
Αστυνομικός: «Τέλος πάντων».
Πυροσβέστης: «Κατάλαβες; Γιατί το φορτώνομαι όλο εγώ. Κατάλαβες;».
Αστυνομικός: «Καλά, καλά αδερφέ έχω υπηρεσία».

Η διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών

Στη συνέχεια την 3η Αυγούστου, ο πυροσβέστης ήταν να παραδώσει ναρκωτικές ουσίες σε έναν ιδιώτη, στην περιοχή της Καλλιθέας. Μία μέρα, όμως, νωρίτερα, ο πυροσβέστης ανέφερε στον ιδιώτη ότι θα του επιστρέψει πίσω χρηματικό ποσό που του έδωσε, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να συναντηθεί με τον προμηθευτή του.
Τελικά, την ίδια μέρα, σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των παραπάνω προσώπων, ο πυροσβέστης κατάφερε να προμηθευθεί ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, η οποία θα πρέπει να διαμοιρασθεί και για τον λόγο αυτό κανονίζουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ επίσης έχουν καταγραφεί και σχετικοί διάλογοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης