Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή ήττας, ξέμεινε από πιλότους η Ουκρανία: Αναζητά μισθοφόρους στην Ευρώπη για τα F-16 – Σε πανικό ο Zelensky εκλιπαρεί το ΝΑΤΟ

Παραδοχή ήττας, ξέμεινε από πιλότους η Ουκρανία: Αναζητά μισθοφόρους στην Ευρώπη για τα F-16 – Σε πανικό ο Zelensky εκλιπαρεί το ΝΑΤΟ

Η Ουκρανία αναζητά πιλότους F-16 για να πετάξουν τα τζετ της

Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία σχεδιάζει να προσλάβει συνταξιούχους ξένους πιλότους για να πετάξουν δυτικά μαχητικά αεροσκάφη και να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας.
Αυτό δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός Lindsey Graham μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο Volodymyr Zelensky.
Η κυβέρνηση θα αναζητήσει συνταξιούχους πιλότους από χώρες του ΝΑΤΟ για να πετάξουν τα μεταφερθέντα F-16 έως ότου οι Ουκρανοί πιλότοι ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους.
«Αν είσαι συνταξιούχος πιλότος F-16 και θέλεις να πολεμήσεις για την ελευθερία, θα σε προσλάβουν εδώ.
Θα ψάξουν σε όλα τα έθνη του ΝΑΤΟ για πρόθυμους πιλότους μαχητικών που αποσύρθηκαν να έρθουν να τους βοηθήσουν μέχρι να μπορέσουν να εκπαιδεύσουν τους πιλότους τους.
Ψάχνουμε για πιλότους που θα πολεμήσουν για την ελευθερία», είπε ο Graham.
Η κρίσιμη ανάγκη για έμπειρους πιλότους σχετίζεται με τον ρυθμό εκπαίδευσης του Ουκρανού προσωπικού και πιλότων, ο οποίος δεν συμβαδίζει με τα σχέδια μεταφοράς μαχητικών αεροσκαφών.
Παράλληλα, οι ήδη εκπαιδευμένοι πιλότοι θα προσαρμόζονται και θα εξασκούν τη συνεργασία εντός της χώρας, θα εκτελούν καθήκοντα αεράμυνας και δεν θα εμφανίζονται κοντά στην πρώτη γραμμή για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο Serhii Holubtsov, Αρχηγός Αεροπορίας της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, συγκεκριμένα, είπε ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να μπουν τα F-16 σε πολεμικές επιχειρήσεις και ότι όλα θα γίνουν σε τρία στάδια.
Στο πρώτο στάδιο, οι πιλότοι θα εκτελέσουν καθήκοντα αεράμυνας στο εσωτερικό, στη συνέχεια θα απομακρύνουν τα ρωσικά αεροσκάφη πρώτης γραμμής από την πρώτη γραμμή και στη συνέχεια θα αρχίσουν να κατακτούν τον εναέριο χώρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης