Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι διακοπές τελείωσαν - Ώρα να πιάσει δουλειά η νέα ολλανδική κυβέρνηση - Πονοκέφαλος οι αποζημιώσεις για υψηλούς φόρους

Οι διακοπές τελείωσαν - Ώρα να πιάσει δουλειά η νέα ολλανδική κυβέρνηση  - Πονοκέφαλος οι αποζημιώσεις για υψηλούς φόρους
Η παρουσίαση ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού θα είναι το μεγάλο παζλ για τον συνασπισμό PVV, VVD, NSC και BBB εν μέσω οικονομικών αναποδιών δισεκατομμυρίων ευρώ, μιας απαιτητικής αντιπολίτευσης αλλά και του σχεδιασμού ενός αξιοπρεπούς κυβερνητικού προγράμματος
Οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν για τους πολιτικούς και το υπουργικό συμβούλιο του Schoof I, το οποίο ανέλαβε καθήκοντα λίγο πριν ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές μπορεί τώρα να αρχίσει να... λειτουργεί κανονικά.
Το πρώτο μεγάλο έργο είναι ο εθνικός προϋπολογισμός, που παρουσιάζεται την Ημέρα Προϋπολογισμού, την τρίτη δηλαδή Τρίτη του Σεπτεμβρίου.
Η παρουσίαση ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού θα είναι το μεγάλο παζλ για τον συνασπισμό PVV, VVD, NSC και BBB εν μέσω οικονομικών αναποδιών δισεκατομμυρίων ευρώ, μιας απαιτητικής αντιπολίτευσης αλλά και του σχεδιασμού ενός αξιοπρεπούς κυβερνητικού προγράμματος, αναφέρει το NU.nl .
Στα παρασκήνια, οι δημόσιοι υπάλληλοι επεξεργάζονταν τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς εδώ και μήνες.
Αλλά διαμορφώνεται πραγματικά μόνο αφού το Γραφείο Ανάλυσης Οικονομικής Πολιτικής (CPB) δημοσιεύει τα στοιχεία του για την ολλανδική οικονομία και την αγοραστική δύναμη.
Η Μακροοικονομική Προοπτική, η οποία χρησιμεύει ως βάση για τον προϋπολογισμό του 2025, αναμένεται την Παρασκευή 16/8.
Οι οικονομικές προοπτικές καθορίζουν επίσης πόσα επιπλέον αιτήματα από το κοινοβούλιο μπορεί να συμφωνήσει η νέα κυβέρνηση. Και υπάρχουν πολλά ζητήματα για διευθέτηση.
Στην πράξη, αυτή θα είναι η πρώτη δοκιμασία του πολλά υποσχεμένου του νέου πρωθυπουργού Dick Schoof προς την αντιπολίτευση.
Η νέα κυβέρνηση αντιμετωπίζει επίσης αρκετές τεράστιες οικονομικές αναποδιές.
Το μεγαλύτερο είναι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου τον Ιούνιο, το οποίο αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποζημιώσει άτομα που πλήρωσαν υπερβολικά υψηλούς φόρους για τα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως αποταμιεύσεις, μετοχές και ακίνητα, από το 2017.
Το Υπουργείο Οικονομικών εξακολουθεί να πρέπει να συντάξει την ακριβή εικόνα αλλά εκτιμά το πρόσθετο κόστος σε περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Υπάρχει επίσης η αποτυχημένη πώληση του γερμανικού τμήματος της TenneT, οι αντίστροφες περικοπές στην υγειονομική περίθαλψη και το πρόσθετο κόστος για την αποζημίωση του σκανδάλου των παροχών και η στέγαση έκτακτης ανάγκης για τους αιτούντες άσυλο.
Στο μεταξύ, το Υπουργικό Συμβούλιο επεξεργάζεται ακόμη το κυβερνητικό του πρόγραμμα, το οποίο θα απαιτήσει επίσης μεγάλες αποφάσεις από τους νέους Υπουργούς.
Το πρώτο μετά τις διακοπές Υπουργικό Συμβούλιο την Παρασκευή αναμένεται να είναι ιδιαίτερα εκτενές αλλά και ... έντονο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης