Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Η Ουγγαρία απαγορεύει τα smartphone στα σχολεία με απόφαση της κυβέρνησης – Καλύτερη απόδοση, λιγότερος εκφοβισμός

Orban: Η Ουγγαρία απαγορεύει τα smartphone στα σχολεία με απόφαση της κυβέρνησης – Καλύτερη απόδοση, λιγότερος εκφοβισμός

Οι υπολογιστές tablet και φορητοί υπολογιστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις τάξεις όπως και πριν, αλλά αυστηρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς και με την άδεια του δασκάλου

Από τον Σεπτέμβριο, η Ουγγαρία θα είναι η τελευταία σε έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών που θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τη γενική, παγκόσμια πτώση της ακαδημαϊκής επίδοσης των μαθητών, απαγορεύοντας τη χρήση smartphone κατά τις σχολικές ώρες.
Ο νέος ουγγρικός νόμος για τα απαγορευμένα είδη στα σχολεία εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο τον Ιούνιο, αλλά οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου δημοσιεύθηκαν από την κυβέρνηση μόλις την Πέμπτη, 8 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι Ούγγροι μαθητές θα επιτρέπεται να φέρουν τα smartphone και άλλες έξυπνες συσκευές στα σχολεία τους, αλλά θα είναι υποχρεωμένοι να τα παραδίδουν σε έναν διορισμένο υπάλληλο στην αρχή κάθε σχολικής ημέρας και αργότερα να τα μαζεύουν πριν φύγουν από τις εγκαταστάσεις.
Σύμφωνα με το νόμο, οι συσκευές πρέπει να φυλάσσονται κλειδωμένες σε καθορισμένο χώρο κατά τις σχολικές ώρες.
Η ρύθμιση θα ισχύει για όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και για τους μαθητές όλων των τάξεων, ενώ θα καλύπτει και τα προαιρετικά μετασχολικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στα ίδια κτίρια.
Οι υπολογιστές tablet και φορητοί υπολογιστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις τάξεις όπως και πριν, αλλά αυστηρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς και με την άδεια του δασκάλου.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο πρωταρχικός στόχος της νομοθεσίας είναι να βελτιώσει τη συνολική απόδοση των παιδιών, ενεργώντας με βάση τα ευρήματα πολυάριθμων διεθνών μελετών - καθώς και τον περιορισμό των επιβλαβών συνεπειών του υπερβολικού χρόνου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε νεαρή ηλικία.
Οι υποτιθέμενες βλάβες περιλαμβάνουν μειωμένες (εκτός σύνδεσης) κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των μαθητών και την αυξανόμενη επικράτηση του διαδικτυακού εκφοβισμού.

Ο Balázs Orbán, ο πολιτικός διευθυντής του Ούγγρου πρωθυπουργού, δημοσίευσε στο X:

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης