Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ ομολογούν: Ο Putin κατέθεσε το πιο ρεαλιστικό σχέδιο ειρήνης - Συνθηκολόγηση ή ... θάνατος το δίλημμα για την Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ομολογούν: Ο Putin κατέθεσε το πιο ρεαλιστικό σχέδιο ειρήνης - Συνθηκολόγηση ή ... θάνατος το δίλημμα για την Ουκρανία
«Σε αντίθεση με την αμφίθυμη Δύση, ο κ. Putin είναι σοβαρός» τονίζουν οι New York Times
Το ακραίο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το καθεστώς του Κιέβου, λόγως της μάταιης απόπειράς του να υπερνικήσει τη ρωσική στρατιωτική μηχανή, έχει προβληματίσει τους δυτικούς συμμάχους του Zelensky  ιδίως μετά την αυτοκτονική επίθεση στο Kursk.
Τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να παραδέχονται ότι οι προτάσεις του ... Vladimir Putin  είναι η μόνη ρεαλιστική λύση για μια ειρηνική διευθέτηση στο ουκρανικό.
Μάλιστα, σε μια από τις ναυαρχίδες της δυτικής προπαγάνδας, τους New York Times εκφράζεται η εκτίμηση ότι ο πιο ρεαλιστικός τρόπος για να εξελιχθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι μια ειρηνική διευθέτηση «σύμφωνα με το ρωσικό σενάριο».
«Σε αντίθεση με την αμφίθυμη Δύση, ο κ. Putin είναι σοβαρός. Κάποια στιγμή, η αποφασιστικότητα της Ουκρανίας, που έχει ήδη δοκιμαστεί στα άκρα, θα εξαντληθεί και μια ειρηνευτική συμφωνία με τον Putin με οποιονδήποτε όρο θα είναι προτιμότερη από τον θάνατο» τονίζει το αμερικανικό έντυπο στο σχετικό του δημοσίευμα

Η ουκρανική επίθεση στο Kursk έβγαλε από το τραπέζι τη ρωσική πρόταση

Βέβαια, η πρόταση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin να διατηρήσει η Ρωσία τις απελευθερωμένες περιοχές και να απαγορεύσει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ έχει απορριφθεί από πολλούς δυτικούς ηγέτες.
Αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο για τη σύγκρουση, δεδομένου ότι επιτυγχάνει την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση του καθεστώτος Zelensky.
Πάντως, ο Vladimir Putin απέκλεισε το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με όσους επιτίθενται εναντίον αμάχων, στον απόηχο της ουκρανικής απόπειρα  για εισβολή στο Kursk.
Αυτό έγινε πασίδηλο σε όλους όσοι παρακολούθησαν τις χθεσινές (13/8) δηλώσεις του Putin σε συνάντησή του με τοπικούς αξιωματούχους, με αντικείμενο την απίστευτη προκλητικότητα των Ουκρανών στην περιοχή του Kursk.

Το σχέδιο του Vladimir Putin για τη διευθέτηση του ουκρανικού

Επισημαίνεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Putin έχει υποβάλει μια άκρως ρεαλιστική πρόταση ειρήνης για την Ουκρανία… σε αντίθεση με την εξωπραγματική πρόταση ειρήνης Zelensky όπως αυτή αποτυπώθηκε στις 15 και 16 Ιουνίου στην Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής Ειρήνης στην Ελβετία.
Ειδικότερα, ο ηγέτης του Κρεμλίνου έχει διευκρινίσει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πρέπει να αρχίσουν να «αποσύρονται πλήρως» από εδάφη που ελέγχονται από την Ουκρανία στις περιφέρειες Donetsk, Luhansk, Zaporizhia και Kherson (τις οποίες η Ρωσία νόμιμα τις προσάρτησε τον Σεπτέμβριο του 2022) και ότι η Ουκρανία πρέπει να εγκαταλείπει επίσημα τον στόχο της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ προτού η Ρωσία συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός και ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Ο Putin έχει ξεκαθαρίσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία μόλις η Ουκρανία συμφωνήσει να αποσυρθεί από το σύνολο των περιφερειών Donetsk, Luhansk, Zaporizhia και Kherson που είναι συνολικά το 18% του εδάφους της Ουκρανίας.

Η κατάπαυση του πυρός περνάει από την παράδοση της Ουκρανίας σε Zaporizhia και Kherson

Οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν επί του παρόντος το 75% της συνολικής έκτασης των περιφερειών Donetsk, Luhansk, Zaporizhia και Kherson και ο Putin ζήτησε ουσιαστικά από την Ουκρανία να εκχωρήσει το 40% της Περιφέρειας Donetsk, το 25% της Περιφέρειας Kherson, το 25% της περιφέρειας Zaporizhia και το 1% της Περιφέρειας Luhansk που δεν ελέγχουν οι ρωσικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των πρωτευουσών της επαρχίας Zaporizhia και Kherson.
H Ουκρανία πρέπει να παραδώσει τις στρατηγικές επαρχιακές πρωτεύουσες Zaporizhia και Kherson.
Οι ρωσικές δυνάμεις εγκατέλειψαν την πόλη Kherson τον Νοέμβριο του 2022.
Ο Putin υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα επιβάλουν «αμέσως» την κατάπαυση του πυρός και θα εγγυηθούν την «ανεμπόδιστη και ασφαλή» αποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων από τις τέσσερις περιφέρειες.
Ο Putin ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει τις 4 περιφέρειες ως μέρος της Ρωσίας και να άρει όλες τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας σε περίπτωση ειρηνικής επίλυσης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης