Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Νορβηγία και η Σουηδία αγοράζουν σιδηροδρομικά βαγόνια για ταχεία μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία

Η Νορβηγία και η Σουηδία αγοράζουν σιδηροδρομικά βαγόνια για ταχεία μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία

«Κοινή άμυνα έναντι της Ρωσίας»

Σχετικά Άρθρα
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Νορβηγίας και της Σουηδίας υπέγραψαν συμφωνία με τη νορβηγική κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων Bane NOR για την αγορά νέων σιδηροδρομικών βαγονιών για τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού.
Η υπηρεσία Τύπου της εταιρείας ανέφερε σχετικά.
Η συμφωνία συνεργασίας καλύπτει τις νέες μεταφορικές ανάγκες της Νορβηγίας και των σκανδιναβικών χωρών.
Η αγορά νέων εμπορευματικών βαγονιών θα ενισχύσει την ικανότητα μεταφοράς βαρέος στρατιωτικού εξοπλισμού σιδηροδρομικώς, συμπεριλαμβανομένων νέων κύριων αρμάτων μάχης.
Αυτή η συμφωνία αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις ευκαιρίες για στρατιωτικές σιδηροδρομικές μεταφορές εντός και μεταξύ της Νορβηγίας και της Σουηδίας, καθώς και προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Οι κοινές απαιτήσεις προμήθειας διασφαλίζουν ότι τα σιδηροδρομικά βαγόνια θα είναι του ίδιου τύπου και θα καλύπτουν τις στρατιωτικές ανάγκες της Νορβηγίας και της Σουηδίας, καθώς και τους ισχύοντες κανονισμούς.
Σημειώνεται ότι όταν τα νορβηγικά σιδηροδρομικά βαγόνια δεν χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της σιδηροδρομικής εταιρείας Bane NOR και μπορούν επίσης να μισθωθούν για μη στρατιωτικές μεταφορές εμπορευμάτων.
Οι στρατιωτικοί είναι ικανοποιημένοι με τη νέα συμφωνία συνεργασίας, η οποία πιστεύουν ότι ενισχύει τις κοινές αμυντικές δυνατότητες και των δύο χωρών.
Εν μέσω απειλών για την ασφάλεια στην Ευρώπη μετά από μια πλήρους κλίμακας ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, η δυνατότητα ταχείας διασυνοριακής μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού για την εξασφάλιση κοινής άμυνας είναι πολύ σημαντική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης