Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα ρωσικά εργαστήρια αποκαλύπτουν: Η ταξιαρχία Rosseti χτυπήθηκε στο Kursk με κλασικές οβίδες των ΗΠΑ και Γερμανίας

Τα ρωσικά εργαστήρια αποκαλύπτουν: Η ταξιαρχία Rosseti χτυπήθηκε στο Kursk με κλασικές οβίδες των ΗΠΑ και Γερμανίας
Τα συγκεκριμένα πυρομαχικά έχουν ως βάση το εξαχλωροαιθάνιο και το οξείδιο του ψευδαργύρου
Τα πυρομαχικά τα οποία χρησιμοποίησαν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (AFU) κατά της ταξιαρχίας Rosseti στην περιοχή Kursk είναι χαρακτηριστικά των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας σύμφωνα με τον επικεφαλής των στρατευμάτων RCBZ των Ενόπλων Δυνάμεων (AF) της Ρωσικής Ομοσπονδίας Igor Kirillov.
«Ο εξοπλισμός είναι χαρακτηριστικός για τα αμερικανικά και γερμανικά πυρομαχικά», δήλωσε ο Kirillov στο τηλεοπτικό κανάλι Zvezda.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πυρομαχικά έχουν ως βάση το εξαχλωροαιθάνιο και το οξείδιο του ψευδαργύρου.
Ο Kirillov πρόσθεσε ότι ελήφθησαν δείγματα και, σύμφωνα με την καθιερωμένη διαδικασία, μεταφέρθηκαν στο 27ο Επιστημονικό Κέντρο των Δυνάμεων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Άμυνας της χώρας.
Επιπλέον, ο επικεφαλής της (RCBD), Igor Kirillov, εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανή παρουσία της αποκαλούμενης «βρώμικης βόμβας» στο Κίεβο - μια συσκευή που συνδυάζει ένα παραδοσιακό εκρηκτικό με ραδιενεργά υλικά.
Σύμφωνα με τον Kirillov, η δημιουργία ενός τέτοιου όπλου δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη και εκτιμά ότι η ουκρανική πλευρά μπορεί να έχει ήδη πρόσβαση σε μια τέτοια συσκευή.
Ο Kirillov τόνισε ότι οι τεχνολογίες και τα υλικά που χρειάζονται για τη δημιουργία μιας «βρώμικης βόμβας» δεν απαιτούν πολύπλοκες και υψηλής τεχνολογίας διαδικασίες, γεγονός που καθιστά την παραγωγή της σχετικά προσιτή.
Εξέφρασε τέλος, την άποψη ότι δεδομένων των σημερινών εντάσεων και των πιθανών προθέσεων της ουκρανικής ηγεσίας, υπάρχει πιθανότητα τέτοιοι μηχανισμοί να έχουν ήδη αναπτυχθεί και να είναι έτοιμοι για χρήση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης