Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ: Πλήρης χρεοκοπία του κυβερνητικού σχεδιασμού

ΚΚΕ: Πλήρης χρεοκοπία του κυβερνητικού σχεδιασμού
Η κυβέρνηση είναι ξανά υπόλογη για την παντελή έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού αντιπυρικής προστασίας στο πλαίσιο της διαχείρισης των δασών με επίκεντρο την πρόληψη, αναφέρει το ΚΚΕ
«Οι κάτοικοι του Βαρνάβα, του Μαραθώνα, του Γραμματικού, της Νέας Μάκρης, της Νέας Πεντέλης, των Βριλησσίων, του Χαλανδρίου και των άλλων περιοχών της Αττικής, ζουν για άλλη μια φορά τις τραγικές συνέπειες της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής και στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας.
Η τεράστια καταστροφή στη Βόρεια και Ανατολική Αττική και η επέκταση της φωτιάς στον οικιστικό ιστό της πρωτεύουσας, σηματοδοτεί την πλήρη χρεοκοπία του κυβερνητικού σχεδιασμού που διαφημίστηκε με μεγαλοστομίες και τελικά θάφτηκε στις στάχτες» τονίζει σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ, και επισημαίνει:
«Η κυβέρνηση είναι ξανά υπόλογη για την παντελή έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού αντιπυρικής προστασίας στο πλαίσιο της διαχείρισης των δασών με επίκεντρο την πρόληψη. Κι όσο εξοργιστικό είναι το γεγονός της έλλειψης ενός τέτοιου σχεδίου, άλλο τόσο εξοργιστικές είναι και οι φτηνές δικαιολογίες που επιστρατεύει, προκειμένου να κρυφτούν οι εγκληματικές ευθύνες της για μια τεράστια καταστροφή που επαναλαμβάνεται στην Ανατολική Αττική εδώ και χρόνια.
Με δεδομένο ότι η αντιπυρική περίοδος, ούτε τυπικά, ούτε ουσιαστικά έχει τελειώσει, απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει τώρα και χωρίς καθυστέρηση, όλα τα αναγκαία μέτρα, να εξασφαλίσει τις αναγκαίες υποδομές και τα μέσα προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα καταστροφή».
Το ΚΚΕ καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει ότι:
«Κρίσιμο ζήτημα αυτές τις δύσκολες ώρες είναι η ανακούφιση, η στήριξη και η προστασία όλων των κατοίκων και των επαγγελματιών που έχουν πληγεί. Γι αυτό απαιτείται:
- πλήρης και ουσιαστική καταγραφή της καταστροφής, των καμένων εκτάσεων και των λαϊκών περιουσιών.
- άμεση και ουσιαστική στήριξη και αποκατάσταση των πληγέντων από τις πυρκαγιές με πλήρεις αποζημιώσεις στο 100% των απωλειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
- εξασφάλιση με κρατικά έξοδα της στέγασης, σε όσους έχουν ανάγκη και για το χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.
- κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών με ευθύνη του κράτους και απαλλαγή των φορολογικών υποχρεώσεων, πάγωμα της πληρωμής των δανείων, των πλειστηριασμών για όλους τους πληγέντες.
Απαιτείται, επίσης, η κήρυξη όλων των καμένων δασών και δασικών εκτάσεων ως αναδασωτέων, ανεξάρτητα από το ιδιοκτησιακό καθεστώς και η άμεση εκπόνηση σχεδίου για την ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση των δασών. Καμία αλλαγή στον χαρακτήρα και τη χρήση γης. Καμιά σκέψη για επιχειρηματικά σχέδια πάνω στα καμένα!».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης