Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Σε «δίλημμα» ο Putin μετά την ουκρανική εισβολή στη Ρωσία - Εκεχειρία στη Γάζα θα αποτρέψει επίθεση του Ιράν

Biden: Σε «δίλημμα» ο Putin μετά την ουκρανική εισβολή στη Ρωσία - Εκεχειρία στη Γάζα θα αποτρέψει επίθεση του Ιράν
Ο πρόεδρος Biden εκτιμά ότι ενδεχόμενη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα θα μπορούσε να αποτρέψει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ
Η εισβολή ουκρανικών δυνάμεων στην περιφέρεια Κουρσκ έχει δημιουργήσει «πραγματικό δίλημμα» στον (πρόεδρο της Ρωσίας) Vladimir Putin, εκτίμησε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, σχολιάζοντας για πρώτη φορά δημοσίως την άνευ προηγουμένου διείσδυση ουκρανών στρατιωτών στο ρωσικό έδαφος.
Ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης πως τις τελευταίες ημέρες ενημερωνόταν από τους επιτελείς του «κάθε τέσσερις ή πέντε ώρες» και ότι ήταν σε διαρκή επικοινωνία με την ουκρανική κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος Biden εκτιμά ότι ενδεχόμενη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα θα μπορούσε να αποτρέψει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden είπε σήμερα ότι ενδεχόμενη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα θα μπορούσε να αναγκάσει το Ιράν να μην εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Ισραήλ σε αντίποινα για την πρόσφατη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Hamas Ismail Haniyeh στην Τεχεράνη.
«Αυτή είναι η προσδοκία μου», είπε ο Biden σε δημοσιογράφους όταν τον ρώτησαν εάν μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Hamas θα μπορούσε να αποτρέψει την πολυαναμενόμενη ιρανική επίθεση.
Ο αμερικανός πρόεδρος συμπλήρωσε πως, παρότι «έχουν γίνει δύσκολες» οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας, «δεν τα παρατάει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης