Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Belgorod λόγω των βομβαρδισμών των Ουκρανών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Belgorod λόγω των βομβαρδισμών των Ουκρανών
Εξαιρετικά δύσκολη και τεταμένη η κατάσταση, κινδυνεύουν οι πολίτες είπε ο περιφερειάρχης του Belgorod Vyacheslav Gladkov
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έθεσε σε περιφερειακό επίπεδο όλη την περιοχή του Belgorod ο κυβερνήτης Vyacheslav Gladkov εξαιτίας των συνεχιζόμενων και καθημερινών βομβαρδισμών των Ουκρανών.
«Η κατάσταση στην περιφέρειά μας παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και τεταμένη, εξαιτίας των βομβαρδισμών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Καταστράφηκαν σπίτια, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολίτες», ανέφερε σε ανάρτηση του στο Τelegram ο Gladkov.
Μάλιστα υποστήριξε πως οι αρχές της περιφέρειας πρόκειται να ζητήσουν από την κυβέρνηση να κηρύξει το Belgorod σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης «σε ομοσπονδιακό επίπεδο».
Όπως είπε ο Gladkov, οι βομβαρδισμοί των Ουκρανών είναι πλέον καθημερινοί, γεγονός που σημαίνει ότι πολλοί άμαχοι πολίτες σκοτώνονται ή τραυματίζονται εξαιτίας αυτών.
«Ως εκ τούτου, λαμβάνουμε μια απόφαση από σήμερα σε όλη την περιοχή του Belgorod προκειμένου να προστατεύσουμε επιπλέον τον πληθυσμό και να παρέχουμε πρόσθετη υποστήριξη στα θύματα» τόνισε ο Gladkov, ο οποίος αναφέρθηκε σε επιθέσεις ουκρανικών drones κατά δύο χωριών – Shebekina και Ustinka -, τα οποία, όπως είπε, αναχαιτίστηκαν από τη ρωσική αεράμυνα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης