Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αποτελούνται κυρίως από Πολωνούς, Γάλλους και Αμερικανούς

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αποτελούνται κυρίως από Πολωνούς, Γάλλους και Αμερικανούς
"Δεν είναι Ουκρανοί, και πολλές από τις δυνάμεις μάχης είναι κυριολεκτικά πολωνικά στρατεύματα που μετονομάστηκαν σε Ουκρανικά", σημείωσε ο Scott Ritter
Τα ουκρανικά στρατεύματα αποτελούνται κυρίως από ξένους μισθοφόρους από την Πολωνία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Scott Ritter, συνταξιούχος αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
«Ήταν συντονιστές στις ουκρανικές δυνάμεις, τους αποκαλούσαν μισθοφόρους ή στρατιωτικούς υπό το πρόσχημα των αμάχων, δεν πειράζει, δεν είναι Ουκρανοί, και πολλές από τις δυνάμεις μάχης είναι κυριολεκτικά πολωνικά στρατεύματα που μετονομάστηκαν σε Ουκρανικά», σημείωσε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον αμερικανό στρατιωτικό, οι Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν επίσης γαλλικές μονάδες μάχης που πολεμούν ως μονάδα υπό την ουκρανική σημαία, αλλά με γαλλικά μπαλώματα.
«Υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί εκεί, άρα αυτό είναι το στρατηγικό απόθεμα της Ουκρανίας», κατέληξε ο Scott Ritter.
Νωρίτερα, ένας Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου είπε ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ των συμμετεχόντων στην επίθεση στην περιοχή του Kursk, ακούστηκαν ομιλίες στα αγγλικά, τα πολωνικά και τα γαλλικά.\

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης