Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης για πυρκαγιές: Σε παράλληλο σύμπαν όποιος λέει για απουσία κράτους, ρεζίλι ο Κασσελάκης - Αύγουστο οι αποζημιώσεις

Γεωργιάδης για πυρκαγιές: Σε παράλληλο σύμπαν όποιος λέει για απουσία κράτους,  ρεζίλι ο Κασσελάκης - Αύγουστο οι αποζημιώσεις
"Το 112 και η τεχνική της εκκένωσης λειτουργεί και σώζει ζωές. Και απεδείχθη επίσης ότι το κράτος ήταν εκεί", δήλωσε ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα
«Το κράτος ήταν εκεί», δήλωσε με φόντο τις καταστροφικές πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αττική ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης, παραδεχόμενος ωστός ότι δεν έγιναν όλα καλά.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 της ΕΡΤ εξήγησε ότι είδε όλη της επιχείρηση την κρίσιμη με τη φωτιά που πέρασε μέσα στη Πεντέλη, στα Μελίσσια και στα Βριλήσσια και έφτασε σχεδόν μέχρι το Χαλάνδρι», ενώ έκανε λόγο για αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους μέσα στον τρέχοντα μήνα.
«Μία επιχείρηση που πραγματικά σας μιλάω, πρέπει να είδαμε σε δύο ώρες 50 ρίψεις νερού από ελικόπτερα και δεν ξέρω και πόσα πυροσβεστικά οχήματα. Δεν μπορώ να μετρήσω. Πραγματικά είναι πάνω από 100. Και αστυνομία παντού. Όποιος πραγματικά λέει ότι το κράτος δεν ήταν παρών σε αυτή την επιχείρηση, με συγχωρείτε, πρέπει να ζει σε παράλληλο σύμπαν. Ήταν πραγματικά όλο το κράτος εκεί και πιστεύω ότι αποφεύχθηκε διότι η φωτιά ήταν πάρα πολύ επικίνδυνη, μια πραγματικά τεράστια καταστροφή» ανέφερε ο υπουργός.
Κατά τον ίδιο, «η φωτιά θα μπορούσε να έχει οδηγήσει σε εκατόμβη νεκρών, διότι έφτασε πάρα πολύ γρήγορα μέσα σε κατοικημένη περιοχή, μέχρι την Αναπαύσεως, θα μπορούσαν να εγκλωβιστούν οχήματα, άνθρωποι. Απεδείχθη λοιπόν, ότι το 112 και η τεχνική της εκκένωσης λειτουργεί και σώζει ζωές. Και απεδείχθη επίσης ότι το κράτος ήταν εκεί».
Κάνοντας αναφορά στους πληγέντες από τις πυρκαγιές, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «πάντα υπάρχει συγγνώμη. Το κράτος πάντα οφείλει να λέει συγγνώμη. Μακάρι να μπορούσαμε να τα λύνουμε όλα».

Βολές κατά Κασσελάκη

Με αφορμή την χθεσινή ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκη, ο οποίος ζητούσε ενημέρωση για τα εναέρια μέσα που επιχείρησαν στις πυρκαγιές της Αττικής λέγοντας ότι κατά την επίσκεψή του στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας είδε στο σύστημα μόνο 3 αεροσκάφη, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως έγινε ρεζίλη.
«Δεν είναι γνώση αυτό που είπε ο κ. Κασσελάκης. Έγινε ρεζίλι, με συγχωρείτε. Και ήταν και πολύ προσβλητικός (…)», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης