Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pottier (Rasmussen Global): Η στρατηγική των ΗΠΑ δεν βοήθησε την Ουκρανία - Προτάσεις... σοκ

Pottier (Rasmussen Global): Η στρατηγική των ΗΠΑ δεν βοήθησε την Ουκρανία - Προτάσεις... σοκ
Οι Δημοκρατικοί πρέπει να επιτρέψουν την χρήση αμερικανικών όπλων από τους Ουκρανούς κατά της Ρωσίας λέει ο Pottier
Η συγκρατημένη στρατηγική των ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Joe Biden όσον αφορά τη στήριξη της Ουκρανίας, δεν την βοήθησε να πετύχει στο πεδίο της μάχης υποστηρίζει ο Fabrice Pottier, πρώην διευθυντής πολιτικού σχεδιασμού για το ΝΑΤΟ και επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων Rasmussen Global.
«Αν και ο Biden κατάφερε να ηγηθεί ενός ευρύτερου διεθνούς συνασπισμού υποστήριξης για την Ουκρανία, μια ματιά στο πεδίο της μάχης αποκαλύπτει τις αδυναμίες της συγκρατημένης προσέγγισής του…
Το Κίεβο χάνει έδαφος, κυριολεκτικά και μεταφορικά» αναφέρει σε άρθρο του στο Politico o Pottier.
Όπως λέει, εάν η νέα ηγεσία των ΗΠΑ ακολουθεί τη γραμμή Biden, τότε το Κίεβο σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπο με την αποτυχία.
Κατά τον Pottier, τους τελευταίους μήνες η ρητορική στις ΗΠΑ για την Ουκρανία έχει καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από τους Ρεπουμπλικάνους και τον Donald Trump.
«Οι Ρεπουμπλικάνοι είναι που μιλούν για το πώς και πότε πρέπει να τελειώσει η σύγκρουση, ενώ οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να μην θίξουν αυτό το θέμα κατά την προεκλογική εκστρατεία» τονίζει ο Pottier, αναφέροντας πως η Kamala Harris που διεκδικεί την προεδρία των ΗΠΑ για τους Δημοκρατικούς, πρέπει να διαμορφώσει μια νέα στρατηγική, εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον Pottier, η νέα στρατηγική των Δημοκρατικών θα μπορεί να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την άρση της απαγόρευσης για την χρήση των αμερικανικών όπλων από τους Ουκρανούς για επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος, την αποστολή εκπαιδευτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία καθώς και την άδεια στα μέλη κράτη του ΝΑΤΟ να καταρρίπτουν ρωσικά drones και πυραύλους πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης