Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τριαντόπουλος - πυρκαγιές στην Αττική: Μέχρι τις 21/8 ανοίγει η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους

Τριαντόπουλος - πυρκαγιές στην Αττική: Μέχρι τις 21/8 ανοίγει η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους
Τι ανέφερε ο Χρ. Τριαντόπουλος
Σχετικά Άρθρα
Μέχρι τις 21 Αυγούστου θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα μέτρα στήριξης στους πυρόπληκτους από τη φωτιά στην Αττική, ενώ «σήμερα βγαίνουν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ώστε να εκδοθεί το ΦΕΚ για να οριοθετηθούν οι δικαιούχοι γιατί η πλατφόρμα υπάρχει, απλά κάθε φορά πρέπει να ορίζονται οι δικαιούχοι», ανέφερε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτική Προστασίας, Χρ. Τριαντόπουλος.
«Αν καταφέρουμε να την ανοίξουμε και μια ημέρα νωρίτερα, θα είναι ευχής έργον» σημείωσε ο κ. Τριαντόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Όπως ανέφερε, έχει ήδη ενεργοποιηθεί η κρατική αρωγή, με τα βασικά σκέλη να διαιρούνται σε 3 κομμάτια.
Το πρώτο αφορά τα κτίρια, όπου στο πεδίο βρίσκονται ήδη 20 κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) και εντοπίζουν τις ζημιές σε σπίτια και οικοσκευές για να βοηθήσουν και το έργο των Δήμων όπου χρειάζεται.
«Παράλληλα, από χθες έχει ενεργοποιηθεί και η κρατική αρωγή που αφορά τις επιχειρήσεις, όπου ο βραχίωνας της ενίσχυσης θα είναι οι επιτροπές αρωγής», πρόσθεσε και τόνισε ότι «τα σπίτια και οι επιχειρήσεις θα είναι λιγότερα από 100, ενώ κάτω από το 10% των καμένων περιοχών είναι δασικές εκτάσεις, καθώς επρόκειτο ως επί το πλείστον για χαμηλή βλάστηση. Βεβαίως, οι τελικές μετρήσεις και από το σύστημα Copernicus της ΕΕ θα καταδείξουν την έκταση της καταστροφής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης