Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιχείρηση «δολοφονία χαρακτήρα» του Donald Trump από το επιτελείο της Harris – Ο «άγνωστος» Alinsky και η προπαγάνδα του χάους

Επιχείρηση «δολοφονία χαρακτήρα» του Donald Trump από το επιτελείο της Harris – Ο «άγνωστος» Alinsky και η προπαγάνδα του χάους
Η ανατομία μιας αποτυχημένης απάτης αποκαλύφθηκε από το RealClearPolitics
Προφανώς ο Saul Alinsky έχει «αναστηθεί» και εργάζεται ως επικεφαλής συντονιστής προπαγάνδας για την προεδρική εκστρατεία της Kamala Harris.
Αυτό βλέπει ο αναλυτής του RealClearPolitics, Frank Miele, υπενθυμίζοντας ότι ο Alinsky ήταν ένας ριζοσπάστης της δεκαετίας του 1960 που βοήθησε στη διαμόρφωση της στρατηγικής για μια αριστερή κατάληψη των θεσμών που προστατεύουν για δύο αιώνες την αμερικανική Δημοκρατία από οπορτουνιστές επίδοξους δικτάτορες.
Ο στόχος του Alinsky ήταν να δημιουργήσει έναν οδηγό για το πώς οι αριστεροί ριζοσπάστες θα μπορούσαν να απομακρύνουν την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Αμερικής από τους συντηρητικούς, τους μετριοπαθείς και τους παραδοσιακούς φιλελεύθερους.
Το σχέδιο του 1971 ονομαζόταν «Κανόνες για Ριζοσπάστες» και έδωσε οδηγίες στους αριστερούς ακτιβιστές πώς να αποκτήσουν εξουσία στις κοινότητές τους μέσω μιας εκστρατείας δολοφονίας χαρακτήρων, χειραγώγησης και ανελέητης επιμονής.
Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά φαίνονται ξεκάθαρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς η Harris και τα υποκατάστατά της εξαπέλυσαν μια σειρά επιθέσεων στον Donald Trump και τον υποψήφιό του, J. D. Vance.
Συγκεκριμένα, η Harris και τα αριστερά μέσα ενημέρωσης έχουν υιοθετήσει δύο από τους κανόνες του Alinsky για να προσπαθήσουν να καταστρέψουν τη δημόσια εικόνα του Trump και του Vance.
Το πρώτο είναι: «Η γελοιοποίηση είναι το πιο ισχυρό όπλο του ανθρώπου. Δεν υπάρχει άμυνα. Είναι σχεδόν αδύνατο να αντεπιτεθεί η γελοιοποίηση. Επίσης, εξοργίζει την αντιπολίτευση, η οποία στη συνέχεια αντιδρά προς όφελός σας».
Ο δεύτερος κανόνας είναι «Διαλέξτε τον στόχο, παγώστε τον, εξατομικεύστε τον και πολώστε τον.
Και τα δύο αυτά μπορούν να φανούν στην ώθηση να χαρακτηριστούν ο Trump και ο Vance ως «περίεργοι», μια προσβολή που χρησιμοποιούσε ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Harris, Tim Walz.
Δεν υπάρχει απολύτως καμία απάντηση σε αυτή την προσβολή, εκτός από το να πούμε: «Δεν είμαι περίεργος. Είσαι», και αυτή είναι η τακτική που χρησιμοποίησε η ομάδα του Trump, αλλά ήταν απελπιστική.
Οι Δημοκρατικοί διάλεξαν τον στόχο, τον πάγωσαν και τον εξατομίκευσαν.
Ο Alinsky είχε δίκιο. Δεν μπορείς να αντεπιτεθείς στη χλεύη.
Έτσι, το καλύτερο που μπορεί κανείς να ελπίζει είναι να παρουσιάσει την επίθεση ως γελοία.
Ο Vance προσπάθησε να το κάνει αυτό επισημαίνοντας ότι οι πολιτικές του Walz, όπως το να βάζει ταμπόν στα μπάνια αγοριών δημοτικού σχολείου, είναι το παράξενο.

Η εξοικείωση του Trump

Τα καλά νέα είναι ότι ο Donald Trump είναι πολύ εξοικειωμένος με την τακτική των Δημοκρατικών για δολοφονία χαρακτήρων.
Τα τελευταία εννέα χρόνια έχει δεχτεί ατελείωτες ψεύτικες επιθέσεις που είχαν ως στόχο να τον πολώσουν πρώτα ως συνεργάτη των Ρώσων, μετά λευκή υπεροχή και τελικά εχθρό της δημοκρατίας που απείλησε με «λουτρό αίματος» αν δεν επανεκλεγόταν το 2024.
Όλες αυτές οι επιθέσεις έχουν αποκαλυφθεί, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους αντιπάλους του να τις επαναλαμβάνουν κάθε ευκαιρία που τους δίνεται.
Πριν από δύο εβδομάδες, οι Δημοκρατικοί και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης προσπαθούσαν να ξεκινήσουν μια νέα φάρσα που υποδήλωνε ότι ο Trump θα ακύρωνε τις μελλοντικές εκλογές εάν εκλεγόταν φέτος.
Το βίντεο που προβλήθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο των καλωδιακών καναλιών ειδήσεων για τρεις ημέρες στα τέλη Ιουλίου προήλθε από μια ομιλία που εκφώνησε ο Trump στη Σύνοδο Κορυφής των πιστών την Παρασκευή, 26 Ιουλίου.
Αυτό το απόσπασμα από το CNN απεικονίστηκε με έναν σχολιαστή να λέει ότι «σίγουρα ακούγεται σαν ένας υποψήφιος για την προεδρία που είναι αποφασισμένος να σταματήσει τη δημοκρατική διαδικασία».
Το CBS News κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα, λέγοντας ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν «μερικές εκκλήσεις συναγερμού ως απάντηση στα σχόλια του Trump, εκφράζοντας την ανησυχία ότι παρέπεμπαν σε αυταρχισμό και θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως ένδειξη ότι δεν θα άφηνε την εξουσία αν κερδίσει τις εκλογές».

Οι επίμαχες δηλώσεις

Το μέρος της ομιλίας του Trump που παιζόταν ή αναφέρθηκε από τα μέσα ενημέρωσης για τρεις ημέρες ήταν το εξής:
«Χριστιανοί, βγείτε και ψηφίστε, αυτή τη φορά. Δεν θα χρειαστεί να το ξανακάνετε.
Τέσσερα χρόνια ακόμα, ξέρετε τι, θα διορθωθεί, θα είναι μια χαρά, δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε άλλο, όμορφες μου Χριστιανές…
Σε τέσσερα χρόνια, δεν χρειάζεται να ξαναψηφίσετε. Θα το διορθώσουμε τόσο καλά που δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε».
Το να διαστρεβλώνει κανείς αυτές τις λέξεις για να υποδηλώσει ότι ο Trump σχεδίαζε «να αναστείλει τη δημοκρατική διαδικασία» είναι απλώς κυνικό.
Αλλά αν κάποιος ανησυχούσε ειλικρινά, θα σκεφτόταν ότι το επόμενο βήμα του θα ήταν να ακούσει ολόκληρη την ομιλία όπου ειπώθηκαν αυτές οι λέξεις για να ανακαλύψει εάν λείπει κάποιο πλαίσιο.
Ένας πραγματικός δημοσιογράφος θα αναζητούσε απαντήσεις πριν συνταχθεί σε με μια εξαιρετικά επιζήμια και δυνητικά συκοφαντική ιστορία.
Και θα είχε διαπιστώσει ότι, λίγο περισσότερο από 37 λεπτά μετά την ομιλία του, ο Trump εξήγησε στο ακροατήριό του ότι οι Χριστιανοί ψηφίζουν με απογοητευτικά χαμηλό αριθμό και αν ήθελαν να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, έπρεπε να βγουν έξω και να ψηφίσουν «τουλάχιστον αυτές τις εκλογές».

Η αποτυχημένη φάρσα

Ποιος ξέρει πόση ζημιά προκάλεσαν στον Trump τα ρεπορτάζ του CNN, του CBS, του ABC και του NBC.
Αλλά υπήρξε ένα ξαφνικό και οριστικό τέλος στη χρήση του παραπλανητικού αποσπάσματος στα τηλεοπτικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ξεκινώντας εκείνο το βράδυ της Δευτέρας, 29 Ιουλίου.
Αυτό συνέβη επειδή η Laura Ingraham μετέδωσε μια συνέντευξη με τον Trump στο Fox News, όπου τον ρώτησε συγκεκριμένα τι εννοούσε λέγοντας ότι Οι Χριστιανοί δεν θα έπρεπε να ξαναψηφίσουν σε τέσσερα χρόνια.
Ο Trump επανέλαβε ακριβώς αυτό που είχε πει στην ομιλία του – ότι οι Χριστιανοί τείνουν να μην ψηφίζουν όσο άλλες ομάδες συμφερόντων – αλλά ακόμη και η Ingraham δυσκολεύτηκε να καταλάβει την ιδέα.
Σίγουρα δεν είχε παρακολουθήσει ποτέ το βίντεο ολόκληρης της ομιλίας, και προφανώς ούτε κάποιος από το επιτελείο της, επειδή φαινόταν πραγματικά να μην είναι σίγουρη γιατί ο Trump είχε πει ότι ήθελε οι Χριστιανοί να «ψηφίσουν, αυτή τη φορά».
Ακόμη και αφού εξήγησε ο Trump, ήθελε να τη διαβεβαιώσει ότι δεν σχεδίαζε να ακυρώσει τις μελλοντικές εκλογές.
Και ακόμη και μετά τη συνέντευξη στην Ingraham, υπήρξαν αρκετά άρθρα ειδήσεων που απλώς αρνήθηκαν να κατανοήσουν την εξήγηση του Trump.
Οι New York Times χαρακτήρισαν τη συνέντευξη ότι ο Trump αρνήθηκε «να απομακρυνθεί από τη γραμμή «Δεν χρειάζεται να ψηφίσεις ξανά» και είπε ότι «παραμέρισε πολλαπλά αιτήματα για να αποχωρήσει ή να διευκρινίσει τη δήλωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης