Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εγκληματική αδιαφορία για το Όρος Όρβηλο - Καίει επί 28 μέρες η φωτιά στο παρθένο δάσος - Μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Εγκληματική αδιαφορία για το Όρος Όρβηλο - Καίει επί 28 μέρες η φωτιά στο παρθένο δάσος - Μήνυση κατά παντός υπευθύνου
Στη μηνυτήρια αναφορά του, καταγγέλλεται πως η φωτιά «κατακαίει επί έναν σχεδόν μήνα παρθένο και προστατευμένο δάσος, χωρίς να υπάρξει, καμία σοβαρή προσπάθεια αναχαίτισης ή κατάσβεσης της πυρκαγιάς»
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την πυρκαγιά που καίει εδώ και 28 ημέρες στο Όρβηλο όρος θα καταθέσει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών στην Εισαγγελέα.
Στη μηνυτήρια αναφορά του, καταγγέλλεται πως η φωτιά «κατακαίει επί έναν σχεδόν μήνα παρθένο και προστατευμένο δάσος, χωρίς να υπάρξει, καμία σοβαρή προσπάθεια αναχαίτισης ή κατάσβεσης της πυρκαγιάς».
«Στο δράμα που βιώνουν οι κάτοικοι της ακριτικής μας περιοχής στα βόρεια σύνορά μας, αλλά μαζί με αυτούς και όλοι οι Σερραίοι, δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι», σημειώνει.
«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να αποδοθούν ευθύνες για την πρωτοφανή οικολογική καταστροφή», δηλώνει με ανάρτησή του σε προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Παναγιώτης Καρίπογλου.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Καρίπογλου εξήγησε πως με τη μηνυτήρια αναφορά «θα ζητήσουμε να διερευνηθεί κατά πόσο υπήρξε οικολογική καταστροφή, γιατί η Πυροσβεστική Υπηρεσία λέει ότι καίει μόνο χαμηλή βλάστηση στον Όρβηλο και αυτό είναι καλό γιατί ανακυκλώνεται το χαμηλό υπόστρωμα κάτω από τα δέντρα». Αυτό που επιδιώκει ο Δικηγορικός Σύλλογος είναι να διαταχθεί πραγματογνωμοσύνη, «να δούμε αν κάηκαν δέντρα ή όχι, αν έγινε οικολογική καταστροφή, πόση είναι η έκταση που κάηκε και γιατί δεν πέταξαν σχεδόν καθόλου εναέρια μέσα, δηλαδή γιατί αφέθηκε στην τύχη της η φωτιά. Κατά συνέπεια αν υπάρχει παράβαση καθήκοντος» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των δικηγόρων.
«Είναι η μόνη κίνηση που μπορούμε να κάνουμε για να πιέσουμε την κατάσταση» κατέληξε ο κ. Καρίπογλου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης