Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Πολωνοί στρατιώτες ενισχύουν τις ασκήσεις στον πόλεμο χαρακωμάτων – Το κέντρο Χερσαίων Δυνάμεων που έχουν εκπαιδευτεί και οι Ουκρανοί

Οι Πολωνοί στρατιώτες ενισχύουν τις ασκήσεις στον πόλεμο χαρακωμάτων – Το κέντρο Χερσαίων Δυνάμεων που έχουν εκπαιδευτεί και οι Ουκρανοί

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η εγκατάσταση έχει επεκταθεί με νέες υποδομές για την καλύτερη προσομοίωση του πολέμου χαρακωμάτων

Σχετικά Άρθρα
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επηρεάσει σημαντικά τις στρατιωτικές δυνάμεις παγκοσμίως, ωθώντας πολλές χώρες να επανεξετάσουν τις τακτικές εκπαίδευσης μάχης που θεωρούνταν από καιρό παρωχημένες.
Η αναζωπύρωση του πολέμου χαρακωμάτων στα σύγχρονα πεδία μάχης οδήγησε τον πολωνικό στρατό να ξεκινήσει ολοκληρωμένη εκπαίδευση μάχης σε χαρακώματα.
Οι ενημερώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την 17η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία υπογράμμισαν πρόσφατα ασκήσεις που περιλαμβάνουν πρόσκοποι από την Ταξιαρχία Międzyrzecz.
Οι στρατιώτες συμμετείχαν σε μια εκπαιδευτική συνέλευση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Χερσαίων Δυνάμεων στο Wędrzyn, στη δυτική Πολωνία.
Πριν από χρόνια, στο κέντρο εκπαίδευσης κατασκευάστηκε μια τεχνητή πόλη, σχεδιασμένη να προσομοιώνει την αστική μάχη.
Η χρησιμότητα της εγκατάστασης έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, όπου οι αστικές περιοχές έχουν γίνει σκηνές σκληρών μαχών.
Το κέντρο στο Wędrzyn χρησιμεύει επίσης ως χώρος εκπαίδευσης για τα ουκρανικά στρατεύματα.
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η εγκατάσταση έχει επεκταθεί με νέες υποδομές για την καλύτερη προσομοίωση του πολέμου χαρακωμάτων.
Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός δείχνουν χαρακώματα βάθους δύο μέτρων ενισχυμένα με ξύλινα δοκάρια.
Το χαρακτηριστικό σχήμα ζιγκ-ζαγκ των χαρακωμάτων έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τους στρατιώτες από τα πυρά του πυροβολικού.
Όταν ένα κοχύλι χτυπά μια τάφρο, το κύμα έκρηξης διαλύεται στο πλάι.
Όσο περισσότερες στροφές στην τάφρο, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα οι στρατιώτες μέσα να επιβιώσουν από τέτοιες επιθέσεις.
Οι ασκήσεις χρησιμοποίησαν επίσης μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, με στόχο να μιμηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τις συνθήκες πολέμου.
Οι στρατιώτες της 17ης Ταξιαρχίας πιστεύουν ότι αυτό αντιπροσωπεύει ένα νέο πρότυπο στη στρατιωτική εκπαίδευση, αυξάνοντας την ετοιμότητά τους για σύγχρονα σενάρια μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης