Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο καύσωνας πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης – Συναγερμός έκτακτης ανάγκης για την υπερβολική ζέστη σε πολλές χώρες της ΕΕ

Ο καύσωνας πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης – Συναγερμός έκτακτης ανάγκης για την υπερβολική ζέστη σε πολλές χώρες της ΕΕ

Πολλές χώρες έχουν εκδώσει συναγερμό έκτακτης ανάγκης λόγω της ζέστης

Σχετικά Άρθρα
Μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής ηπείρου υποφέρει από παρατεταμένο κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες που συχνά ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Μετεωρολόγοι σε πολλές χώρες έχουν εκδώσει θανατηφόρες ειδοποιήσεις για τον καύσωνα καθώς οι θερμοκρασίες εκτινάσσονται στα ύψη και ο κίνδυνος πυρκαγιών παραμένει εξαιρετικά υψηλός.
Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και μεγάλο μέρος της Κεντρικής Ευρώπης θα επηρεαστούν επίσης, ενώ αναμένονται θερμοκρασίες ρεκόρ και στην Ιταλία.
Ένας αφρικανικός αντικυκλώνας θα κάνει αισθητή την παρουσία του, φέρνοντας θερμοκρασίες έως 38 - 39 βαθμούς Κελσίου στη χερσόνησο και έως 42 βαθμούς σε νησιά όπως η Σαρδηνία.
Στον μετεωρολογικό σταθμό που βρίσκεται στα 4.750 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στο όρος Blanc, την υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, καταγράφηκαν θερμοκρασίες άνω των 0 βαθμών Κελσίου για 33 συνεχόμενες ώρες — για πρώτη φορά.
Οι μετεωρολόγοι έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις ακραίου κινδύνου στην Ισπανία.
«Είχαμε ήδη σχεδόν δυόμισι εβδομάδες υψηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες για αυτήν την περίοδο σε όλη τη χερσόνησο της Ισπανίας και η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Radu Trascău, ανταποκριτής του Antena 3 στην Ισπανία.

Ήρθαν για να… μείνουν οι καύσωνες

«Η θερμή αέρια μάζα αναμένεται να παραμείνει στο μεγαλύτερο μέρος της χερσονήσου και οι θερμοκρασίες θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν ακόμη και το κρίσιμο επίπεδο των 42 βαθμών Κελσίου», πρόσθεσε.
Η Γαλλία, η οποία φιλοξένησε πρόσφατα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, βιώνει εδώ και αρκετό καιρό υπερβολική ζέστη και ο θανατηφόρος συναγερμός για τον καύσωνα που εξέδωσαν οι ειδικοί εξακολουθεί να ισχύει.
Πάνω από 40 τμήματα βρίσκονταν υπό τον πορτοκαλί κωδικό μέχρι τη Δευτέρα και τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.
Σε εννέα από τα διαμερίσματα της Γαλλίας, ο αέρας έγινε απλά μη αναπνέει, ενώ οι θερμοκρασίες στη σκιά κυμαίνονταν μεταξύ 34 και 38 βαθμών Κελσίου.
Πάνω από 47.000 Ευρωπαίοι πέθαναν το περασμένο καλοκαίρι από υπερβολική ζέστη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης