Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα εκσυγχρονίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις για… σύρραξη στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού – Ο Xi Jinping προετοιμάζει τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό

Η Κίνα εκσυγχρονίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις για… σύρραξη στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού – Ο Xi Jinping προετοιμάζει τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό

Είναι επίσης σημαντικό ότι η Κίνα ξεκινά μια μαζική ανάπτυξη διαφόρων τύπων μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Σχετικά Άρθρα
Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός προετοιμάζεται για έναν μεγάλο εκσυγχρονισμό και για χρήση στην περιοχή Ινδο - Ειρηνικού.
Κατά τη διάρκεια της τελετής για τον εορτασμό της 97ης επετείου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, η Επιτροπή του Κόμματος με επικεφαλής τον Xi Jinping ανακοίνωσε έναν ριζικό εκσυγχρονισμό του κινεζικού στρατού.
Η κύρια αναφορά στόχευε στην προετοιμασία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού για ένα νέο θέατρο πολέμου, το οποίο τώρα μετατοπίζεται στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.
Η προετοιμασία του στρατού για χρήση στη νέα περιοχή θα πρέπει να ολοκληρωθεί το 2035.
Επιπλέον, αναμένεται να βελτιωθεί η πολιτικοστρατιωτική ένταξη, να εκσυγχρονιστούν οι θεσμοί του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, όπου οι αξιωματικοί θα εκπαιδεύονται για τη διεξαγωγή κοινών επιχειρήσεων και τη βελτίωση της διαχείρισης δεξιότητες.
«Πραγματοποιήστε την πιο εκτεταμένη και βαθιά εθνική αμυντική και στρατιωτική μεταρρύθμιση από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ανακατασκευάστε το σύστημα ηγεσίας και διοίκησης, το σύγχρονο σύστημα στρατιωτικών δυνάμεων και το σύστημα στρατιωτικής πολιτικής του Λαϊκού Στρατού.
Νέα δομή, νέο μοτίβο και νέα εμφάνιση», δήλωσε ο Xi Jinping, Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
Ο Xi δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον εκσυγχρονισμό στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, αλλά αν κρίνουμε από το γεγονός ότι οι περισσότερες μονάδες βρίσκονται επί του παρόντος σε διαδικασία αναδιοργάνωσης, μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτή η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει.
Το Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού λαμβάνει επί του παρόντος πλοία προσγείωσης καθολικής αποβάθρας από ναυπηγούς το συντομότερο δυνατό, σχεδιασμένα για τη μεταφορά μεγάλου αριθμού στρατευμάτων και εξοπλισμού.
Επιπλέον, πεζοναύτες, μαζί με μονάδες του στρατού που έχουν αναδιοργανωθεί, διεξάγουν κοινές ασκήσεις για την αποβίβαση ταξιαρχιών πεζικού.
Είναι επίσης σημαντικό ότι η Κίνα ξεκινά μια μαζική ανάπτυξη διαφόρων τύπων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία θα πρέπει να υπάρχουν σε κάθε τμήμα πεζικού των αναδιοργανωμένων ταξιαρχιών.
Θα είναι επίσης εξοπλισμένα με ένα ολόκληρο σύστημα drones που θα παρέχει δυνατότητες αναγνώρισης σε εμβέλεια άνω των 300 km.
Αυτή η αναδιοργάνωση αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για χώρες που έχουν ορισμένες εδαφικές διεκδικήσεις από την πλευρά της Κίνας και μάχονται επίσης με αυτήν τη χώρα λόγω της δημιουργίας αεροδρομίων στον ανοιχτό ωκεανό, τα οποία χρησιμοποιούνται τόσο από περιπολικά όσο και από μαχητικά αεροσκάφη.
Για να αντιμετωπίσουν την επιθετική πολιτική της Κίνας, χώρες όπως οι Φιλιππίνες, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, το Βιετνάμ, καθώς και η Ταϊβάν και άλλες, αγοράζουν μαζικά όπλα για να ενισχύσουν τις δικές τους αμυντικές ικανότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης