Τελευταία Νέα
Διεθνή

Responsible Statecraft: Πώς η Ρωσία ταπείνωσε το ΝΑΤΟ στην παραγωγή όπλων - Η αδυναμία που οδηγεί την Ουκρανία στον όλεθρο

Responsible Statecraft: Πώς η Ρωσία ταπείνωσε το ΝΑΤΟ στην παραγωγή όπλων - Η αδυναμία που οδηγεί την Ουκρανία στον όλεθρο
Οι μεν διεξάγουν έναν υπαρξιακής φύσης πόλεμο, οι δε ενδιαφέρονται μόνο για την αποκόμιση κέρδους από την παραγωγή όπλων
Η Ρωσία ξεπερνά όλο το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ όσον αφορά τους εξοπλισμούς ως μια χώρα που «πιστεύει ότι διεξάγει έναν υπαρξιακό πόλεμο επιβίωσης», υποστηρίζει ο συγγραφέας και αναλυτής Mike Fredenburg για το διαδικτυακό περιοδικό Responsible Statecraft.
«Εν ολίγοις, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ διεξάγουν έναν πόλεμο που θα ήθελαν να κερδίσουν, ενώ η Ρωσία εμπλέκεται σε έναν πόλεμο που πιστεύει ότι πρέπει να κερδίσει - έναν υπαρξιακό πόλεμο. Κατά συνέπεια, για το Πεντάγωνο και τους Αμερικανούς αμυντικούς αναδόχους είναι σε μεγάλο βαθμό business as usual με τα κέρδη και τα έσοδα να είναι το κύριο μέλημα», εξήγησε διαφωτιστικά ο αναλυτής.
Η αλυσίδα εφοδιασμού πυρομαχικών πυροβολικού στις ΗΠΑ είναι «σε πολύ κακή κατάσταση», αναφέρει περαιτέρω το δημοσίευμα του περιοδικού.
Τα προγράμματα παραγωγής όπλων των ΗΠΑ «έρχονται με καθυστέρηση και υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό», πρόσθεσε.

Η πενιχρή παραγωγή των ΗΠΑ οδηγεί την Ουκρανία σε όλεθρο

«Το σχέδιο του στρατού των ΗΠΑ να δημιουργήσει παραγωγή έως και 100.000 φυσίγγια το μήνα, 1,2 εκατομμύρια ετησίως, μέχρι το τέλος του 2025 ακούγεται πολύ καλό. Αλλά δεν έχουμε δει ακόμη αυτόν τον ρυθμό παραγωγής στην πραγματικότητα, και μέχρι το τέλος του 2025 η Ουκρανία θα μπορούσε να έχει χάσει οριστικά τον πόλεμο», συνέχισε ο Fredenburg.
Επισήμανε ότι αν όλα πάνε όπως έχουν προγραμματιστεί, μέχρι το τέλος του 2025 οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να παράγουν περίπου 2 εκατομμύρια φυσίγγια των 155 χιλιοστών ετησίως.
«Αυτό φαίνεται λιγότερο εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι από την αρχή του πολέμου μέχρι σήμερα η Ρωσία έχει ήδη αυξήσει τη συνολική ετήσια παραγωγή βλημάτων πυροβολικού σε τρία εκατομμύρια βλήματα», σημείωσε.
Επισημαίνεται, ότι τον Απρίλιο, ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin αναγνώρισε ότι οι επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας των ΗΠΑ δεν μπορούσαν να επιταχύνουν αμέσως τον ρυθμό και την ποσότητα της παραγωγής όπλων, παρά τις πρόσφατες μεγάλες οικονομικές ενέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης