Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Λιθουανός ΥΠΑΜ σε τρικυμία: Η Ρωσία μετακινεί στρατεύματα από το Kaliningrad στην περιοχή του Kursk – Οι Ουκρανοί πολεμούν για όλους εμάς

Ο Λιθουανός ΥΠΑΜ σε τρικυμία: Η Ρωσία μετακινεί στρατεύματα από το Kaliningrad στην περιοχή του Kursk – Οι Ουκρανοί πολεμούν για όλους εμάς
Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι Ρώσοι έχουν συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού στο νότο
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία μετακινεί στρατεύματα από το Kaliningrad της Βαλτικής στην περιοχή του Kursk.
Ο Λιθουανός υπουργός Άμυνας Laurynas Kasčiūnas είπε στον Zelensky στο Κίεβο ότι η Ρωσία έχει αποσύρει ορισμένες μονάδες από το Kaliningrad για να αποτρέψει την ουκρανική επίθεση στην περιοχή του Kursk.
Κατά τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο Zelensky, εξέφρασε σεβασμό για τις ενέργειες της Ουκρανίας στο βορρά και είπε ότι αυτή τη στιγμή κανείς δεν λέει ότι οι «κόκκινες γραμμές» έχουν ξεπεραστεί.
Κατά τη γνώμη του, το επόμενο καλό σημάδι από τους εταίρους θα ήταν η άδεια χρήσης όπλων μεγάλου βεληνεκούς:
«Προσπαθούμε για αυτό.
Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να το κάνουμε αυτό».
«Λέω στον λιθουανικό λαό:
κοιτάξτε πώς πολεμούν οι Ουκρανοί για εσάς, γιατί λόγω του αγώνα τους, πρέπει να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Kaliningrad.
Το ονομάζουμε ακόμη και «αποστρατιωτικοποίηση» του Kaliningrad που συμβαίνει χάρη στη γενναιότητα του στρατού σας, χάρη στις αποφάσεις σας», τόνισε ο Laurynas Kasčiūnas.
Από την πλευρά του, ο Dmytro Lykhoviy, εκπρόσωπος της επιχειρησιακής-στρατηγικής ομάδας Tavria του Ουκρανικού Στρατού, ανέφερε στην τηλεόραση Espresso ότι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες από τη νότια Ουκρανία στέλνονται επίσης στην περιοχή του Kursk.
«Επιβεβαιώθηκε ότι ορισμένες ρωσικές στρατιωτικές μονάδες αναδιατάσσονται από τον τομέα Prydniprovia και από την περιοχή Zaporizhzhia γενικά προς τα βόρεια», σημείωσε.
Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι Ρώσοι έχουν συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού στο νότο και ο αριθμός των στρατιωτικών μονάδων που αναδιατάσσουν είναι σχετικά μικρός για να μιλήσει για τυχόν αποδυνάμωση ή άρση του φραγμού για να συνεχιστεί η επίθεση στη νότια κατεύθυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης