Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ελένη Παπαδοπούλου (Η Αθήνα μας): Εγκληματική η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Αποκλειστικά υπεύθυνοι για τον αφανισμό των δασών

Ελένη Παπαδοπούλου (Η Αθήνα μας): Εγκληματική η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Αποκλειστικά υπεύθυνοι για τον αφανισμό των δασών

Καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια

Σχετικά Άρθρα
Με μία δυναμική ανακοίνωση βάζει τα πράγματα στη θέση τους η δημοτική παράταξη Η Αθήνα μας για τις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στα δάση και στον φυσικό πλούτο της χώρας.
Η επικεφαλής της παράταξης και δημοτική σύμβουλος, Ελένη Παπαδοπούλου, κατακεραυνώνει τη ΝΔ και θέτει προ των ευθυνών και τον Δήμαρχο Αθηναίων.

Αναλυτικότερα τονίζεται στην ανακοίνωση:

«Η δημοτική παράταξη «Η Αθήνα ΜΑΣ» καταδικάζει την εγκληματική πολιτική που η κυβέρνηση ακολουθεί σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και πρόληψης καταστροφών.
Η φετινή «καλύτερη προετοιμασία», όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, είχε ως αποτέλεσμα η πρόσφατη φωτιά στην Αττική να φτάσει στις παρυφές της πρωτεύουσας, να μπει μέσα στον αστικό ιστό, να καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος της αττικής χλωρίδας και πανίδας και να σκοτώσει έναν άνθρωπο.
Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της εργαζόμενης που βρήκε τραγικό θάνατο, καθώς και τη θλίψη μας σε όλους τους ανθρώπους που είδαν τις περιουσίες τους και τους κόπους μιας ζωής να χάνονται.
Ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά τους πυροσβέστες, τους εθελοντές, την αστυνομία και τον στρατό που έπεσαν μέσα στη φωτιά, για να σώσουν ό,τι σώζεται και για να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι.
Οι πυρκαγιές στην Αττική έχουν καταστροφικές συνέπειες για το κλίμα της πρωτεύουσας, καθώς οι συνθήκες διαβίωσης μέσα στα τσιμέντα γίνονται όλο και πιο ασφυκτικές.
Για τον λόγο αυτό καλούμε τον Δήμαρχο Αθηναίων να πάρει πρωτοβουλίες που θα αφορούν όχι μόνο το πράσινο της Αθήνας, αλλά και το αττικό πράσινο γενικότερα, καθώς τα δάση έχουν αφανιστεί.
Δεν είναι δυνατόν δίπλα στην πρωτεύουσα να καίγονται κάθε χρόνο τεράστιες εκτάσεις πρασίνου και να μην υπάρχει σοβαρό σχέδιο προστασίας για την Αττική που έχει τον μισό πληθυσμό της χώρας.
Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχασε μεγάλο μέρος του δασικού της πλούτου εξαιτίας ανεύθυνων και επικίνδυνων πολιτικών.
Καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να κοιτάξει να δει πώς θα σώσει την μοναδική ελληνική φύση, η οποία τα τελευταία χρόνια αφανίζεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης