Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λοχίας του αμερικανικού στρατού ομολόγησε ότι πούλησε ευαίσθητες στρατιωτικές πληροφορίες σε πολίτη - πράκτορα του Χονγκ Κονγκ

Λοχίας του αμερικανικού στρατού ομολόγησε ότι πούλησε ευαίσθητες στρατιωτικές πληροφορίες σε πολίτη - πράκτορα του Χονγκ Κονγκ

Ας χρησιμεύσει αυτή η υπόθεση ως προειδοποίηση, δήλωσε ανώτατος Στρατηγός των ΗΠΑ

Σχετικά Άρθρα
Ένας στρατιώτης των ΗΠΑ ομολόγησε την ενοχή του για κατηγορίες που τον ήθελαν να πούλησε ευαίσθητες πληροφορίες που σχετίζονται με τις στρατιωτικές δυνατότητες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων εγγράφων που αναφέρονται σε θέματα που κυμαίνονται από πυραυλικά συστήματα έως κινεζικές στρατιωτικές τακτικές.
Ο Korbein Schultz, ο οποίος ήταν επίσης αναλυτής πληροφοριών, δήλωσε την ενοχή την Τρίτη (13/8/2024) στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Nashville.
Προηγουμένως είχε δηλώσει αθώος, και στη συνέχεια τον περασμένο μήνα ζήτησε ακρόαση για να αλλάξει την απολογία του.
Ο Schultz κατηγορήθηκε για συνωμοσία για απόκτηση και αποκάλυψη στρατιωτικών αμυντικών πληροφοριών και δωροδοκία δημόσιου αξιωματούχου.
Ο 24χρονος λοχίας συνελήφθη τον Μάρτιο στο Φορτ Κάμπελ, το οποίο διασχίζει τη γραμμή Τενεσί-Κεντάκι.
«Ας χρησιμεύσει αυτή η υπόθεση ως προειδοποίηση:
εάν ζητηθεί από οποιοδήποτε μέλος του Στρατού, διαβαθμισμένες ή ευαίσθητες πληροφορίες, θα πρέπει να τις αναφέρει στις αρμόδιες αρχές εντός 24 ωρών ή να θεωρηθεί πλήρως υπεύθυνος για την αδράνειά του», δήλωσε ο στρατηγός Rhett R. Cox, Διοικητής της Διοίκησης Αντικατασκοπείας του Στρατού.

Το κατηγορητήριο και η συνωμοσία

Το κατηγορητήριο ισχυριζόταν ότι ο Λοχίας — ο οποίος διέθετε άκρως απόρρητη άδεια ασφαλείας — συνωμότησε με ένα άτομο που προσδιορίστηκε μόνο ως «Συνωμότης Α» για να αποκαλύψει διάφορα έγγραφα, φωτογραφίες και άλλο υλικό εθνικής άμυνας από τον Ιούνιο του 2022.
Το κατηγορητήριο ανέφερε ότι ο Schultz στρατολογήθηκε από το άτομο όχι μόνο λόγω της άδειας ασφαλείας του, αλλά και επειδή του ανατέθηκε η συλλογή ευαίσθητων στρατιωτικών πληροφοριών των ΗΠΑ.
Ορισμένες από τις πληροφορίες που υποτίθεται ότι έδωσε ο Schultz στο άτομο περιελάμβαναν πληροφορίες σχετικά με πυραυλικά και οπλικά συστήματα πυροβολικού, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας και υπερηχητικού εξοπλισμού.
Επιπλέον, μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με τις τακτικές κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τους στρατιωτικούς δορυφόρους των ΗΠΑ, μελέτες για τις μελλοντικές εξελίξεις των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ και μελέτες για στρατιωτικές ασκήσεις και επιχειρήσεις σε μεγάλες χώρες όπως η Κίνα.
Το κατηγορητήριο ανέφερε ότι αρχικά ζητήθηκε από τον επίορκο Λοχία να παράσχει έγγραφα που περιγράφουν διδάγματα που θα μπορούσαν να αντληθούν από τον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία και πώς αυτά τα μαθήματα θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στις ΗΠΑ για να βοηθήσουν την Ταϊβάν σε περίπτωση επίθεσης.
Ο Schultz πληρώθηκε για αυτές τις πληροφορίες, κάτι που στη συνέχεια ώθησε τον Συνωμότη Α να ζητήσει μια «μακροπρόθεσμη συνεργασία».
Ο συνωμότης Α, ο οποίος περιγράφηκε στο κατηγορητήριο ως ξένος υπήκοος που φέρεται να κατοικεί στο Χονγκ Κονγκ, αργότερα πρότεινε ότι ο Schultz θα μπορούσε να κερδίσει περισσότερα χρήματα εάν παρέδιδε «μόνο εσωτερικό» υλικό και όχι μη διαβαθμισμένα έγγραφα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης