Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την αποχώρηση από τα ομόλογα του Ισραήλ εξετάζει η Barclays – Σοβαρές πιέσεις από φιλοπαλαιστινιακά λόμπι

Την αποχώρηση από τα ομόλογα του Ισραήλ εξετάζει η Barclays – Σοβαρές πιέσεις από φιλοπαλαιστινιακά λόμπι
Η βρετανική τράπεζα είχε δηλώσει τον Μάιο ότι δεν επενδύει δικά της χρήματα σε εταιρείες που προμηθεύουν όπλα που χρησιμοποιούνται από το Ισραήλ στη Γάζα
Η Barclays εκπόνησε σχέδια για να αποσυρθεί από μελλοντικές δημοπρασίες ισραηλινών κρατικών ομολόγων, επανεξετάζοντας την έκθεσή της στη χώρα υπό την πίεση φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών, σύμφωνα με τους Financial Times.
Ήδη η Barclays έχει ενημερώσει τους Ισραηλινούς αξιωματούχους ότι σχεδίαζε να συνεχίσει να εργάζεται ως λεγόμενος κύριος ανάδοχος, όπου δραστηριοποιείται παράλληλα με άλλες διεθνείς τράπεζες όπως η Goldman Sachs, η JPMorgan Chase και η Deutsche Bank.
«Εκτιμούμε τη δήλωση της τράπεζας που επιβεβαιώνει τη συνεχιζόμενη δέσμευσή της προς το Κράτος του Ισραήλ», ανέφερε στους FT ο Yali Rothenberg, γενικό λογιστή του Ισραήλ.
Η Barclays είπε ότι «ετοιμάζει μια απάντηση» για το τελευταίο αίτημα του Ισραήλ για προσφορές για την επόμενη έκδοση ομολόγων.
«Αυτή η απάντηση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα».

Σταδιακή απεμπλοκή

Η βρετανική τράπεζα είχε δηλώσει τον Μάιο ότι δεν επενδύει δικά της χρήματα σε εταιρείες που προμηθεύουν όπλα που χρησιμοποιούνται από το Ισραήλ στη Γάζα, καθώς δεν είναι επενδυτής και αντ' αυτού διαπραγματεύεται μετοχές εισηγμένων εταιρειών για πελάτες.
Η διευκρίνιση ήρθε αφού ένα από τα υποκαταστήματά της στο Λονδίνο έγινε στόχος φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών.
Η Barclays έχει επίσης αντιμετωπίσει επικρίσεις για την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε αμυντικές εταιρείες που παράγουν εξοπλισμό που χρησιμοποιείται από την Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ακτιβιστές είχαν στοχοποιήσει και την Lloyds Banking Group στην ετήσια συνέλευση των μετόχων τον Μάιο, διαμαρτυρόμενη για την υποτιθέμενη παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε αμυντικές εταιρείες που συνδέονται με τη βία στη Μέση Ανατολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης