Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση το παίρνει απόφαση: Η Ρωσία νίκησε στην Ουκρανία - Ειρήνη ή αιματηρό αδιέξοδο

Η Δύση το παίρνει απόφαση: Η Ρωσία νίκησε στην Ουκρανία - Ειρήνη ή αιματηρό αδιέξοδο
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σκεφτούν το τίμημα της ειρήνης και να προσανατολιστούν σε έναν συμβιβασμό που θα κάνει τον κόσμο πιο σταθερό
Αυξάνονται τα δημοσιεύματα και οι εκτιμήσεις στον Δυτικό Τύπο σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, με ολοένα και περισσότερους αναλυτές να εκτιμούν πως η Ρωσία νίκησε…
Δημοσίευμα του Foreign Affairs, το οποίο υπογράφουν οι ειδικοί του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών στο Πανεπιστήμιο Tufts Michael Cohen, Christopher Preble και Monica Toft, επισημαίνει ότι «η πιθανότητα ήττας της Ρωσίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία είναι ελάχιστη».
«Η Ρωσία σχεδόν σίγουρα δεν θα υποστεί ήττα στην Ουκρανία.
Επομένως, οι ΗΠΑ θα πρέπει να σκεφτούν το τίμημα της ειρήνης και να προσανατολιστούν σε έναν συμβιβασμό που θα κάνει τον κόσμο πιο σταθερό, ακόμα και εάν φαίνεται πως η Μόσχα πήρε αυτό που ήθελε» επισημαίνουν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Tufts.

Η εναλλακτική

Η εκτίμηση αυτή επί της ουσίας «ακυρώνει» τελείως και την πρόσφατη εισβολή των Ουκρανών στο Kursk, καθώς εκτιμά ότι δεν πρόκειται να επιφέρει καμία αλλαγή στην πορεία του πολέμου.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι συγγραφείς του άρθρου επισημαίνουν ότι εάν δεν υπάρξει ειρήνη και συμβιβασμός, τότε η μόνη εναλλακτική σε αυτό θα είναι «ένα αιματηρό αδιέξοδο» στην Ουκρανία.
Μάλιστα, υποστηρίζουν πως η πεποίθηση της Ουάσινγκτον ότι η νίκη στη σύγκρουση είναι «μηδενικού αθροίσματος» είναι εσφαλμένη.

Η περίπτωση του Αφγανιστάν

Για να ενισχύσουν το επιχείρημα τους, αναφέρουν τον αποτυχημένο πόλεμο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον προσπάθησε να επιτύχει μια «άνευ όρων στρατιωτική και πολιτική ήττα» των Ταλιμπάν, με το να τους αναγκάζουν να συνεχίσουν να πολεμούν.

Απίστευτη παραδοχή New York Times: Η Ρωσία νίκησε – Σε θλιβερή κατάσταση το Κίεβο

Η νίκη στη σύγκρουση στην Ουκρανία βρίσκεται ήδη στα χέρια της Ρωσίας, καθώς οι Δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου δεν έχουν τη θέληση να την πετύχουν υποστηρίζει δημοσίευμα των New York Times (NYT).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «παρά το γεγονός ότι η Δύση έχει τους πόρους για να τερματίσει τη σύγκρουση βάσει των όρων της Ουκρανίας, είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει τη βούληση να το πετύχει».
«Οι ηγέτες της Δύσης που δηλώνουν ότι υποστηρίζουν το Κίεβο συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τη σύγκρουση ως τοπική», στην οποία όπως αναφέρεται, πιστεύουν ότι «έχουν λίγες υποχρεώσεις».
«Η νίκη στην Ουκρανία βρίσκεται ήδη στα χέρια της Ρωσίας.
Είναι απολύτως εφικτή ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι στον Λευκό Οίκο του χρόνου μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Βοήθεια μόνο για να μην καταρρεύσει το μέτωπο

«Ενώ οι δυτικές χώρες παρακολουθούν από απόσταση τι συμβαίνει στην Ουκρανία, η Ρωσία γίνεται όλο και πιο τολμηρή.
Η Δύση παρέχει στην Ουκρανία τόση βοήθεια ώστε να αποτρέψει την κατάρρευση του μετώπου στο εγγύς μέλλον.
Αυτό θέτει το Κίεβο σε μια θλιβερή κατάσταση» επισημαίνουν οι New York Times, αναφέροντας πως κάποια στιγμή, μια ειρηνευτική συμφωνία με τους όρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα «γίνει προτιμότερη από το θάνατο» για τις ουκρανικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης